Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест хасковски училища одобри за иновативни Министерството на образованието


Шест ще бъдат иновативните училища в област Хасково през новата учебна година. Това стана ясно след като Министерски съвет одобри изготвеният от Министерството на образованието списък. В Хасково това са Езиковата гимназия „Проф. Асен Златаров“, Професионалната гимназия по туризъм и основно училище Свети Климент Охридски. Кореспондентът ни в Хасково Златка Михайлова допълва информацията


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Домашен арест за старозагореца хванат със 125 кг злато на границата

Под домашен арест ще бъде пуснат 47-годишният старозагорец, който бе арестуван на граничен пункт "Капитан Андреево" при опит да пренесе в Турця близо 125 кг. злато в кюлчета и накити. Това определи днес съставът на Окръжен съд -Хасково на заседание по..

публикувано на 13.09.24 в 18:24

Номинират Вълка за кандидат-депутат от партията на Ахмед Доган в Сливен

Бизнесменът Румен Гайтански, по прякор Вълка, който в момента е следствения арест ще бъде номиниран за кандидат-депутат от партията на Ахмед Доган - Алианс за права и свободи в Сливенски избирателен район. Това обяви пред БНР председателят на..

публикувано на 13.09.24 в 18:18

По-качествени социални услуги поиска заместник-кметът на Стара Загора Павлина Делчева

Как социалните услуги, предоставяни от Община Стара Загора, да функционират пълноценно и качествено, а също и да повишат своята мобилност, отивайки при хората на място , вместо потребителите да бъдат транспортирани до тях. Това бе обсъдено днес на среща..

публикувано на 13.09.24 в 16:28

Конференция за туризъм и местни храни ще се проведе в Стара Загора

Вкусовете на Стара Загора и региона ще бъдат акцент на поредица от събития в последната седмица на септември . На 24 септември ще се проведе конференция, посветена на връзката между туризма и местните храни и напитки. От 27 до 29 септември е..

публикувано на 13.09.24 в 16:24

МОН: Дуалното обучение навлиза във висшето образование

Над 16 хиляди са върнатите ученици в училищата система, но основното е съвместна работа със заинтересованите страни. Само така можем да постигнем резултати, каза Наталия Михалевска, началник на кабинета на министъра на образованието и науката на форум в..

публикувано на 13.09.24 в 15:01

Арестуваха старозагорец със злато за над 10 млн. лв.

Рекордно количество злато хванаха митничари на ГКПП "Капитан Андреево". За трафик от България към Турция е задържан 47-годишен старозагорец. Близо 125 кг е заловената пратка в кюлчета и златни накити, като първоначалната оценка е за над 10 млн...

публикувано на 13.09.24 в 14:54

Търсят 15 000 за пазара на труда в Старозагорско

Индивидуален план за всеки старозагорец, който работи във въглищната индустрия, но му предстои да бъде засегнат от трансформацията на сектора, гарантира социалното министерство чрез експертите си в областта. Това съобщи зам.-министърът на труда и..

публикувано на 13.09.24 в 14:20

Събитие за деца в рамките на Седмицата на пожарната беозпасност в Стара Загора

За първи път в Стара Загора се проведе събитие, насочено изцяло към деца, в рамките на Седмицата на пожарната безопасност. Три детски градини се включиха в професионалния празник на пожарникарите. Децата се включиха в конкурс за рисунка..

публикувано на 13.09.24 в 14:09
класна стая

Няма недостиг на учители в област Сливен

1847 са първокласниците в област Сливен, като в 68 училища ще се обучават, през новата учебна година, общо 19 729 ученици. Това каза за Радио Стара Загора д-р Кристиана Добрева – Станкова, началник на Регионално управление на образованието – Сливен и..

публикувано на 13.09.24 в 13:40

Затварят за движение централна старозагорска улица

Изпълнението на ремонтни дейности променя организацията на движение по определени улици в град Стара Загора. Това указва заповед, издадена от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Целта е да се обезпечи безопасното организиране и изпълнение на..

публикувано на 13.09.24 в 13:40