Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Професионалното образование трябва да има регионална насоченост

Професионалното образование трябва да има регионална насоченост. Промените в Закона за професионалното образование, приети на първо четене в Народното събрание, предвиждат тясна връзка и активно участие на бизнеса в образователния процес, което е положителна стъпка за решаване на проблема с кадрите за българската икономика, коментира за радио Стара Загора Олег Стоилов, председател на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата Стара Загора. Дуалното обучение ще остане основен инструмент в процеса на професионалното образование. Българо-швейцарският проект „Домино“ ,който се реализира от няколко години в страната, е добър модел за национална политика по отношение на по-тясната връзка образование-бизнес. Анкета сред бизнеса в Стара Загора ще покаже възможностите за по-активно включване на бизнеса в професионалното образование, коментира още Олег Стоилов:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По следите на изчезналата река Сазлийка край село Ракитница

 Ако се движите с кола по стария път от Стара Загора към столицата и на моста край село Ракитница по навик решите да  погледнете вдясно, за да видите реката, опитът ви ще е напразен – водата я няма . А  гледката на напуканото речно дъно  къса..

публикувано на 23.08.24 в 17:40

Старозагорският клуб "Традиция" ще се включи в честванията, посветени на годишнината от Шипченската епопея

На 24 август, събота е кулминацията на националните чествания по повод 147 години от Шипченската епопея и 90 години от откриването на Паметника на Свободата. Днес се състоя традиционното състезание за скоростно изкачване на стъпалата към Паметника, а..

публикувано на 23.08.24 в 15:24

Фестивал събира майсторите на народни инструменти край Ямбол

Живописната местност Бакаджик край Ямбол ще оживее с фестивала на народното творчество и занаятите, на 31 август (събота), от 10:00 ч. Събитието обещава да събере майстори на народни инструменти от цялата страна, както и любители на българските занаяти...

публикувано на 23.08.24 в 14:50

Водата в езерото в парк "Йордан Капсамунов" не е мръсна, а мътна

Водата в езерото на парк „Йордан Капсамунов“ категорично не е мръсна, а мътна. Това заяви за Радио Стара Загора Александър Мечев от Клуба по спортен риболов.  По думите му мътността на водата се дължи на фито и зоопланктона, които живеят в нея. Те..

публикувано на 23.08.24 в 14:40

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. В борбата с огъня са включени 12 противопожарни екипа от Ямбол и съседните области, на място са горски служители и доброволци. Пожарът е под контрол, но остава рискът от ново..

публикувано на 23.08.24 в 14:18

167 дами, кръстени Наталия, ще отбележат имен ден в понеделник

167 дами с настоящ адрес в община Стара Загора ще почерпят за здраве и късмет в понеделник, 26 август. На този ден православната църква почита паметта на мъчениците Свети Адриан и Наталия. Съпрузите са живели в началото на четвърти век по времето на..

публикувано на 23.08.24 в 12:19

72-годишен блъсна непълнолетна пешеходка в Стара Загора

Непълнолетна пешеходка е била блъсната в Стара Загора преди обяд. На пострадалата се оказва медицинска помощ, а водачът на автомобила не е употребил алкохол. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Стара Загора. В 11:26 часа днес е..

публикувано на 23.08.24 в 12:14

Язовир "Копринка" няма отношение към водоснабдяването на Стара Загора

Язовир "Копринка" няма отношение към водоснабдяването на Стара Загора. Нивото на водоема не оказва въздействие и няма да доведе до въвеждане на режим водоснабдяването в областния център. Това съобщават в свое изявление от пресцентъра на ВиК- холдинга...

публикувано на 23.08.24 в 12:02
Снимката е илюстративна

Под контрол е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Под контрол е пожарът между  ямболските  села Крайново и Голям Дервент. В дейностите са  включени 12 противопожарни автомобила, както и горски служители и доброволци . Само преди месец в района на селата Воден и Крайново огнената стихия унищожи десетки..

публикувано на 23.08.24 в 11:38
146 години от Шипченската епопея

Представителни военни подразделения участват в отбелязването на Шипченската епопея

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев ще участва в националното честване за отбелязване на 147-ата годишнина от Шипченската епопея на 24 август, събота, информират от пресцентъра на Министерството на отбраната. Тържественото събитие ще се..

публикувано на 23.08.24 в 11:29