Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събраха 30 хил. подписа за промяна на данъчната система.

Снимка: БГНЕС

„За кого са ниски ниските данъци“ - това е темата на дискусия, която ще се проведе днес от 17:30 часа в хотел “Верея в Стара Загора. Организаторите от Сдружение “Солидарна България” и Колектив за обществени интервенции ще представят основните идеи от своя анализ наречен „Плосък данък или демокрация“. Поканени са всички граждани, които се интересуват от това как данъците влияят на стандарта им на живот и как една промяна към прогресивно данъчно облагане би се отразила на хората с различни доходи.

Нашата данъчна система е от феодален тип, тя товари най-бедните. При нас преобладават косвените данъци“, припомни за Радио Стара Загора един от лекторите икономистът Константин Проданов, бивш лидер на АБВ и представител на инициативата „Да спрем машината на неравенствата“. Той припомни, че в вече са събрани 30 хил. подписа за промяна на данъчната система. 

Проданов припомни, че България е и единствената страна в Европа, освен Дания, в която няма диференцирана ставка на ДДС. По думите му различна данъчна система би повлияла дори на протестите за високите цени на горивата. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откраднаха 100 лева от храм в Стара Загора

В Стара Загора откраднаха 100 лева от храм, съобщават от прессцентъра на ОД МВР - Стара Загора.  Около 16,00 часа вчера в Първо Районно управление е получен сигнал, че неизвестно лице  е запалило три покривки в олтара на храм.   Местопроизшествието е..

публикувано на 19.09.24 в 11:22

Тракийски университет – Стара Загора ще проведе есенния Фестивал на знанието с атрактивна програма

Атрактивна програма и множество събития организира Тракийски университет – Стара Загора за предстоящия есенен Фестивал на знанието, който ще се проведе на 3 октомври. Денят ще започне с  пърформанс на специалностите в представителни щандове в двора на..

публикувано на 19.09.24 в 11:17

"С гозбите на баба" посрещат любители на фолклора в село Яворово

На 28 септември в с. Яворово ще се проведе VII Национален фолклорен фестивал „С гозбите на баба".  Организатори са  НЧ „Пробуда - 1925" с. Яворово, с подкрепата на Община Стара Загора и кметството в селото. Съхраняване на българските народни..

публикувано на 19.09.24 в 10:16

Д-р Петър Славов: Този състав на ВСС няма твърдостта да се противопостави на политическо влияние

Липсва морална легитимност на този състав на ВСС. Това мнение изрази в ефира на Радио Стара Загора относно възобновената от ВСС процедура за избор на нов главен прокурор. бившият народен представител и д-р по Конституционно право Петър Славов...

публикувано на 19.09.24 в 09:20
На светло

Облачно, с превалявания в Югозападна България

Днес ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър, сочи прогнозата на НИМХ. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, максималните – предимно между 20 и 25.  Температурите в централните и източните райони от страната ще са..

публикувано на 19.09.24 в 08:36

Есенна кръводарителска акция в Стара Загора

От 8:30 до 11.00 часа днес Болница „Тракия“ организира поредната кръводарителска кампания, съвместно с Районния център по трансфузионна хематология в Стара Загора. Кръводаряването ще се осъществи в помещение, осигурено от Спешно отделение на лечебното..

публикувано на 19.09.24 в 08:34

Обезопасиха пешеходна пътека в Стара Загора

Със сигнализираща маркировка и допълнително осветяване обезопасиха пешеходна пътека в кв. „Кольо Ганчев“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Община Стара Загора ще поиска от сектор „Пътна полиция“ и МВР поставяне на..

публикувано на 18.09.24 в 18:27

Ново кръгово кръстовище ще има в Ямбол

В Ямбол започна изграждането на ново кръстовище с кръгово движение на пресечката между булевард „Димитър Благоев“ и улица „Жорж Папазов“. Проектът ще подобри безопасността на движение в натоварения район. Крайната дата за завършване на..

публикувано на 18.09.24 в 18:22

Местен референдум ще реши съдбата на паметника "Бузлуджа"

Местен референдум ще реши съдбата на паметника "Бузлуджа" и дали Община Казанлък да поеме управлението над него. Инициативен комитет, излъчен от Гражданския консултативен съвет към кмета  на Община Казанлък е внесъл предложение до кмета Галина..

публикувано на 18.09.24 в 17:28

Пожар на локомотив спря влака София - Варна до Чирпан, няма пострадали

Пожар е възникнал този следобед на гарата в Чирпан - в локомотива на влакова композиция, пътуваща по линията София - Варна. Сигналът е получен в 14:14 ч. Няма пострадали, има материални щети по локомотива, каза кметът Ивайло Крачолов, който е отишъл на..

публикувано на 18.09.24 в 15:37