Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова сграда ще бъде издигната на мястото на стария съвет в Стара Загора

Нова сграда ще има на мястото на съборената вече такава на стария съвет в Стара Загора. Това стана ясно в края на 2018 година. Тя ще бъде изградена по настояване на Камарата на архитектите, заяви кметът на община Стара Загора Живко Тодоров. 

Съдбата на освободения терен е била обсъждана на специална среща между двете страни в общината. Новата сграда няма да пречи, а би трябвало да се превърне в част от вече съществуващия идеен проект за облагородяване на пространството зад Универсалния магазин, допълни още Живко Тодоров.

Все още няма яснота какво ще бъде предназначението на сградата. Възможно е на първия етаж да има ритуална зала, потвърдиха от ръководството на общината. Въпреки решението на общинския съвет на този терен няма да има изграден паметник на кан Тервел, допълни Живко Тодоров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С нови пазари и артикули компенсират свиването на поръчките с до 50% в старозагорска машиностроителна компания

Свиване на обема на поръчките с 30 до 50 процента отчитат в едно от най-големите машиностроителни предприятие у нас, съобщи мениджърът на компанията Славин Янакиев. По думите му причините са комплексни – от една традиционните партньори на..

публикувано на 18.09.24 в 14:05

В и К Стара Загора взе заем за борба с безводието

   Старозагорското дружество В и К ЕООД  е договорило 24 млн. лв. от Българския В и К холдинг  с 5-годишен гратисен период за инвестиционната си програма. Тя ще се изпълнява в следващите 20 години и е насочена предимно към селата с гравитачно..

публикувано на 18.09.24 в 13:25

За хората и кучетата

Отдел „Закрила на детето“ в Стара Загора се самосезира след сигнал за мъчително отношение на деца към кучета . Таня Атанасова става свидетел на агресията в края на миналата седмица в района на незаконните постройки покрай река Бедечка. Вижда..

публикувано на 18.09.24 в 08:53

Как недостигът на медицински сестри не успя да затвори две отделения в казанлъшката болница

15 медицински сестри от детските ясли, градини и училища в Казанлък са давали това лято дежурства в МБАЛ "Христо Стамболски" в Града на розите.   По този начин от временно затваряне заради недостиг на персонал са били спасени две от отделенията..

публикувано на 18.09.24 в 08:05

Отново ще бъде облачно с превалявания

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се повиши. Днес облачността ще бъде разкъсана, но от югозапад ще продължи да се увеличава и след обяд над по-голямата част от страната вече ще бъде значителна. Валежи от..

публикувано на 18.09.24 в 07:33

Съветници се обявиха за забрана на строителството в центъра на Стара Загора

Общинските съветници от групата на "Алтернативата на гражданите-ВМРО" се обявиха за забрана на строителството в централната градска част на Стара Загора. Повод за реакцията на Ивета Лазарова, Красимир Червилов и адв. Димо Димитров станаха две предложения за..

публикувано на 17.09.24 в 17:20

Разпределят средствата от даренията между пострадалите от пожарите в община Болярово

С решение на Общинския съвет на Болярово, на пострадалите от пожарите семейства ще бъдат разпределени средствата от откритата дарителска кампания на Общината. Набраната до момента сума е 203 342,00 лева, съобщиха от пресцентъра на крайграничната община...

публикувано на 17.09.24 в 17:15

Фармацевтичният съюз е в стачна готовност заради промяната в Закона за лекарствените продукти

Промяната в закона за лекарствените продукти, с която вендинг автомат ще замени отпускането на лекарства по лекарско предписание от дипломиран фармацевт води до сериозни притеснения, защото лекарството не е обикновена храна и неговата употреба би..

публикувано на 17.09.24 в 17:04
Пожарът край Стара Загора през юли изпепели хиляди декари

Инвестиционно намерение за терен, изгорял от пожара край „Седми километър“, ще гледат на сесия в Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора ще разглежда инвестиционно намерение за терен край „Седми километър“, който в средата на месец юли беше засегнат от големия пожар. Парцелът с площ от 5 декара се намира в непосредствена близост до горски масиви, изпепелени..

публикувано на 17.09.24 в 17:00

Събарят останалите незаконни постройки по поречието на Бедечка

Незаконни постройки по поречието на река Бедечка, които са обитавани от ромски фамилии, ще бъдат премахнати до края на месеца .  Припомняме, че в началото на юли общинска администрация събори над 30 незаконни полумасивни постройки в района.  Само..

публикувано на 17.09.24 в 15:32