Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 3 декември

Чирпан ще рецитира Павел Матев и Димитър Данаилов

Ученици от 1 до 12 клас могат да участват в първото издание на конкурса “…но пак ме споменете със добро”

Общински конкурс за рецитация на стихотворения на Димитър Данаилов и Павел Матев организират Община Чирпан,  къща музей “Пейо К. Яворов” – Чирпан и Фондация “Яворов”. Проявата се провежда под името “…но пак ме споменете със добро”, стих от финала на стихотворението на чирпанския поет Димитър Данаилов „Завещание“. Конкурсът ще се проведе на рождената му дата 3 декември, съобщи уредникът на къща музей “Пейо К. Яворов” Златина Колева.

Разговорът с нея може да чуете в прикачения звуков файл.

Според регламента участниците в конкурса изпълняват по едно стихотворение на един от двамата автори. В конкурса за рецитация право на участие имат ученици от I до ХІІ клас, разделени в три възрастови групи:

- Първа възрастова група – I – IV клас
- Втора възрастова група – V – VІІ клас
- Трета възрастова група – VIII – XII клас
Конкурсът има следните раздели:
- Индивидуални изпълнения – до 3 минути
- Групови изпълнения – до 7 минути
Жури ще оценява изпълненията на участниците.
Отличените участници ще получат грамоти и награди.

Дата на провеждане – 03.12.2019 г. (вторник) от 14:00 часа в Къща музей “Пейо К. Яворов” – Чирпан.

Заявки ще се приемат до 02.12.2019 г. (понеделник) на адрес:
гр. Чирпан, ул. “Крачолови” 26, Къща музей “Пейо К. Яворов”
или на e-mail: javorovch@abv.bg
Телефон за контакти: 0416/ 94019 – Къща музей “Пейо К. Яворов”

Заявката за участие в конкурса трябва да включва: трите имена на участника, населено място, училище, клас, телефон за връзка, заглавие на стихотворението и автор на стихотворението.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

119 са първокласниците в община Павел баня

През новата 2024/2025 учебна година 119 деца ще прекачат за първи път прага на училищата в община Павел баня, като 24 от тях ще учат в града в СУ „Христо Ботев”, информират от общинския пресцентър. По предварителни данни броят на учениците от 1..

публикувано на 13.09.24 в 11:31

60 дами и 39 господа в община Стара Загора ще почерпят за Кръстовден

Православната църква отбелязва Въздвижение на Светия кръст Господен на 14 септември, утре. Кръстовден, наричан още Гроздоберник, ознаменува началото на есента. 60 дами в община Стара Загора носят името Кръстина. Родителите на други 17 са избрали..

публикувано на 13.09.24 в 11:12
Инж. Иван Чергеланов

През пролетта ще започне залесяването на изгорялата гора на "Седми километър" край Стара Загора

До края на годината се очаква да бъде премахната изгорялата дървесина в района на местността "Седми километър"  край Стара Загора и през пролетта на следващата година да започне залесителна кампания. Това каза в ефира на Радио Стара Загора инж. Иван..

публикувано на 13.09.24 в 10:46

Рекордно количество злато задържаха на ГКПП "Капитан Андреево"

Рекордно количество злато хванаха митничари на ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от прокуратурата в Хасково.  Очаква се служебният вътрешен министър  Атанас Илков и ръководството на ДАНС да посетят "Капитан Андреево".  По неофициална информация е..

публикувано на 13.09.24 в 09:39

Със 7% по-евтина ще ни излезе тази година домашно приготвена туршия

С между 6 и 8% по-евтина ще ни излезе тази година домашно приготвената туршия. Въпреки това потребителите все повече предпочитат готова консерва от магазина, това каза за Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. 90лв. ни струва..

публикувано на 13.09.24 в 08:50
Драгомир Стойнев

Областният съвет на БСП избра Драгомир Стойнев за водач на листата в Стара Загора

Областният съвет на БСП-Стара Загора гласува на свое заседание пълна кандидатска листа за 51 Народно събрание. Регионалната партийна структура ще оповести поименно листата след нейното утвърждаване от Националния съвет.   Ръководството на БСП в София ще..

публикувано на 12.09.24 в 20:49

Верижна катастрофа затруднява движението в Стара Загора

Верижна катастрофа затапи движението по бул. "Цар Симеон Велики" в района на парк "Артилерийски", съобщиха наши слушатели. Произшествието е станало около 18.00 часа.  На пътното платно в посока запад са се ударили 4 коли, като при удара едната е изхвърчала..

публикувано на 12.09.24 в 18:46

TEEN BOOM FEST гостува в Стара Загора

Сериозни мерки за безопасност са предвидили организаторите на младежкото събитие - TEEN BOOM FEST, което ще се проведе на 13 септември, с начален час 15.00 часа, в парк „Бедечка". Посетители ще бъдат допускани от 13.00 часа. Входът е свободен, съобщават..

публикувано на 12.09.24 в 18:27

Тежко лято изпращат пожарникарите в Сливенско

Изминалото лято е едно от най-тежките за пожарникарите в Сливенска област и страната през последните пет години. Това обяви главен инспектор Росен Георгиев, изпълващ длъжността началник на противопожарната служба  в областния център по повод "Седмицата на..

публикувано на 12.09.24 в 17:47

В Стара Загора утрото на първия учебен ден ще бъде хладно, без валежи

15-ти и 16-ти септември може да се окажат най-хладните дни от месеца. Температурите към 9 сутринта ще са около 12 градуса. По обед обаче ще се затопли значително - до 23 - 24 градуса. Валежи за първия учебен ден не се очакват, каза за Радио Стара..

публикувано на 12.09.24 в 17:23