Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 победи от 10 мача за най-малките представители на Академията на "Берое" в първенствата

Впечатляващите 10 победи от 10 мача записа през есенния полусезон в първенството на своята възрастова група отборът на "Берое" 2011. Съставът, воден от Трифон Панев, е сред най-малките представители на школата на "зелено-белите" в шампионатите при подрастващите. През сезон 2019/20 тимът се състезава в група А на първенството на Футбол 5 в зона Пловдив. 

Днес талантите на "Берое" изиграха последния си мач за есента като се наложиха над "Кронос" (Пловдив) с 8:2. По решение на Българския футболен съюз от този сезон в първенствата при най-малките официално класиране не се прави, "Берое" 2011 обаче е единственият тим в групата, който остана непобеден през този полусезон. Силното представяне в шампионата бе допълнено от първите места в два международни турнира - "Евима Къп" в Банско в края на август и началото на септември и турнира "Чанаккале" в Турция в края на октомври. 

Освен "Берое" 2011 своя последен мач от есенния полусезон днес изиграха децата от "Берое" 2009, които се състезават в първенството на Футбол 9 на зона Стара Загора . Тимът, воден от Венелин Сивриев, записа 6 победи, 1 равенство и 1 поражение. Последният успех дойде днес срещу "Розова долина" (Казанлък) с 2:0. "Зелено-белите" таланти участват и в първенството на Футбол 7, заедно с още един отбор от школата - "Берое" 2010. Шампионатът там обаче продължава, а днес двата състава записаха победи срещу друг от старозагорските тимове - "Верея" с 9:0 при по-големите и 6:2 при по-малките.

Предпоследните си срещи от първенствата изиграха този уикенд още три от тимовете от школата на "Берое", които се състезават в зона "Пловдив" - "Берое" 2004, "Берое" 2006 и "Берое" 2007, както и играещият в зона "Стара Загора" Берое 2008. 

В Зоналната група при юношите младша възраст "Берое" 2004 отстъпи на "Сини камъни" (Сливен) с 0:2 като гост. Момчетата на Атанас Димитров са на шесто място в класирането, но тима има три отложени срещи от предишните кръгове на шампионата. През седмицата "Берое" 2004 изигра и първия си четвъртфинал от турнира за Купата на България и записа тежко поражение от "Левски" с 1:7.  В Зоналната група при юношите младша възраст има още един старозагорски тим - "Верея", който е на седмо място в класирането. Последният кръг в първенството за есента е другата седмица. 

В Зоналната група при децата "Берое" 2006 също отстъпи на "Сини камъни" (Сливен). Тимът, воден от Боян Стоянов е на осмо място в класирането със 7 победи, но има и два отложени мача. Другият старозагорски тим в групата "Верея" е на последното 16-о място в подреждането. Последният кръг на шампионата през есента е следващият уикенд.

В Областната група при децата в зона Пловдив днес "Берое" 2007 се наложи с 2:1 над "Родопа" (Смолян). Съставът, воден от Дидо Желязков е на второ място във временното класиране с 33 точки, 11 победи и само 1 поражение. В последния кръг за есенния полусезон следващият уикенд тимът приема "Спартак-Пловдив-1947" (Пловдив). 

В последния мач от днес "Берое" 2008 се наложи с 9:0 над "Чирпан" 2007 в първенството на подготвителната група деца. Тимът, воден от Павел Димов има девет победи и едно поражение от началото на сезона и е на второ място в класирането. До края първата част от шампионата има още един кръг, който ще се състои следващия уикенд. Другият тим от Стара Загора в първенството - "Верея" е на пето място в подреждането. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов американец в баскетболния "Берое"

Дейлън Риджнъл е поредното ново име в баскетболния "Берое ". Той е на 23 години и "Берое" ще е първият му професионален отбор след завършването на университет в САЩ, съобщават от клуба. През последния сезон американецът играе за "Уичита Стейт" в..

публикувано на 22.08.24 в 18:42

Николета Бойчева ще играе във „Фарул“

Доскорошният играещ треньор на женския футболен „Локомотив“ и капитан на националния отбор Николета Бойчева преминава в румънския „Фарул“ Констанца. Договорът е за две години. „Последните месеци в България бяха предизвикателни за мен, бях..

публикувано на 22.08.24 в 16:17

Атанас Апостолов: Заслужено отиваме напред за купата на страната

"Изиграхме добър мач като гости срещу тима на "Овощник" и победихме с 1:0. Първото полувреме домакините са защитаваха добре, а и терена не ни позволи да играем нашата игра. След почивката променихме тактиката си и така се стигна до попадението след..

публикувано на 22.08.24 в 13:01

Ново изпитание пред волейболните национали до 20 години

На 29 август ще започне Европейското първенство по волейбол за младежи до 20 години. Българският отбор е в група, чийто срещи ще се играят в Гърция. Освен домакините потенциални съперници на българските национали в тази възраст са отборите на..

публикувано на 21.08.24 в 14:12

Тихомир Иванов бе награден със знака на Община Стара Загора

Състезателя на СК по лека атлетика „Берое“ Тихомир Иванов, който завърши на 8 място във финала на турнира по скок на височина за мъже на олимпийските игри в Париж бе официално приет и награден от ръководството на Община Стара Загора в лицето на..

публикувано на 20.08.24 в 16:40

Обявиха програма за седмия кръг на футболното първенство

Спортно-техническата комисия към БФС обяви програмата за седмия кръг на шампионата. В него "Берое" ще гостува на "Хебър" Пазарджик на 1 септември, неделя от 19:15ч. Преди това беройци ще приемат тази неделя от 21:15 ч. шампиона "Лудогорец". Двубоят ще..

публикувано на 20.08.24 в 16:05

"Берое" подписа с американец

24-годишният американски гард Кени Дай e най-новият играч на баскетболния "Берое". През миналия сезон той взе участие в 30 мача във втора лига на Сърбия с отборите на „Металац“ и „Младост“, в които записа средно по 14,8 точки, 5 асистенции и 3,5 борби...

публикувано на 20.08.24 в 15:39

Пореден младок се присъединява към баскетболния "Берое"

Мъжкият баскетболен отбор на "Берое" продължава със селекцията за новия сезон. Последното ново попълнение на тима е младият Карлос Антов. 18-годишният талант ще бъде част от състава на "Берое" за новия сезон, след като през миналия бе в редиците на..

публикувано на 20.08.24 в 11:50

Силно представяне в Австрия на колоездачи от „Траяна Триатлон“

В края на седмицата в Русе предстои състезание по триатлон. Следващата седмица пък Пловдив ще бъде домакин на такова състезание. „След тези две състезания ще участваме в Балканиада по триатлон, която ще бъде на 5 октомври“, съобщи за радио..

публикувано на 20.08.24 в 10:26

Малките волейболистки подновиха тренировки

На 1 септември възпитаничките на волейболния клуб „Берое“ ще отпътуват за 10 дневен тренировъчен лагер в курорта Китен. „Там ще се работи за физическа подготовка“, подчерта пред радио „Стара Загора“ Ивелин Колев, председател на УС на ВК..

публикувано на 19.08.24 в 14:27