Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета поредна купа за отбор от Академията на "Берое"

Снимка: Фейсбук страница на ДЮШ Берое

Отборът на "Берое" 2011 продължава блестящото си представяне през 2019 г. Малките таланти от Академията на старозагорци спечелиха трета поредна купа от месец август насам след като този уикенд триумфираха на турнира „Кронос Къп”, който се проведе в Пловдив.

В предварителната си група децата, водени от наставника Трифон Панев записаха три победи – срещу "Хебър" (Пазарджик) с 8:2, "Шипка Старс" със 7:0 и "Локомотив" (Пловдив) с 4:1 и равенство 2:2 с тима на "Барса БГ". 

Така тимът зае първото място и попадна в златния поток за разпределение на местата от 1 до 5-о в крайното подреждане. Там Берое 2011 постигна нови 3 победи – срещу "Ботев" (Пловдив) с 3:2, "Барса БГ" с 4:1 и "Арда" (Кърджали) с 3:0. Единственият тим, който успя да постигне успех срещу старозагорци бе "Кронос" (Пловдив), който се наложи с 2:3.  Освен с купата за първото място "Берое" 2011 си тръгна от Пловдив и с индивидуалната награда за голмайстор на турнира, връчена на Габи Василев.

В края на август малките таланти от Академията на "Берое" спечелиха турнира „Евима Къп” в Банско, а в края на октомври и надпреварата „Чанаккале” в Турция. 

През този уикенд поредните си срещи от първенствата изиграха още три отбора от Академията на старозагорци. Най-големите - "Берое" U16 записаха успех с 1:0 над Арда в отложена среща от 4-я кръг на първенството в Зоналната група при юношите младша възраст. Тимът, воден от Атанас Димитров е на трето място във временното класиране, но е с мач по-малко заради отложената среща от третия кръг срещу първия отбор на  "Спартак-Пловдив-1947" (Пловдив). 

Два успеха в първенството на Футбол 7 записа тимът на "Берое" 2010. Децата на Дончо Атанасов се наложиха с 4:2 над "Олимпия" и с 5:0 над състава на "Верея". 

По една победа в първенствата на Футбол 9 и Футбол 7 записа и "Берое" 2009. Съставът, воден от Венелин Сивриев се наложи с 4:0 над "Сините камъни" на Футбол 7 и с 5:1 над "Млада гвардия" (Казанлък) на Футбол 9.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Даниел Петров: Целите ни са да бъдем в челото на класирането

"Изиграхме контрола на малки вратички с ФК на ТЕЦ-2. Имаше интерес от страна на хората в града ни, а междувременно контролата ни с "Марица" Симеоновград е под въпрос. Летен сезон е, ние сме аматьори и голяма част от играчите сега не са на работа и това..

публикувано на 23.08.24 в 06:57

Нов американец в баскетболния "Берое"

Дейлън Риджнъл е поредното ново име в баскетболния "Берое ". Той е на 23 години и "Берое" ще е първият му професионален отбор след завършването на университет в САЩ, съобщават от клуба. През последния сезон американецът играе за "Уичита Стейт" в..

публикувано на 22.08.24 в 18:42

Николета Бойчева ще играе във „Фарул“

Доскорошният играещ треньор на женския футболен „Локомотив“ и капитан на националния отбор Николета Бойчева преминава в румънския „Фарул“ Констанца. Договорът е за две години. „Последните месеци в България бяха предизвикателни за мен, бях..

публикувано на 22.08.24 в 16:17

Атанас Апостолов: Заслужено отиваме напред за купата на страната

"Изиграхме добър мач като гости срещу тима на "Овощник" и победихме с 1:0. Първото полувреме домакините са защитаваха добре, а и терена не ни позволи да играем нашата игра. След почивката променихме тактиката си и така се стигна до попадението след..

публикувано на 22.08.24 в 13:01

Ново изпитание пред волейболните национали до 20 години

На 29 август ще започне Европейското първенство по волейбол за младежи до 20 години. Българският отбор е в група, чийто срещи ще се играят в Гърция. Освен домакините потенциални съперници на българските национали в тази възраст са отборите на..

публикувано на 21.08.24 в 14:12

Тихомир Иванов бе награден със знака на Община Стара Загора

Състезателя на СК по лека атлетика „Берое“ Тихомир Иванов, който завърши на 8 място във финала на турнира по скок на височина за мъже на олимпийските игри в Париж бе официално приет и награден от ръководството на Община Стара Загора в лицето на..

публикувано на 20.08.24 в 16:40

Обявиха програма за седмия кръг на футболното първенство

Спортно-техническата комисия към БФС обяви програмата за седмия кръг на шампионата. В него "Берое" ще гостува на "Хебър" Пазарджик на 1 септември, неделя от 19:15ч. Преди това беройци ще приемат тази неделя от 21:15 ч. шампиона "Лудогорец". Двубоят ще..

публикувано на 20.08.24 в 16:05

"Берое" подписа с американец

24-годишният американски гард Кени Дай e най-новият играч на баскетболния "Берое". През миналия сезон той взе участие в 30 мача във втора лига на Сърбия с отборите на „Металац“ и „Младост“, в които записа средно по 14,8 точки, 5 асистенции и 3,5 борби...

публикувано на 20.08.24 в 15:39

Пореден младок се присъединява към баскетболния "Берое"

Мъжкият баскетболен отбор на "Берое" продължава със селекцията за новия сезон. Последното ново попълнение на тима е младият Карлос Антов. 18-годишният талант ще бъде част от състава на "Берое" за новия сезон, след като през миналия бе в редиците на..

публикувано на 20.08.24 в 11:50

Силно представяне в Австрия на колоездачи от „Траяна Триатлон“

В края на седмицата в Русе предстои състезание по триатлон. Следващата седмица пък Пловдив ще бъде домакин на такова състезание. „След тези две състезания ще участваме в Балканиада по триатлон, която ще бъде на 5 октомври“, съобщи за радио..

публикувано на 20.08.24 в 10:26