Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое загуби гостуването си в София

Берое допусна трета загуба от началото на сезона в Националната баскетболна лига. „Зелено-белите“ паднаха при гостуването си на лидера в шампионата Левски Лукойл с 85:76. По този начин беройци вече са четвърти в класирането. Следващата събота от 18 часа заралии приемат в Стара Загора отбора на Ямбол.

Берое започна в състав Реджър Дауъл, Остин Прайс, Иван Лилов, Антъни Уокър и Станислав Ваклинов, но и останалите баскетболисти се включиха активно в ротацията.

Антъни Уокър откри резултата със забивка в типичния си стил, последван от кош на Остин Прайс. Домакините обаче реагираха с три поредни кoша, след което резултатът вървеше равностойно до средата на частта, когато Лукойл успя да поведе със 7 точки. В последните секунди Трей Моузес фиксира 23:17 след 10 игрови минути.

Преднината на Левски Лукойл продължи да бъде стабилна в началото на втората четвърт, като стигна 9 точки при 32:23. В този момент обаче беройци се вдигнаха и със страхотна стрелба на Остин Прайс и 4 точни изпълнения от фаул на Сашо Янев изравниха след 15 минути игра. Последва нова силна серия, този път за „сините“. До края на полувремето Берое отбеляза едва три пъти, което доведе до рекордна разлика в мача до този момент при 48:37.

След почивката Христо Захариев продължи да бъде най-полезен за домакините в атака, като с точно попадение донесе нова рекордна преднина за своите – 13 точки. Позитивното в тази неприятна ситуация бе, че Берое не позволи на столичния тим да се откъсне. Играта вървеше кош за кош, като две тройки на Остин Прайс и Иван Лилов намалиха изоставането на нашите само на 5 точки – 60:55. Левски Лукойл върна кош чрез Брандън Йънг, но Иван Лилов избухна с нова тройка, приближавайки Берое само на 4 пункта. За съжаление инерцията в играта на старозагорци не бе използвана и след силна серия на Смит Левски Лукойл отново поведе с 11 точки след 30 минути игра.

В заключителните минути гостите нямаха никакъв шанс да се доближат в резултата до своя противник, който дори стигна до цели 17 точки аванс. Беройци все пак направиха загубата си по-почетна накрая – 85:76. Двама играчи на Лукойл записаха дабъл-дабъл. Брандън Йънг реализира 20 точки и хвана 11 борби, а Христо Захариев отбеляза 17 точки и се пребори за 10 топки в подкошието. За Берое Реджър Дауъл завърши с 19 точки, Иван Лилов със 17, от които 4 тройки, Остин Прайс вкара 15 точки, а Сашо Янев 13.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Кирилов: Доволен съм от старта ни в първенството

"След два кръга в шампионата на областна група "Стара Загора" определено мога да кажа, че съм доволен от играчите ми. След точката в Чирпан, сега  успяхме да добавим още три след успеха с 3:2 над "Овощник". Определено спрямо миналия сезон по това..

публикувано на 18.09.24 в 07:37
Снимка: община Ямбол

В Ямбол откриват нов скейт-парк

В навечерието на Европейската седмица на спорта в Ямбол се открива пореден спортен обект. Скейт-парк Ямбол е изпълнен ангажимент от ръководството на община Ямбол към младежи, които се занимават с екстремни спортове, съобщават от пресцентъра на община..

публикувано на 17.09.24 в 14:56

Даниел Петров: Стартирахме с две победи, сега ще търсим нов успех като гости

"Постигнахме втора победа от началото на шампионата в областна група "Стара Загора". Съперникът - "Чирпан" бе равностоен на нас отбор и на почивката резултатът бе 1:1. През втората част успяхме да направим добри атаки и така стигнахме до победата с 2:1...

публикувано на 17.09.24 в 14:31

Георги Каменов: Надявам се от мач на мач да подобряваме играта си още повече

"Постигнахме хубава победа в дерби среща на областта ни в Свиленград. Резултатът 1:0 за нас бе дело на ранен гол, реализиран от Митко Алексиев. Така записахме втора поредна победа в първенството. Надявам се от мач на мач играта ни да бъде все по-добра,..

публикувано на 17.09.24 в 12:11

Тежкоатлетите започнаха подготовка за новия сезон

От началото на месеца, със старта на учебната година в СУ „Тодор Каблешков“ в Стара Загора, възпитаниците на клуб по вдигане на тежести „Аполон“ са в залата и тренират. Тяхната подготовка е насочена към предстоящия в края на месец ноември втори..

публикувано на 17.09.24 в 10:00

Стрелците се готвят за първи състезания през новия сезон

В началото на месеца в старозагорския клуб по спортна стрелба „Августа 1992“ започнаха активни тренировки. „ До средата на декември трябва да стане ясно кои от състезателите покриват норматив за участие в Европейско първенство до 18 години “,..

публикувано на 16.09.24 в 16:05

Живко Желев: Доволен съм само от трите точки, не и от играта ни

"Стигнахме до минимална победа като гости в Созопол с 1:0. Доволен съм единствено от трите точки, от играта не. Съдийството за пореден път бе ужасно и в наш ущърб. Продължава да има напрежение в нашия тим. Навярно е свързано със слабия ни старт в..

публикувано на 16.09.24 в 09:56

Старозагорски борци ще мерят сили на Балканиада

В северномакедонската столица Скопие в началото на следващия месец ще бъде проведена Балканиада по борба за възрасти момичета и момчета до 15години, кадети и кадетки до 17 и юноши и девойки до 20 години. В националния отбор на България са..

публикувано на 13.09.24 в 14:36

Билетите за "Битката за Тракия" са в продажба

ПФК "Берое" пусна в продажба билетите за двубоя с "Ботев" Пловдив. Срещата от XII кръг на шампионата е насрочена за 14 септември, събота от 20:00ч.  Цената на билета за мача е 15 лв. в предварителна продажба и 20лв. в деня на мача. Пропуските за VIP..

публикувано на 11.09.24 в 18:27

Първата история на футбола в Хасково написа Иса Агушев

Първата история на футбола в Хасково беше представена днес официално. Изданието е дело на Иса Агушев - колекционер на снимки и истории от миналото на града. Книгата „Историята на футбола в град Хасково от 1916 до 1949 година“ събра в зала..

публикувано на 11.09.24 в 15:05