Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 60 автомобила, излезли от употреба, ще бъдат отстранени от общински терени в Стара Загора

Снимка: Любо Андреев

Близо 60 автомобила, които са излезли от употреба, са установили от началото на 2020 година, служителите на звено „Инспекторат” в Община Стара Загора. Превозните средства са паркирани на общинска земя, но не са преминали годишен технически преглед повече от две години, поради което подлежат на принудително премахване, съобщи за Радио Стара Загора  Диана Иванова, старши експерт „Правно обслужване“ в Звено „Инспекторат“ към Община Стара Загора.

Диана Иванова каза също, че моторни превозни средства, които са без регистрационни табели, но са преминали Годишен технически преглед през последните две години и нямат статут на излезли от употреба МПС-та, се преместват от екип на звено „Общинска охрана“, съвместно със служители на „Общинска полиция“ и се съхраняват временно на наказателния паркинг, намиращ се на бул. „Никола Петков“ до СБА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Арабаджиев

Старият мост в Свиленград ще стане сцена на арт инсталация

Apт инсталация, наречена „Mocт ĸъм бъдeщeтo“, в която Cтapият мocт в Свиленград щe бъдe пoĸpит oт двeтe cтpaни c нaд 1 ĸилометър oт винил, пpeдcтaвлявaщ пpoизвeдeниe нa изĸycтвoтo, щe бъдe oтĸpитa c ĸoнцepт нa 14 ceптeмвpи. Автор на проекта е..

публикувано на 21.08.24 в 17:13

Започват ремонти на пътни настилки и инфраструктура в Стралджа

Започва обновлението на компрометираните пътни настилки в Стралджа и селата в общината.  24 улици ще бъдат основно ремонтирани, но много повече пътища във всяко населено място имат нужда от основен ремонт. Това съобщи за Радио Стара Загора инж. Иван..

публикувано на 21.08.24 в 17:06

„Училище за магьосничества“ на детска студия „Allegra“ в Стара Загора спечели престижна европейска награда

Детско – юношеска студия за сценични изкуства „Allegra“  спечели европейската награда в категория „Best Dramatic Presentation“.  „Allegra“ е носител и на колективна награда „Млада Загора“ в  направление „Култура и изкуство“ за високи художествени и..

публикувано на 21.08.24 в 15:55

Завод за соларни панели ще бъде изграден в старозагорското село Еленино

Министерският съвет одобри на днешното си заседание Меморандум за разбирателство между правителството на България и „Смарт Солар Технолоджис“ АД за изпълнение на приоритетния инвестиционен проект „Завод за производство на соларни панели и клетки” в с...

публикувано на 21.08.24 в 14:35

„Нечий герой стани, ела и кръводари“ – августовско кръводарителско приключение за герои

Лятна кръводарителска акция „Нечий герой стани, ела и кръводари“ организират Сдружение "Самаряни" съвместно с екипа на Районен център за трансфузионна хематология - Стара Загора (РЦТХ Стара Загора).  Инициаторите канят на Лятно кръводарителско..

публикувано на 21.08.24 в 14:25
Снимката е илюстративна, архив

Полицията в Сливен разкри кражба на пари и залови пиян шофьор

Кражба на 500 евро бе разкрита за часове от криминалистите в Сливен. Заловен е 46-годишен криминално проявен мъж. Полицаите хванаха и пиян шофьор да кара камион по един от натоварените булеварди в областния център. Парите са откраднати от товарен..

публикувано на 21.08.24 в 13:55
Делян Иванов

Община Стара Загора вече е сертифицирана да борави с BG-Alert

Община Стара Загора - първата у нас, чийто кмет поиска пълномощия за работа с BG-Alert, вече е сертифицирана и може да борави със системата за предупреждение на населението при бедствия. Това информира  Делян Иванов, директор на Дирекция „Правни дейности,..

публикувано на 21.08.24 в 13:21

Откриват първите „Тракийски игри на предизвикателствата" в парк "Тюлбето"

 Първите „Тракийски игри на предизвикателствата" ще се състоята  на 31 август  от 9:00 ч. в прак "Тюлбето", като организатори са Община Казанлък, ТД „Орлово гнездо" и Археокомлекс „Долината на тракийските царе"  В близост до Тракийската гробница в парк..

публикувано на 21.08.24 в 13:13
Снимка: община Стара Загора

Безплатни градски разходки „Старите сгради разказват" и „Аязмото - легенди и история" в Стара Загора

На 24 и 25 август 2024 г. всички жители и гости на Стара Загора ще могат да вземат участие в две градски разходки с интересни теми: „Старите сгради разказват..." и „Аязмото- легенди и история". Безплатен градски тур „Старите сгради разказват" ще се..

публикувано на 21.08.24 в 13:05

Катастрофа затруднява движението по пътя Хасково-Манастир

Заради катастрофа временно движението по третокласния път Хасково – Манастир се осъществява двупосочно в една лента, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 21.08.24 в 12:01