Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Янтра" се готви за завръщане в професионалния футбол след 12 г. пауза

Снимка: Снимка: Фейсбук страница на OФК Янтра Габрово

Отборът на "Янтра" (Габрово) се завръща в професионалния футбол след 12 години пауза. През сезон 2020/21 тимът ще бъде сред участниците във Втора лига след като бе лидер в класирането на Трета лига към момента на прекратяване на първенството заради пандемията от коронавирус. Тимът вече има нов старши треньор - игралият и в "Берое" защитник Стоян Ацаров. Преди седмица той изведе състава на първа тренировка.

"Всички играчи от миналия сезон продължават да тренират с отбора, абсолютно всеки от тях получава шанс за изява, да се докаже пред новото треньорско ръководство. Ще има и нови момчета, някои ще бъдат на проби. Генерално сме се насочили към млади момчета, които няма да дойдат в Габрово за пари, а за възможността да играят професионален футбол, в един град и един клуб, който има история и традиция в българския футбол", обясни в интервю за Радио Стара Загора изпълнителният директор на "Янтра" Милен Николов.

Все още няма яснота дали юношите на "Берое" Иван Гошев и Стоян Иванов, за които се заговори, че ще бъдат преотстъпени в "Янтра", ще бъдат част от клуба. "Докато нямаме подписани договори, конкретни имена няма да коментирам", допълни Милен Николов.

"Разликата между аматьорския футбол и професионалния е доста голяма. И тук не говорим само в чисто спортно-технически аспект, а и финансов. Изискванията и на Българския футболен съюз и на Лицензионната комисия са доста високи. При нас бе важно да сме сигурни, че ще успеем не само да осигурим бюджет за футболния клуб, но и средства, с които да направим така, че стадион "Христо Ботев" в Габрово да може да посреща двубоите от Втора лига. Генерално всички се бяхме обединили около мнението, че няма смисъл ако отбора не може да домакинства в Габрово, да играе във Втора лига", допълни изпълнителният директор на тима от Габрово.

"Една от първите задачи, които си поставихме като ново ръководство в началото на декември бе във връзка именно с лицензирането на стадион "Христо Ботев". Още в първите дни на новата година организирахме среща с представители на БФС. Мина комисия да огледа и да даде своите препоръки какво трябва да се подобри, какво трябва да се промени. Доста неща успяхме да направим, все още има неща, които предстои да бъдат ремонтирани. Но аз съм убеден, че за първия официален домакински двубой, когато и да е той, ще можем да приемем който и да е съперник тук", сподели Милен Николов.

Цялото интервю с изпълнителния директор на "Янтра" (Габрово) чуйте в прикачения звуков файл





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Колевичин: Следващата ми цел е изкачване на връх Аконкагуа

Георги Колевичин е само на 34 години. Родом от град Разлог, завършил право в СУ "Свети Климент Охридски". Живее и работи в София. От 15 години е по планините на България и други страни извън пределите на нашата Родина. "Наскоро с група от още 2..

публикувано на 08.08.24 в 11:06

Боксов клуб „Боруй“ започва сътрудничество със СУ „Тодор Каблешков“

От тази година в СУ „Тодор Каблешков“ има прием за направление бокс. Инициативата е на училището и на старозагорския боксов клуб „Боруй“. „Досега не е имало бокс в училището“, уточни пред радио „Стара Загора“ Валери Тачев, треньор в клуба,..

публикувано на 08.08.24 в 09:06

Пуснаха в продажба билетите за "Берое" - "Локо" Пловдив

ПФК "Берое" пусна в продажба билетите за второто си домакинство през сезона срещу "Локомотив" Пловдив. Срещата от третия кръг на Efbet Лига е насрочена за 10 август, събота от 19:00 часа, съобщиха от старозагорския клуб на страницата си във Фейсбук...

публикувано на 07.08.24 в 17:07

Важна подготовка пред Мария Атанасова и още двама старозагорски стрелци

От 15 до 30 август в София ще бъде проведен лагер на националния отбор по спортна стрелба за юноши и девойки. „По време на лагера ще има контролни, за да се прецени кои ще представят България в предстоящото Световно първенство“, каза пред радио..

публикувано на 07.08.24 в 12:04

Грации от „Берое“ релаксираха в Гърция

Гимнастичките от СКХГ „Берое“ през този месец водят тренировъчен процес за поддържане на форма. В занятията участват възпитаничките на клуба, които в момента не са на почивка с родителите си. „До 23-30 август очакваме всички да бъдат в залата“,..

публикувано на 06.08.24 в 14:13

Три титли извоюва клуб „Траяна колоездене“ в триатлона

През следващата седмица в Австрия предстои силен турнир по колоездене. Надпреварата е в продължение на четири дни и включва пет етапа. „Ще участваме с четирима състезатели“, съобщи за радио „Стара Загора“ Мартин Гарчев, треньор на клуб „Траяна..

публикувано на 05.08.24 в 15:56

Живко Петков ще участва в „Мистър Олимпия“

На 11 и 12 октомври в Лас Вегас ще бъде проведен турнирът „Мистър Олимпия“. В най-авторитетното състезание по културизъм ще участва и старозагорецът Живко Петков. Това бе обявено на среща в Община Стара Загора, на която присъстваха кметът..

публикувано на 05.08.24 в 15:06

Живко Желев: Загубихме тежко първия си мач в Съединение

"Загубихме тежко първия си мач в началото на първенството. За мен това бе пълна катастрофа. Визирам представянето ни срещу "Гигант" в Съединение. Нямам идея защо така се получиха нещата, но се надявам бързо да се върнем на правилния път. Предстои..

публикувано на 05.08.24 в 11:33

Кризата в щангите продължава

В следващите дни на подиума на Олимпиадата в Париж ще излязат участниците във вдигането на тежести. „Нашите състезатели са добре подготвени“, коментира пред радио „Стара Загора“ Стоян Добрев, треньор на националите Валентни Генчев и Габриел..

публикувано на 02.08.24 в 14:38

В клуб „Георги Вангелов“ се подготвят за важни домакинства

На 8 септември в Раднево ще бъде проведен традиционния турнир по народни борби „Крилат Димо“. Състезанието се провежда на трева, схватката е до туш, а при равенство започва точкуване. „От клуба ни всички ще участват, от деца родени през 2017..

публикувано на 01.08.24 в 11:00