Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Й.Йорданов: Кризата не влоши като цяло спазването на трудовите правоотношения

Старозагорска област е първенец по еднодневните трудови договори. 31 027 са те от началото на годината към 30 септември 2020г. Най-много са сключените такива договори за винени лозя- 14 525, а 8 373 броя са били сключени по време на розобера, обобщи Йордан Йорданов, началник отдел "Административно, информационно и правно осигуряване" в Дирекция "Инспекция по труда" – Стара Загора.
Той каза още, че като цяло не се е влошило спазването  на трудовите правоотношения заради създадената ситуация с разпространението на коронавируса у нас.1307 проверки са направили от Инспекцията от началото на годината към края на месец август. По време на извънредната ситуация проверките са били само по сигнали. 3759 са установените нарушения, като най-много – 2032, са свързани със здравословните и безопасни условия на труд, съобщи Йордан Йорданов.

За отстраняване на нарушенията са приложени 3675 принудителни административни мерки. От тях по-голямата част са задължителните предписания. Към 30 август са влезли в сила 132 наказателни постановления. С тях са наложени санкции в размер на 314 950 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По следите на изчезналата река Сазлийка край село Ракитница

 Ако се движите с кола по стария път от Стара Загора към столицата и на моста край село Ракитница по навик решите да  погледнете вдясно, за да видите реката, опитът ви ще е напразен – водата я няма . А  гледката на напуканото речно дъно  къса..

публикувано на 23.08.24 в 17:40

Старозагорският клуб "Традиция" ще се включи в честванията, посветени на годишнината от Шипченската епопея

На 24 август, събота е кулминацията на националните чествания по повод 147 години от Шипченската епопея и 90 години от откриването на Паметника на Свободата. Днес се състоя традиционното състезание за скоростно изкачване на стъпалата към Паметника, а..

публикувано на 23.08.24 в 15:24

Фестивал събира майсторите на народни инструменти край Ямбол

Живописната местност Бакаджик край Ямбол ще оживее с фестивала на народното творчество и занаятите, на 31 август (събота), от 10:00 ч. Събитието обещава да събере майстори на народни инструменти от цялата страна, както и любители на българските занаяти...

публикувано на 23.08.24 в 14:50

Водата в езерото в парк "Йордан Капсамунов" не е мръсна, а мътна

Водата в езерото на парк „Йордан Капсамунов“ категорично не е мръсна, а мътна. Това заяви за Радио Стара Загора Александър Мечев от Клуба по спортен риболов.  По думите му мътността на водата се дължи на фито и зоопланктона, които живеят в нея. Те..

публикувано на 23.08.24 в 14:40

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. В борбата с огъня са включени 12 противопожарни екипа от Ямбол и съседните области, на място са горски служители и доброволци. Пожарът е под контрол, но остава рискът от ново..

публикувано на 23.08.24 в 14:18

167 дами, кръстени Наталия, ще отбележат имен ден в понеделник

167 дами с настоящ адрес в община Стара Загора ще почерпят за здраве и късмет в понеделник, 26 август. На този ден православната църква почита паметта на мъчениците Свети Адриан и Наталия. Съпрузите са живели в началото на четвърти век по времето на..

публикувано на 23.08.24 в 12:19

72-годишен блъсна непълнолетна пешеходка в Стара Загора

Непълнолетна пешеходка е била блъсната в Стара Загора преди обяд. На пострадалата се оказва медицинска помощ, а водачът на автомобила не е употребил алкохол. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Стара Загора. В 11:26 часа днес е..

публикувано на 23.08.24 в 12:14

Язовир "Копринка" няма отношение към водоснабдяването на Стара Загора

Язовир "Копринка" няма отношение към водоснабдяването на Стара Загора. Нивото на водоема не оказва въздействие и няма да доведе до въвеждане на режим водоснабдяването в областния център. Това съобщават в свое изявление от пресцентъра на ВиК- холдинга...

публикувано на 23.08.24 в 12:02
Снимката е илюстративна

Под контрол е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Под контрол е пожарът между  ямболските  села Крайново и Голям Дервент. В дейностите са  включени 12 противопожарни автомобила, както и горски служители и доброволци . Само преди месец в района на селата Воден и Крайново огнената стихия унищожи десетки..

публикувано на 23.08.24 в 11:38
146 години от Шипченската епопея

Представителни военни подразделения участват в отбелязването на Шипченската епопея

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев ще участва в националното честване за отбелязване на 147-ата годишнина от Шипченската епопея на 24 август, събота, информират от пресцентъра на Министерството на отбраната. Тържественото събитие ще се..

публикувано на 23.08.24 в 11:29