Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И съдът в Ивайловград е затворен заради COVID-19

Снимка: iStock

Всички съдебни дела, насрочени за днес и утре, в Районен съд - Ивайловград, се отлагат, заради установен положителен PCR тест на служител, съобщават от пресцентъра на съда. 

Предприети са необходимите действия за цялостна дезинфекция на сградата на Съдебна палата – Ивайловград – общи части, съдебни зали, регистратури, деловодства и кабинети, поради което сградата е затворена за дезинфекция, считано до 17 часа на 10.11.2020 г.

Съдебните заседания са насрочени за нова дата с ново призоваване на страните. За срока на дезинфекцията няма да бъдат обслужвани граждани и упълномощени от тях адвокати. Нормалният работен процес в сградата на Съдебна палата – Ивайловград ще бъде възстановен в сряда на 11.11.2020 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Намериха останки на воин от Рим край Тополовград

Археолози откриха изключително ценни находки край тополовградското село Капитан Петко войвода. Според данните находките са от изключително историческо значение не само за България, но и за Европа. Археолозите да разкрили тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 15:03

„Тракийски игри на предизвикателствата“ ще се проведат в парк „Тюлбето“

„Тракийски игри на предизвикателствата“, организирани от Археокомплекс „Долината на тракийските царе“, Община Казанлък и Туристическо дружество „Орлово гнездо“, ще се състоят в парк „Тюлбето“ в Казанлък на 31 август. Това съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 22.08.24 в 14:36

Започна ремонтът на Детска градина № 66 „Детски рай“ в Стара Загора

Със символична първа копка започнаха ремонтните дейности на  Детска градина № 66 „Детски рай“ в Стара Загора. Срокът за изпълнение е 240 календарни дни, а общата стойност на извършване на строително-монтажните работи е в размер на 2,5  млн. лв.,..

публикувано на 22.08.24 в 13:44

Въведоха режим на водата в Гълъбовски села и комплекса "Марица-изток"

Въведоха режим на водата в община Гълъбово и комплекса „Марица-изток“ ВиК - Стара Загора въведе режим на водоподаването на редица населени места в община Гълъбово, включително за топлоцентралите и рудниците в района. Причината е силно намалял..

публикувано на 22.08.24 в 13:42

Една трета от допуснатите до матура по БЕЛ в област Ямбол не се явиха на изпита

В Ямболска област 30 процента  от допуснатите до матура по български език и литература днес не са се явили. Държавният зрелостен изпит на втората за годината сесия е преминал без сигнали за нарушения и технически неизправности. В две ямболски училища и..

публикувано на 22.08.24 в 13:30
Община Сливен

Сливенска област е на 13 място в страната по заетост

Сливенска област е на 13 място в страната по заетост на населението, съобщават от НСИ. През второто тримесечие на 2024 годна общият брой на заетите в областта е 71,1 хиляди души. От тях 39,2 хиляди са мъже, а 31,9 хиляди жени.  Коефициентът на..

публикувано на 22.08.24 в 13:25

Над 50 старозагорци се превърнаха в герои в кръводарителска акция

Над 50 души се включиха само до обяд в днешната кръводарителската акция „Нечий герой стани, ела и кръводари“.  Инициативата е организирана от фондация „Самаряни“ и Регионалния център за трансфузионна хематология. Този път тя е с акцент към  болните..

публикувано на 22.08.24 в 12:57

Непълнолетен открадна кабел от влакова композиция в Сливен

Непълнолетен открадна кабел от влакова композиция в Сливен. В Твърдица разкриха кражба на пари.  Непълнолетното момче в откраднало метър и половина кабел от вагон, прикачен към влакова композиция. След получаване на сигнала за кражбата полицията започва..

публикувано на 22.08.24 в 12:21

Внимание с китайските стоки от мега сайтове - евтиното може да излезе скъпо

Южнокорейско проучване установи, че в 144 стоки, произволно избрани от много големите онлайн търговски платформи - Shein, AliExpress и Temu,  съдържат опасни химикали – фталати, формалдехид, олово и диоксин. Вещества, които са опасни за човешкото..

публикувано на 22.08.24 в 10:53
Димитър Главчев

Президентът реши: Главчев продължава да е премиер

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 12:00 часа държавният глава ще приеме Главчев в президентската институция, за да му възложи да..

публикувано на 22.08.24 в 10:39