Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Българската Коледа" осигури модерен ехограф за болницата в Гълъбово

Благодарение на „Българската коледа“ от септември в Многопрофилната болница за активно лечение в Гълъбово вече разполагат с цифрова ехографска система от най-модерен тип. Общинската болница е избрана на база на всички подадени параметри на болниците от цяла България, участвали в този проект, като стойността на новия ехограф е близо 42 хил. лв., събрани с даренията от кампанията.

Апаратурата помага за щадящо и прецизно диагностициране на малките пациенти, обяснява директорът на болницата в Гълъбово д-р Гошо Грозев.

Това дарение безспорно ще бъде от полза не само за служителите на МБАЛ Гълъбово, но и за жителите на общината, защото с течение на времето ние оставаме единствената функционираща болница в един голям периметър. Голям процент от нашите пациенти са от други съседни общини и тази апаратура ще подобри значително работата ни“, каза още директорът на общинската болница в Гълъбово. По думите му всеки четвърти пациент е от друга община. А детско отделение няма и в болницата в съседната община Раднево.

Д-р Грозев припомни, че са кандидатствали за този апарат в началото на годината и е благодарен за бързото доставяне на ехографската система.

Той изрази благодарност и към екипа на „Българската Коледа“ и към дарителите, като призова всички да продължат да правят добро. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Синдикален дом, Стара Загора

Временно се преустановява движението по отсечка от централен булевард в Стара Загора

До 30 септември 2024 г. се спира движението на всички превозни средства по бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора. Това гласи издадена от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров заповед.  Ограничението ще важи за определен участък от централния..

публикувано на 20.09.24 в 15:38

223 хил.лв. за пострадалите села Воден и Крайново са събрани в дарителската сметка на Община Болярово

До 20 септември в дарителската сметка, открита от Община Болярово в подкрепа на пострадалите от пожарите села Воден и Крайново, са събрани 223хил.лв.. Това обяви днес кметът на граничната община Христо Христов. Той обяви, че събраната сума ще бъде..

публикувано на 20.09.24 в 15:31

В Деня на сърцето мерят безплатно пулс и кръвно налягане

На 29 септември отбелязваме Световния ден на сърцето. Той е обявен за такъв през 1999 г. от Световната федерация на сърцето (WHF) и Световната здравна организация (WHO). Целта на инициативата е чрез различни събития по света да се повиши..

публикувано на 20.09.24 в 15:23

Акция на полиция и служители на КПКОНПИ срещу кмета на Минерални бани

Спецоперация на служители на КПКОНПИ се извършва тази сутрин в Минерални бани, Хасково. Правят се претърсвания и изземвания в частни имоти, както и в хотела на кмета Мюмюн Искендер.  В акцията не участват хасковски полицаи, съобщи кореспондентът ни..

обновено на 20.09.24 в 14:39

Прокуратурата следи случая с момчето, ударено от свой връстник

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс - за това, че на 19.09.2024 г. в гр. Стара Загора е причинена средна телесна повреда на 15-годишно момче,..

публикувано на 20.09.24 в 14:35

85-годишна жена от Шейново оцеля при инцидент

Възрастна жена от казанлъшкото село Шейново се размина по чудо от смъртта, след като едва не беше блъсната от лек автомобил, управляван от неправоспособен шофьор,  съобщи сътрудникът ни Георги Манев.     Катастрофата е станала в началото на седмицата в..

публикувано на 20.09.24 в 13:04

Определиха състава на секционните комисии в община Николаево

По покана на кмета на община Николаево Константин Костов се проведе среща с представители на парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на секционните избирателни комисии за произвеждане на изборите за Народно събрание, насрочени..

публикувано на 20.09.24 в 12:45

В празничните дни Общинският плувен басейн ще работи от 9.00 от 18.00 часа

В празничния тридневен уикенд  21, 22 и 23 септември  2024 г. Плувният басейн в Стара Загора ще работи с променено работно време, съобщи началникът на отдел „Спортни дейности" в Община Стара Загора Петко Крумов. Всички желаещи могат да го посетят от..

публикувано на 20.09.24 в 12:20

За седми път Стара Загора ще е домакин на фестивала „Здравей, Здраве“

За седма поредна година Градът на липите посреща фестивала „Здравей, Здраве“ - на 12 и 13 октомври 2024 г. на Античната улица пред Държавна опера - Стара Загора, съобщават от пресцентъра на Община Стара Загора. Сдружението с нестопанска цел „Здравей,..

публикувано на 20.09.24 в 12:09

Запалиха лек автомобил в Стара Загора

Лек автомобил изгоря напълно при пожар в Стара Загора. На 20.09.2024г., в 01:00ч. във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал за горящ л.а."Ягуар", паркиран на улица в гр.Стара Загора. Местопроизшествието е посетено от полицейски екип, установено е че..

публикувано на 20.09.24 в 12:02