Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Петров: Успях да хвана шанса, който ми бе даден

Снимка: Личен архив

"В "Берое" изкарах много хубави 7 години като треньор. Бях част от школата, бях и част от мъжкия отбор когато през 2016 година завоювахме бронзовия медал в първенството. Тогава наставник бе Пламен Липенски, в щаба бяхме аз, Наско Рибарски и Стелиян Попчев. "Берое" е моят дом. През лятото на 2020 година обаче получих оферта от "Пирин" (Благоевград), която бе много добра. Реших да я приема, това бе едно ново предизвикателство в моята кариера. Много съм доволен от избора си, приеха ме много добре там - и ръководството, и колегите, и хората от града".Това коментира в интервю за Радио Стара Загора помощник-треньорът на шампиона във Втора Лига Пирин Пламен Петров. 

В първите месеци той бе част от школата на Пирин, след това по решение на наставника на първия тим Уорън Фийни бе включен в щаба му. "Радвам се за този шанс, който ми се отдаде и мисля че успях да го хвана", допълни Пламен Петров.

 "За първи път работя с треньор чужденец. Разликата с българските треньори е основно в манталитета, в мисленето. Тук сме малко по-импулсивни, по-темпераментни. При него си има един план, който се следва през цялата година. Дори и да има някакви отклонения, мисленето му не се променя. И това се предава както на щаба, така и на футболистите. И мога да кажа, че се справя и много добре в нашата действителност", разказа още Пламен Петров. 

Помощник-треньорът на благоевградчани коментира и спечеленият от тима шампионски трофей във Втора лига. "Всяко отличие само по себе си е ценно. Работим ежедневно и ежеминутно за такива медали. Радвам се, че успяхме да постигнем този резултат, макар той като цяло да беше очакван и да не сме се съмнявали в него. През първия полусезон обаче имаше период, в който се натрупаха няколко негативни резултата. Тогава трябваше играчите просто да си повярват и заедно да излезем от тази ситуация".

"Разликата между детско-юношеския и мъжкия футбол и при вратарите е огромна. В мъжкия футбол се търсят резултати, докато в школите се търси развитие на играчите, там трябва да имаш повече търпение. Защото не става въпрос за една или две седмици, а за години напред", обясни Пламен Петров. 

Именно той, заедно със Сидер Димитров бяха треньорите, които преди години привлякоха Иван Гошев в школата на Берое и работи с него в отборите на "зелено-белите". "Въобще не съм изненадан от представянето на Иван в Янтра. Преди да завърши юношеска възраст работих 4 години с него, въобще не съм се съмнявал в неговите качества. И очаквах точно това да се случи. Няма да му е лесно със сигурност сега при завръщането му в Берое, защото разликата между А и Б група като ниво е доста голяма. Но Иван има потенциала, има и качествата да се справи. Пък и с един добър треньор какъвто е Ивко Ганчев мисля че ще успее и му го пожелавам", допълни Пламен Петров.

Цялото интервю на Светлана Димитрова с Пламен Петров чуйте в прикачения звуков файл


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Клуб „Спортна гимнастика“ ще бъде домакин на турнир през есента

Домакинство на турнир по проект на спортното министерство подготвя клуб „Спортна гимнастика“ Стара Загора. Състезанието ще бъде в четири възрасти и е планирано за 28 септември. До момента интерес за участие са заявили няколко български клуба...

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Пет медала извоюваха стрелците

С пет медала се завърнаха от участие в Държавното първенство по спортна стрелба в София възпитаниците на старозагорския клуб „Августа 1992“. Георги Бинев завърши трети при мъжете на „50 метра с пистолет“. Мария Атанасова стана шампион на „25 метра“..

публикувано на 07.07.24 в 15:37

Победа и загуба за Васил Кацарски на европейския ринг

В столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе проведено Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Състезателят от клуб „Стара Загора“ Васил Кацарски имаше тежък жребии и в първата си среща игра срещу противник от Турция в своята категория..

публикувано на 07.07.24 в 10:43

Боксьорите от „Боруй“ спечелиха злато и бронз от Държавния шампионат

Състезателите на клуб „Боруй“ спечелиха титла и бронзов медал от завършилия днес в Плевен Държавен личен шампионат по бокс. Възпитаниците на треньора Валери Тачев изиграха много добри двубои и заслужиха два медала. Георги Нойков в..

публикувано на 06.07.24 в 17:08

Три медала извоюваха състезатели на „Траяна Триатлон“

През следващата седмица в град Бяла предстои състезание, съчетаващо бягане и плуване. Там ще се изявят няколко представители на клуб „Траяна Триатлон“. След състезанието предстои подготвителен лагер, а в началото на месец август в Пловдив е..

публикувано на 05.07.24 в 08:31

"Берое" подписа със защитник от четвърта испанска дивизия

"Берое" привлече в състава си десния защитник Ойер Сариеги, съобщиха от клуба. 27-годишният испанец е третото новото попълнение в състава на Хосе Луис Ачиари през това лято. Той пристига в Стара Загора като свободен агент, като за последно е играл за..

публикувано на 04.07.24 в 15:56

Предстои турнирът „Синьо лято“

В събота старозагорският клуб „Траяна“ ще бъде домакин на традиционния турнир по плуване „Синьо лято“. Надпреварата ще бъде за възрасти от 7 до 12 години. „Очакваме около 300 деца от 31 клуба“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев,..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Бадминтонисти завършиха трети в силен турнир

През следващата седмица в Истанбул ще бъде проведен Открития шампионат на Турция по бадминтон за възраст до 17 години. От СК „Бадминтон – Стара Загора“ в надпреварата ще участва Теодор Митев. Той се представи силно в две състезания в Пазарджик...

публикувано на 04.07.24 в 14:35

БК "Берое" няма да участва в НБЛ

БК "Берое" прекратява участието си в Националната баскетболна лига с мъжкия си състав. От официалната позиция на клуба става ясно, че клубът ще продължи с дейността си при подрастващите. Възможно е друг старозагорски тим да участва в мъжкото първенство...

публикувано на 02.07.24 в 22:34

Ернан Банато и Живко Тодоров обсъдиха ситуацията в "Берое" с родители на деца от школата

Собственикът на "Берое" Ернан Банато и кметът на Стара Загора Живко Тодоров проведоха среща на стадион "Берое" с родители на деца от школата на клуба. На нея присъстваха и фенове на отбора. Пред тях Живко Тодоров разкри, че Банато го е уверил, че..

публикувано на 02.07.24 в 19:48