Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Защо е важен изборът на хостинг

| обновено на 14.07.21 в 11:21

Изборът на хостинг често е пренебрегван. Хората посягат към първото попаднало им решение и приключват с въпроса. Това е така, защото смятат, че просто наемат място, където сайтът им се съхранява и няма кой знае какво значение къде точно ще е то. Реално обаче, изборът на хостинг е едно от най-важните решения, които всеки собственик на онлайн базирана платформа трябва да вземе.

Видове хостинг

Хостинг компаниите предоставят обем от ресурси, от които вашият сайт се нуждае. Сред тях са сървърно пространство, защитни механизми, различни инструменти, бази данни и други. Налични са различни видове хостинг. Сред тях, най-популярният избор е т.нар. споделен хостинг. При него делите ресурсите на мощен компютърен сървър с други сайтове, като поддръжката включително специализираният обслужващ софтуер са грижа на хостинг компанията. Този подход позволява да получите необходимите ви ресурси на оптимизирана цена. Налични са и VPS (Virtual Private Server) хостинг; наемане на сървър само за вас; cloud хостинг и други. Компаниите обичайно предлагат и пакети с различни показатели, адаптирани за различните небходимости, които клиентите най-често търсят. Сред опциите са WordPress Хостинг, eShop хостинг, онлайн радио хостинг, реселър хостинг и т.н.

Изборът на хостинг и бързината на сайта ви

Хостингът е много повече от място за съхранение. Той има пряко отношение към бързината на вашия сайт. Потенциалните ви клиенти не обичатда чакат. Затова, подберете хостинг със светкавично бърз LiteSpeed сървър с вградено кеширане. Така, времето за зареждане на сайта ви ще е под 1 секунда. Всеки клик ще води до светкавично отваряне на избраната функционалност и клиентите няма да избягат, поради безкрайното чакане.

Изборът на хостинг и сигурността на сайта ви

Втората необходима специфика, която да търсите от хостинг доставчика е сигурността. Сайтът ви трябва да бъде отлично защитен срещу злонамерени атаки. Добре е да предлага безплатни SSL сертификати от Let'sEncrypt, както и CageFS, оптимизирани ModSec правила, cPHulk Brute Force Protection, DDoS защита на цялата мрежа и сходни опции, за да бъде бизнесът ви защитен оптимално.

Поддръжка от страна на хостинг компанията

Онлайн присъствието на бизнесите изисква адекватна поддръжка и защита, която да е на линия 24 часа в денонощието. Изгубените часове, в които имаш проблем, но няма кой да се погрижи за разрешаването му, означават изгубени пари за теб. Затова, изберете хостинг, който предлага адекватен, надежден, любезен и внимателен 24/7 съпорт. Автоматичните инсталатори за системи с отворен код като WordPress, OpenCart, Prestashop, Drupal и улеснената миграция от друг хостинг са допълнително улеснение.

Кой хостинг използвате? Дали той е оптималният за вас? Не пренебрегвайте избора на хостинг. Доброто решение означава повече ресурси на по-добра цена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"С гозбите на баба" посрещат любители на фолклора в село Яворово

На 28 септември в с. Яворово ще се проведе VII Национален фолклорен фестивал „С гозбите на баба".  Организатори са  НЧ „Пробуда - 1925" с. Яворово, с подкрепата на Община Стара Загора и кметството в селото. Съхраняване на българските народни..

публикувано на 19.09.24 в 10:16

Д-р Петър Славов: Този състав на ВСС няма твърдостта да се противопостави на политическо влияние

Липсва морална легитимност на този състав на ВСС. Това мнение изрази в ефира на Радио Стара Загора относно възобновената от ВСС процедура за избор на нов главен прокурор. бившият народен представител и д-р по Конституционно право Петър Славов...

публикувано на 19.09.24 в 09:20
На светло

Облачно, с превалявания в Югозападна България

Днес ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър, сочи прогнозата на НИМХ. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, максималните – предимно между 20 и 25.  Температурите в централните и източните райони от страната ще са..

публикувано на 19.09.24 в 08:36

Есенна кръводарителска акция в Стара Загора

От 8:30 до 11.00 часа днес Болница „Тракия“ организира поредната кръводарителска кампания, съвместно с Районния център по трансфузионна хематология в Стара Загора. Кръводаряването ще се осъществи в помещение, осигурено от Спешно отделение на лечебното..

публикувано на 19.09.24 в 08:34

Обезопасиха пешеходна пътека в Стара Загора

Със сигнализираща маркировка и допълнително осветяване обезопасиха пешеходна пътека в кв. „Кольо Ганчев“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Община Стара Загора ще поиска от сектор „Пътна полиция“ и МВР поставяне на..

публикувано на 18.09.24 в 18:27

Ново кръгово кръстовище ще има в Ямбол

В Ямбол започна изграждането на ново кръстовище с кръгово движение на пресечката между булевард „Димитър Благоев“ и улица „Жорж Папазов“. Проектът ще подобри безопасността на движение в натоварения район. Крайната дата за завършване на..

публикувано на 18.09.24 в 18:22

Местен референдум ще реши съдбата на паметника "Бузлуджа"

Местен референдум ще реши съдбата на паметника "Бузлуджа" и дали Община Казанлък да поеме управлението над него. Инициативен комитет, излъчен от Гражданския консултативен съвет към кмета  на Община Казанлък е внесъл предложение до кмета Галина..

публикувано на 18.09.24 в 17:28

Пожар на локомотив спря влака София - Варна до Чирпан, няма пострадали

Пожар е възникнал този следобед на гарата в Чирпан - в локомотива на влакова композиция, пътуваща по линията София - Варна. Сигналът е получен в 14:14 ч. Няма пострадали, има материални щети по локомотива, каза кметът Ивайло Крачолов, който е отишъл на..

публикувано на 18.09.24 в 15:37

Изложба на амулети показва асеновградският исторически музей в Димитровград

Интересна изложба от амулети ще бъде открита тази вечер в 17,30 ч. в историческия музей в Димитровград. Амулетите са малки предмети и фигури, изразяващи култовите вярвания и ритуали през всички епохи."Изработването им е тайнство, натоварило ги с мистична..

публикувано на 19.09.24 в 10:15

С нови пазари и артикули компенсират свиването на поръчките с до 50% в старозагорска машиностроителна компания

Свиване на обема на поръчките с 30 до 50 процента отчитат в едно от най-големите машиностроителни предприятие у нас, съобщи мениджърът на компанията Славин Янакиев. По думите му причините са комплексни – от една традиционните партньори на..

публикувано на 18.09.24 в 14:05