Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На празника на Стара Загора президент и кмет се обявиха срещу агресията по пътищата и призоваха за повече толерантност в обществото

Президентът Румен Радев е в Стара Загора по случай празника на града. Той присъства на отслужения от митрополит Киприан молебен в катедралния храм „Св. Николай“, след което взе участие в ритуала по издигането на националния флаг пред сградата на Община Стара Загора. В своите речи пред жителите и гостите на града държавният глава и кметът отново засегнаха трагичните събития от последните дни и призоваха за повече отговорност и по-малко агресия.

В своята реч президентът Румен Радев отново припомни, че здравето на нашите деца и неговото опазване е най-важно.

"Макар събитията от последната седмица в Стара Загора да хвърлят сянка върху днешния празник, те ни напомнят, че можем да се справяме с проблемите и с негативните тенденции в нашето общество само когато солидарността и съзиданието стоят над агресията, безотговорността и бездействието. Тези събития ни напомнят, че човешкият живот и здравето на нашите деца са най-висша ценност. Ние трябва да бъдем безкомпромисни и единни в тяхното опазване", каза президентът Радев .

Държавният глава поздрави кмета на Стара Загора Живко Тодоров и неговия екип за решителността да се справят с негативните явления като подчерта, че можем да бъдем успешно и проспериращо общество, когато то се гради върху отговорността на всеки един от нас. 

В своето слово градоначалникът Живко Тодоров също призова за спазване на правилата, за по-малко агресия по пътищата и повече толерантност: 

"Всяка държава и всеки европейски град имат своите правила, които всеки трябва да спазва Само върховенството на закона може да гарантира, че няма да бъдат нарушени правата на другите хора. Днес ние нямаме външни врагове, няма кой да ни напада, но най-големият враг е сред нас, в обществото. Това е агресията, агресията по пътищата и грубото погазване на закона, липсата на толерантност и уважение".

Кметът Живко Тодоров призова старозагорци да бъдат достойни наследници на предците си и да градят общество, което пази морала и ценностите си.         




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Стара Загора организират безплатната инициатива „Неразказани истории по правите улици"

На 28 август, от 11.00 часа е последната възможност за това лято малчуганите да станат част от  безплатния тур „Стара Загора и нейните талисмани" .   Разходката е част от безплатната инициатива на Община Стара Загора „Неразказани истории по..

публикувано на 26.08.24 в 10:15

Забраниха загражденията около езерото на Старозагорските бани

Временна забрана за ограждане на всички поземлени имоти около езерото, което се намира в Старозагорските бани, гласуваха днес общинските съветници на извънредна сесия с две точки в дневния ред.  Забраната беше гласувана с 34 гласа „За“ и 4..

публикувано на 26.08.24 в 10:11

Навършват се 90 години откриването на Паметника на свободата

На 26 август се навършват 90 години от тържественото откриване и освещаване на Паметника на свободата на връх Свети Никола. Монументът е открит от цар Борис Трети, а събитието е тържествен момент и за старозагорци, разказва Райна Антонова от..

публикувано на 26.08.24 в 10:01

Къде няма да има вода в Стара Загора

Във връзка изпълнение на монтажни дейности по проект за реконструкция на  водопроводна мрежа в Стара Загора по бул. „Цар Симеон Велики“, ще бъде спряна водата и ще има временни прекъсвания от 9:00 до 18:00 часа , съобщават от ВиК Стара Загора...

публикувано на 26.08.24 в 08:40

Защо Общинският съвет в Стара Загора ще заседава извънредно?

Общинският съвет в Стара Загора ще проведе извънредно заседание от 9:00 часа. Две са точките в дневния ред, които ще гласуват заседателите. Първата точка е за финансиране на неспециализирани паралелки с брой ученици под нормативно..

публикувано на 26.08.24 в 08:22

240 свободни места в "Гранична полиция" - Елхово

240 свободни места са обявени за елховската Регионална дирекция „Гранична полиция”. По данни на Министерството на вътрешните работи за цялата страна незаетите позиции са 400. Конкурси са обявени за 240 младши изпълнителски длъжности, за които се изисква..

публикувано на 26.08.24 в 07:24

Влак се запали в района на Чирпан

Пожар е възникнал тази нощ в бързия влак от Варна за Пловдив, преди Чирпан.  Пред БНР Атанас Ангелов, който е пътувал във влака, разказа, че се е запалил локомотивът на композицията.  Линейка е закарала в болница един от машинистите, тъй..

публикувано на 26.08.24 в 07:21

Катастрофа затруднява движението по магистрала "Тракия" при 157 км

Заради катастрофа е затруднено движението по автомагистрала „Тракия“ в района на 157 км в посока София в района на село Оризово. По първоначална информация са се блъснали два автомобила, които са се забили в разделителната мантинела. Образувало се е..

публикувано на 25.08.24 в 13:50

Казанлък е етапен град от колоездачната обиколка на България

Днес започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България. Провеждането ѝ ще се състои в пет етапа и ще приключи на 29 август. Финалът на втория етап- на 26 август, ще е в Казанлък. Въведена е и временна организация на движението,..

публикувано на 25.08.24 в 11:33

Здрава Каменова: Не сме безразлични

10 известни личности дадоха гласа си за каузата в България да бъде забранено отглеждането на телета в клетки. Актьорите Асен Блатечки, Здрава Каменова и Искра Донова, музикалните изпълнители Дивна, EVA и Ей Бо, и две дами от телевизионен риалити формат..

публикувано на 25.08.24 в 10:55