Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна ремонт на тролейбусната мрежа в Сливен

4
Снимка: Стоян Радев

Стартира проектът на община Сливен, който включва ремонт на тролейбусната инфраструктура и закупуване на шест нови тролейбуса и четири електробуса. Ремонтът на контактната мрежа ще започне до дни. Тролейбусната мрежа в града не е подменяна от 35 години. 

Кметът Стефан Радев обяви, че тролейбусният транспорт е остава безалтернативен и покрива всички екологични изисквания.  

"Навсякъде се въвежда електротранспорт. Ние имаме отдавна, хубаво е, че можем да го надграждаме и с електробуси и нови тролейбуси."  

Радев коментира и как цената на електроенергията би се отразила върху цената на  билета за градския транспорт.  

"Винаги сме давали приоритет на екологосъобразния транспорт, какъвто е обществения транспорт, дори това да ни е струвало повече компенсации от страна на общината."  

Изпълнителят на проекта Петър Терев обяви, че предвижда до пролетта да приключат с подмяната на мрежата.  

"Да февруари, март може би следва да бъде завършено цялата реконструкция на мрежата."  

От „Пътнически превози" съобщиха, че тече процедура по избор на изпълнител за доставка на новите тролейбуси. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Повече от 60 доброволци чистиха около УМБАЛ „Киркович“ в Деня на Стара Загора

Два камиона с отпадъци успяха да съберат доброволци в рамките на петте часа, в които протече днешната кампания за почистване на част от болничния комплекс край УМБАЛ „Киркович“ в Стара Загора. Повече от 60 души се включиха в инициативата, чийто..

публикувано на 05.10.24 в 16:36

Стара Загора отбеляза своя празник - 5 октомври

Стотици граждани се включиха в отбелязването на Деня на Стара Загора - 5 октомври. Градът празнува 145 години от възстановяването си след опожаряването по време на Руско-турската освободителна война. Празничните събития започнаха с молебен за Стара..

публикувано на 05.10.24 в 14:21

Навръх 5-ти октомври - Стара Загора през погледа на три поколения

Времето се променя, а с него и хората. И това не е лошо, просто прави понякога по-труден прочита на събитията. В опит да намерим лесен път към сърцето на Града на липите изкушихме се да погледнем Стара Загора през очите на три поколения. Първо се..

публикувано на 05.10.24 в 13:27
Община Свиленград

5 октомври - Денят на Свиленград

Днес е Денят и на Свиленград. Празничният 5 октомври започна с тържествена литургия за благоденствието на Свиленград и неговите жители в храм „Св. Троица” от 8.30 часа. Поклонението на историческия връх Шейновец с панихида пред паметника-костница на..

публикувано на 05.10.24 в 10:48
СНИМКА: Радослав Балкански(вдясно) и Николай Кирилов

Eдинадесетокласникът Радослав Балкански е тазгодишният кмет на Млада Загора

Eдинадесетокласникът от Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев“ Радослав Балкански беше избран за тазгодишния кмет на Млада Загора. За негов заместник беше избрана определена Сиана Сивова  от 11 клас в ГПЧЕ "Ромен Ролан". За 28 път в..

публикувано на 05.10.24 в 10:44
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Стара Загора празнува на 5 октомври

Празничните събития започват в 8,40 ч., в съботния ден, с молебен за Стара Загора , отслужен от старозагорския митрополит Киприан в катедралния храм „Свети Николай“. Богата културна, образователна и спортна програма са подготвили от общината за..

публикувано на 05.10.24 в 06:00

Националната конференция на адвокатурата се провежда в Стара Загора

Адвокатската колегия в Стара Загора е домакин от днес до неделя на Есенната национална конференция на българската адвокатура. Темата на форума е “Актуални проблеми в дейността на адвокатските колегии в защита на професионалните права, честта и..

публикувано на 04.10.24 в 16:53

Свиленград пази жив спомена за българския боен дух

  Балканската война  е епопея на бойния дух на българите и жертвоготовността за освобождението и обединението на нацията.   Свиленград е първият освободен град на 5.10.1912 г. – денят на обявяването на войната, още преди цар Фердинанд да обяви..

публикувано на 05.10.24 в 06:45

Диана Димова: 19 години имаме доверието на нашите партньори в помощ на най-уязвимите семейства в Община Стара Загора

13 500 деца и родители са посетили Комплекса за социални услуги за деца и семейства за 19-те години от съществуването му.  600 майки и деца са били настанени в Звено „Майка и бебе“, на 150 деца и родители се помага ежемесечно – това сочи статистиката...

публикувано на 04.10.24 в 15:53

Започва почистването на изгорялата гора на "Седми километър" край Стара Загора

Започна изпълнението на дейностите по почистването на терена след големия пожар на местността „Седми километър“ в Стара Загора след големия летен пожар. Директорът на Държавно горско стопанство Стара Загора инж. Иван Чергеланов припомни от ефира..

публикувано на 04.10.24 в 15:12