Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволни жители на с. Стара река и съседни села затвориха за кратко републиканския път Сливен-Бяла-Елена

Недоволни жители на село Стара река и съседни села затвориха за кратко републиканския път Сливен – Бяла – Елена, в знак на недоволство срещу състоянието на пътя, който не е ремонтиран от 15 години. Протестиращите обявиха, че ако в най-скоро време не започне ремонта в проблемния участък ще изградят постоянен палатков лагер и отново ще затворят пътя, но за по-дълго. 

Директорът на Областно пътно управление Сливен инж. Митко Иванов увери, че до дни ремонтът започва, но от страната на област Велико Търново. 27 милиона лева по Оперативна програма „Региони в растеж" са осигурени за ремонта на 27 километра:

"На 11-ти предстои подписване на протокол 2 А т.е откриване на строителна площадка и започва ремонта. Като ремонта ще трае 10 месеца. Пътят няма да се затваря, няма да има обход, а ще може да е минава". 

Кметът на село Стара река Николай Стефанов коментира, че за сега е удовлетворен от заявеното намерение за ремонт, но остават в готовност за протест:

"След 11-ти, ако няма ясни действия, видими, ще бъде образуван палатков лагер и няма да отстъпим крачка назад". 

Хора от селото изразиха опасения, че ремонта ще се проточи във времето, заради спецификата на планинския район:

"Ние се притеснени, че или първо ще свършат парите или времето няма да позволи ремонтни работи на този участък. 

Десет месеца – това значи две години". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Инж. Иван Чергеланов

През пролетта ще започне залесяването на изгорялата гора на "Седми километър" край Стара Загора

До края на годината се очаква да бъде премахната изгорялата дървесина в района на местността "Седми километър"  край Стара Загора и през пролетта на следващата година да започне залесителна кампания. Това каза в ефира на Радио Стара Загора инж. Иван..

публикувано на 13.09.24 в 10:46

Рекордно количество злато задържаха на ГКПП "Капитан Андреево"

Рекордно количество злато хванаха митничари на ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от прокуратурата в Хасково.  Очаква се служебният вътрешен министър  Атанас Илков и ръководството на ДАНС да посетят "Капитан Андреево".  По неофициална информация е..

публикувано на 13.09.24 в 09:39

Със 7% по-евтина ще ни излезе тази година домашно приготвена туршия

С между 6 и 8% по-евтина ще ни излезе тази година домашно приготвената туршия. Въпреки това потребителите все повече предпочитат готова консерва от магазина, това каза за Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. 90лв. ни струва..

публикувано на 13.09.24 в 08:50
Драгомир Стойнев

Областният съвет на БСП избра Драгомир Стойнев за водач на листата в Стара Загора

Областният съвет на БСП-Стара Загора гласува на свое заседание пълна кандидатска листа за 51 Народно събрание. Регионалната партийна структура ще оповести поименно листата след нейното утвърждаване от Националния съвет.   Ръководството на БСП в София ще..

публикувано на 12.09.24 в 20:49

Верижна катастрофа затруднява движението в Стара Загора

Верижна катастрофа затапи движението по бул. "Цар Симеон Велики" в района на парк "Артилерийски", съобщиха наши слушатели. Произшествието е станало около 18.00 часа.  На пътното платно в посока запад са се ударили 4 коли, като при удара едната е изхвърчала..

публикувано на 12.09.24 в 18:46

TEEN BOOM FEST гостува в Стара Загора

Сериозни мерки за безопасност са предвидили организаторите на младежкото събитие - TEEN BOOM FEST, което ще се проведе на 13 септември, с начален час 15.00 часа, в парк „Бедечка". Посетители ще бъдат допускани от 13.00 часа. Входът е свободен, съобщават..

публикувано на 12.09.24 в 18:27

Тежко лято изпращат пожарникарите в Сливенско

Изминалото лято е едно от най-тежките за пожарникарите в Сливенска област и страната през последните пет години. Това обяви главен инспектор Росен Георгиев, изпълващ длъжността началник на противопожарната служба  в областния център по повод "Седмицата на..

публикувано на 12.09.24 в 17:47

В Стара Загора утрото на първия учебен ден ще бъде хладно, без валежи

15-ти и 16-ти септември може да се окажат най-хладните дни от месеца. Температурите към 9 сутринта ще са около 12 градуса. По обед обаче ще се затопли значително - до 23 - 24 градуса. Валежи за първия учебен ден не се очакват, каза за Радио Стара..

публикувано на 12.09.24 в 17:23

Водач на тротинетка блъсна пешеходка в центъра на града и избяга

Жена беше блъсната от тротинетка в центъра на Стара Загора, а водачът на превозното средство е напуснал местопроизшествието , съобщиха слушатели на Радио Стара Загора. Инцидентът стана малко след 16.00 часа. на пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики"...

публикувано на 12.09.24 в 16:32

Затиснатите от паднало дърво автомобили вече са освободени

Осем сигнала за сериозни поражения след снощния обилен дъжд са постъпили в Община Стара Загора – пет от тях са за паднали дървета, един – за наводнение на приземен етаж и два – за паднали жици. В единия от случаите дърво е паднало върху леки..

публикувано на 12.09.24 в 16:16