Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павелбанските кметства, читалища и пенсионерски клубове с благотворителни коледни инциативи

Кметствата, читалищата и пенсионерските клубове в населените места в община Павел баня тази година организират празнични базари. Идеята на кмета на Павел баня Иса Бесоолу срещна подкрепата на обществениците, които изключително бързо се обединиха и организираха в навечерието на Коледа. Всяко населено място избра своя собствена инициатива, която да реализира със събраните средства от продажбата на домашно приготвените от жителите по места изделия.

 “Щастлив съм, че във всяко кметство, читалище, детска градина и пенсионерски клуб помислиха, обсъдиха и взеха решение какво още могат да направят за селото си. Радвам се, че и Центърът за социална рехабилитация в село Асен се включи. Разбира се, че ние от Общината ще продължим да помагаме на кметствата, но беше важна тяхната инициативност и индивидуалност. Каузите обединяват и този път отново в Павел баня го показваме”, коментира кметът Иса Бесоолу. 

Базарите стартират следващата седмица. Първият ще бъде открит на 19.12. пред читалището от 15:00 ч. в село Александрово. Каузата е "Да помогнем на някого в нужда”, като събраните средства ще бъдат дарени на фондация “Исмаил Бесоолу". Фондацията, която не спира да помага на хора в нужда, е създадена в памет на Исмаил Бесоолу, които загуби живота си в опит да спази друг човешки живот. 

На същия ден - 19.12., НЧ “Съзнание” в село Асен, заедно с пенсионерски клуб “Пей сърце” и Центъра за социална рехабилитация и интеграция, организират своя коледен базар с кауза 

“Събраните средства да са в помощ на Община Павел баня за изграждането на красив парк на входа на селото. Базарът в с. Асен ще бъде от 10:00 часа до 15:00 часа пред кметството. 

На 20.12.2022 г. (Игнажден) коледните базари са, както следва: 

село Манолово - 09:30 ч. - кауза: Подпомагане на деца в неравностойно положение; 

село Тъжа - 15:00 ч. - център - кауза: Подпомагане на деца в неравностойно положение. Участват: кметство с. Тъжа, Н.Ч."Борис Беров 1903",  ДГ"Незабравка”, 

ОУ “Просвета"  и  ПК "Бащино огнище". Те ще изработят сувенири, кулинарни печива, коледни картички и други изненади; 

село Горно Сахране - 10:00 часа - кауза: 

ремонт на беседката, намираща се под орехите до “Кастамону” АД;

село Скобелево - 10:30 часа - залата в Кметството - кауза: Ремонт на първата автобусна спирка на входа на селото; 

село Търничени - 10:30 часа в НЧ “Зора 1903” - “Да подпомогнем НЧ “Зора - 1903" в закупуването на озвучителна техника". 

На 21.12.2022 г. коледните базари са, както следва: 

село Габарево - 09:00 часа - в НЧ “Обнова - 1869” - кауза: Изграждане на детска площадка в селото;

село Долно Сахране - 10:00 часа - в местното читалище - кауза: Пребоядисване на спортни и детски съоръжения в селото;

село Осетеново - от 10:00 часа до 17:00 часа - в Пенсионерския клуб - кауза: Закупуване на озвучителна техника за ДГ “Радост”. 

Коледният базар в с. Турия ще се проведе на 24.12. от 11:00 ч. на обновения площад /при хубаво време/ или в зала "Нашенци" / при лоши метеорологични условия/ и със събраните средства ще бъде подпомогнато “Лято в Турия - 2023”. 

Кметът Иса Бесоолу благодари на всички, които се включиха и на тези, които предстои да участват в каузите по места. 

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Седянка на полянка" ще събере любители на забавленията сред природата край Велико Търново

"Седянка на полянка" е съвременен фестивал с културна и екологична насоченост. Той се прави в Tърновското село Ветринци, на 17 км западно от старопрестолната столица.  Провеждането на фестивала е плод на усилията на доброволци и на читалищния екип за..

публикувано на 24.06.24 в 18:33

Започва десети юбилеен международен арт пленер "Изкуството в Мъглиж"

Днес започва десетият юбилеен международен арт пленер "Изкуството в Мъглиж". Организатори на събитието са фондация Център за правно и културно застъпничество "Темида Арт" Стара Загора, с подкрепата на община Мъглиж.  Куратор на пленера е..

публикувано на 24.06.24 в 15:02

платена публикация
Да се погрижим {ЗАЕДНО} за река Бедечка!

През настоящата година dm България празнува 15 години в България и е основен партньор на инициативата за по-чисти и социални реки "Реките на града" на фондация "Колективът", за да отбележи рождения си ден с принос за околната среда.  След като в..

публикувано на 20.06.24 в 14:19

8 художници се събират в Стара Загора за 28-ия Международен пленер по живопис „Дружба"

На 7 юни започва 28-ият Международен пленер по живопис „Дружба“,  организиран от Община Стара Загора и Представителството на Съюза на българските художници в града. 8 художници си дават среща - Гергана Табакова,Пенка Минчева,  Ганчо Ганчев – Гана,..

публикувано на 06.06.24 в 08:19

Правят символична първа копка за ремонт на тренировъчния стадион "Берое"

Oт 13:30 часа, на тренировъчния терен на Спортен комплекс „Берое“, ще бъде направена символична първа копка за стартиране на проект ,,Основен ремонт на лекоатлетическа писта на тренировъчен стадион ,,Берое”- Стара Загора. Ремонтните дейности..

публикувано на 06.06.24 в 05:48

платена публикация
200 фирми ще участват в Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Шестнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще представи 200 фирми върху над 35 800 кв.м. нетна изложбена площ. То ще се проведе от 13 до 17 май на традиционното място – Летище Стара Загора. Посещението на..

публикувано на 29.04.24 в 15:27

Откриват самостоятелна графична изложба на старозагорецa Райчо Чакъров

На 22 април от 18:00 часа в изложбена зала „Лубор Байер“ се открива самостоятелна графична изложба на старозагорецa Райчо Чакъров. Тя е по повод 75-годишнината му.   Името му е добре познато в културните среди на града защото успява да „проведе“..

публикувано на 20.04.24 в 12:00
Анжелика-Гая Меркова от Пловдив, лауреат на XXIV радиоконкурс

25 години Радио Стара Загора посреща фолклорни таланти на конкурса "Славейче"

Радио Стара Загора организира XXV национален радиоконкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче 2024“. Той  ще се проведе на  12 и 13 октомври 2024 г., от 10.00 часа в Радио Стара Загора , ул. „Св. Княз Борис I“ 75 За участие се..

публикувано на 16.04.24 в 17:11

платена публикация
„Металик“ АД изпълни успешно проект за енергийна ефективност на индустриалните процеси с подкрепата на Финансов механизъм на ЕИП

„Металик“ АД приключи успешно реализацията на проект, осъществяван с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм (ФМ) на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2014-2021 по меморандума между Република България и Исландия, Княжество..

публикувано на 10.04.24 в 14:09

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

На 26 март 2024 г. се навършват 111 г. от  извършването на един от най-великите военни подвизи в новата ни история  – под командването на генерал-майор Георги Вазов, непревземаемата турска крепост Одрин е превзета от Втора българска армия. В знак за..

публикувано на 15.03.24 в 11:38