Домашен или от магазина – козунакът е задължителен за великденската трапеза.
Все повече хора обаче се доверяват и на малките пекарни.
Без подобрители и консерванти, със срок на годност 10 дни и с повечко материали – така се месят козунаците в една от познатите градски пекарни в Стара Загора. Намираме собственичката Невена Павлова уморена, след нощна смяна, но доволна от опашката от клиенти:
Нашата тайна, тази която от осем години спазваме, е да правим козунака по традиционна рецепта без подобрители и готови смеси, с три пъти втасване. Все по-рядко в България може да се яде истински козунак, пазарът е залят с козунаци с 3 – 6 месеца срок на годност, което всеки да си отговори какво значи.
Повечето клиенти в пекарната избират по-скъпото, защото ценят качеството. А тук се меси не само с добри продукти.
С любов. Аз лично съм дала и съм вложила страшно много любов – казва Невена Павлова.
То всяко нещо без любов не ще да става – допълва редовният й клиент Йордан Стаматов.
Така и производители и клиенти са на едно мнение. И сред аромата на прясно изпечен козунак отправят мисли към последния ден преди Великден.
Репортажът можете да чуете в прикачения звуков файл.Потушен е пожарът, пламнал в обедните часове, в близост до пътен възел Петолъчката. Огънят обхвана детски декари сухи треви и храсти. На място остават три противопожарни екипа, тъй като в района духа силен вятър и е възможно ново разпалване на..
Пожарът, който възникна този следобед в старозагорското село Средец е потушен, предаде репортер на радио Стара Загора. Огънят е възникнал около 2 часа следобед и бързо обхванал стърнища, а после се е прехвърлил и върху частни имоти. Опожарени са два..
Пожар гори в Старозагорското село Средец, съобщиха очевидци за Радио Стара Загора. Горят стърнища и земеделски земи, запалил се е и покривът на къща в селото. Пет противопожарни автомобила са на мястото, потвърдиха от РСПБЗН - Стара Загора...
Сухи треви и ниска растителност горят в близост до пътен възел „Петолъчката“. Сигналът е постъпил малко пред 12 часа, информираха от полицията в Ямбол. На място са три противопожарни екипа. Служители на Районното управление в Стралджа оказват..
Екип на пожарната продължава да облива незаконното сметище край сливенския квартал „Комлука", след като вчера от там тръгна пожар който обхвана между 60 и 80-декара борова гора, сухи треви и храсти. Задимяването е забелязано сутринта и веднага е изпратен..
Особено натоварено е движението на най-големия пункт по границата с Турция - "Капитан Андреево", тъй като хиляди турски граждани се завръщат в Западна Европа след ваканция в родината си. Отделно много хора пътуват на почивка и пазар към югоизточната..
Овладян и локализиран е пожарът над сливенския квартал "Комлука". Огънят е тръгнал в обедните часове от нерегламентирaно сметище край гората под местността св. Георги. Пет екипа на пожарната, горски, доброволци и хора от квартала гасят огъня. Гасенето..
Приключи почистването на общинските пътища от храсти и клони за подобряване на видимостта. В рамките на два месеца са обработени пътищата в западна посока от Сливен до село Бинкос. Почистени са пътните участъци между Сливен и селата Чинтулово,..
Обучение на пилоти на медицински хеликоптер се проведе в Сливен тази седмица. Това е и причината за зачестилите полети над града, съобщават от оперативната база на HEMS, в отговор на запитване на Общината. Трима нови пилоти са обучавани от италиански..
Студио на Радио Стара Загора
Телефон на слушателя
тел. 042 616440
Email: efir@radio-sz.net
Нюзрум на Радио Стара Загора
тел./факс 042 604227
Email: rsz@radio-sz.net
Рекламен отдел
тел. 042 616431, 042 616432
Email: reklama@radio-sz.net