Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ротари Клуб Казанлък дари имуностимулатори на служители в местните културни институции

Иван Гитев


Дарение в полза на работещите в културните институти в Казанлък направиха от местния Ротари Клуб. Това каза за радио Стара Загора Иван Гитев - президент на клуба. 

На служителите в Историческия музей "Искра", Музея на Розата, Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства, Литературно-художествения музей "Чудомир", Художествената галерия и Общинската библиотека "Искра" бяха дарени над сто опаковки имуностимулатори за зимните месеци. 

Преди дни Ротари Клуб Казанлък направи и друго дарение. На спешните центрове на Казанлък, Павел Баня и Мъглиж бяха предоставени шест глюкомера и тест ленти за тях. Дарените консумативи са с цел да подпомогнат работата на спешните медици в линейките за установяване нивата на кръвна захар на пациенти при посещение на адреси. 

Повече за това каква година изпраща клубът и какви цели си поставя за новата 2024-та година, чуйте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Повече от 60 доброволци чистиха около УМБАЛ „Киркович“ в Деня на Стара Загора

Два камиона с отпадъци успяха да съберат доброволци в рамките на петте часа, в които протече днешната кампания за почистване на част от болничния комплекс край УМБАЛ „Киркович“ в Стара Загора. Повече от 60 души се включиха в инициативата, чийто..

публикувано на 05.10.24 в 16:36

Стара Загора отбеляза своя празник - 5 октомври

Стотици граждани се включиха в отбелязването на Деня на Стара Загора - 5 октомври. Градът празнува 145 години от възстановяването си след опожаряването по време на Руско-турската освободителна война. Празничните събития започнаха с молебен за Стара..

публикувано на 05.10.24 в 14:21

Навръх 5-ти октомври - Стара Загора през погледа на три поколения

Времето се променя, а с него и хората. И това не е лошо, просто прави понякога по-труден прочита на събитията. В опит да намерим лесен път към сърцето на Града на липите изкушихме се да погледнем Стара Загора през очите на три поколения. Първо се..

публикувано на 05.10.24 в 13:27
Община Свиленград

5 октомври - Денят на Свиленград

Днес е Денят и на Свиленград. Празничният 5 октомври започна с тържествена литургия за благоденствието на Свиленград и неговите жители в храм „Св. Троица” от 8.30 часа. Поклонението на историческия връх Шейновец с панихида пред паметника-костница на..

публикувано на 05.10.24 в 10:48
СНИМКА: Радослав Балкански(вдясно) и Николай Кирилов

Eдинадесетокласникът Радослав Балкански е тазгодишният кмет на Млада Загора

Eдинадесетокласникът от Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев“ Радослав Балкански беше избран за тазгодишния кмет на Млада Загора. За негов заместник беше избрана определена Сиана Сивова  от 11 клас в ГПЧЕ "Ромен Ролан". За 28 път в..

публикувано на 05.10.24 в 10:44
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Стара Загора празнува на 5 октомври

Празничните събития започват в 8,40 ч., в съботния ден, с молебен за Стара Загора , отслужен от старозагорския митрополит Киприан в катедралния храм „Свети Николай“. Богата културна, образователна и спортна програма са подготвили от общината за..

публикувано на 05.10.24 в 06:00

Националната конференция на адвокатурата се провежда в Стара Загора

Адвокатската колегия в Стара Загора е домакин от днес до неделя на Есенната национална конференция на българската адвокатура. Темата на форума е “Актуални проблеми в дейността на адвокатските колегии в защита на професионалните права, честта и..

публикувано на 04.10.24 в 16:53

Свиленград пази жив спомена за българския боен дух

  Балканската война  е епопея на бойния дух на българите и жертвоготовността за освобождението и обединението на нацията.   Свиленград е първият освободен град на 5.10.1912 г. – денят на обявяването на войната, още преди цар Фердинанд да обяви..

публикувано на 05.10.24 в 06:45

Диана Димова: 19 години имаме доверието на нашите партньори в помощ на най-уязвимите семейства в Община Стара Загора

13 500 деца и родители са посетили Комплекса за социални услуги за деца и семейства за 19-те години от съществуването му.  600 майки и деца са били настанени в Звено „Майка и бебе“, на 150 деца и родители се помага ежемесечно – това сочи статистиката...

публикувано на 04.10.24 в 15:53

Започва почистването на изгорялата гора на "Седми километър" край Стара Загора

Започна изпълнението на дейностите по почистването на терена след големия пожар на местността „Седми километър“ в Стара Загора след големия летен пожар. Директорът на Държавно горско стопанство Стара Загора инж. Иван Чергеланов припомни от ефира..

публикувано на 04.10.24 в 15:12