Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Гурково дари автомобил на местния полицейски участък

Снимка: пресцентър община Гурково

Община Гурково дари автомобил на местния полицейски участък. Повод за това стана професионалният празник на МВР.   

„Надяваме се, че подпомагаме полицейската дейност  и обезпечаваме превенцията и противодействие на престъпността в нашата община", каза кметът Кънчо Папазов, връчвайки лек автомобил на Полицейския участък в Гурково. Местната власт реши да подпомогне участъка предвид неотложната нужда от транспортни средства за охрана на обществения ред, след разговори със структурите на МВР, за да продължи сътрудничеството между институциите  за спокойна и сигурна община Гурково.

Кметът поздрави началника на ПУ - Гурково Александър Димов с професионалния празник и пожела на всички служители висока мотивация, професионално самочувствие и много сили, за да продължат своята работа с отговорност и удовлетворение в служба на обществото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

32 -годишен мъж е намерен мъртъв в ареста в Ямбол

32 -годишен мъж е намерен мъртъв в помещението за задържане в ямболската полиция. От прокуратурата е започнало разследване, образувано е досъдебно производство по чл. 115 за причиняване смърт.   32- годишният Иван Димитров от Ямбол е задържан в..

публикувано на 08.07.24 в 11:18

Информационен център на открито организира от КНСБ в центъра на Стара Загора

Информационен център на открито организира от КНСБ в центъра на Стара Загора. Той ще работи от 10 до 16 часа днес и е част от националната кампания на синдиката наречена „По-високи доходи с твоя синдикат" с акцент върху правата на работниците...

публикувано на 08.07.24 в 09:50

Заради ремонт променят маршрути на шест автобусни и тролейбусни линии в Стара Загора

От днес, 8 юли, до 11 юли 2024 г. се променя маршрутът на движение на няколко автобусни и тролейбусни линии, информират от община Стара ЗАгора. Причината е извършването на строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и..

публикувано на 08.07.24 в 09:44

Жълт код за жеги в цялата страна

Предупредителен жълт код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението се отнася за всички области на страната. Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще..

публикувано на 08.07.24 в 08:40

Обсъждат прехвърлянето в Братя Даскалови на изгорялото училище в село Гранит

На извънредна сесия на общинския съвет в Братя Даскалови в понеделник ще се гласува предложението на местната администрация за пребазиране на основното училище в село Гранит в училището в Братя Даскалови. Сградата, където се помещаваше училището в..

обновено на 08.07.24 в 08:25

Ремонтираха 100-годишната църква в хасковското село Стамболийски

В хасковското село Стамболийски църквата отвори врати след двумесечен ремонт. Това е третия ремонт за 15 години в православния храм, който днес на Св. Неделя отбелязва 100-годишен юбилей. Православният храм е построен през 1924 години.  Ремонтът,..

публикувано на 07.07.24 в 15:53
Шипченският манастир „Рождество Христово“.

В Шипченския манастир ще бъде отслужен молебен против беди и злощастия

Навръх Св. Неделя от 11 часа в Шипченски манастир " Рождество Христово " ще бъде отслужен молебен за здраве, против беди и злощастия. В града продължава възстановяването на щетите от бурята и градушката, които удариха региона в средата на юни...

публикувано на 07.07.24 в 09:40

Жълт код за жеги в област Стара Загора

Жълт код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 14 области в страната, включително за Стара Загора, Хасково и Ямбол. Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в..

публикувано на 07.07.24 в 09:16

Популацията на белия щъркел в Сливенско остава стабилна, сочи Международното преброяване на птиците

Стабилна остава популацията на белия щъркел в Сливенско. Това сочи статистиката, след като Община Сливен отново се включи в Международното преброяване на белия щъркел. На всеки 10 години, в над 40 страни по света, се провежда мащабното природозащитно..

публикувано на 06.07.24 в 14:47

Пожар гори край Чирпан близо до магистрала "Тракия"

Пожар гори в землището на селата Малко Тръново и Свобода край Чирпан в близост до автомагистрала "Тракия". Това съобщиха  от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. Сигнал за инцидента е получен около 11:20 часа..

публикувано на 06.07.24 в 14:29