Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът от Тополовградско се прехвърли край елховски села

Снимката е илюстративна
Снимка: БТА-архив

Над 1000 декара сухи треви и храсти горят между елховските села Гранитово и Мелница. Огънят е навлязъл в гората на тополовградското село Срем, съобщи кметът на община Елхово Петър Гендов. Пожарът е обхванал района на пътя за граничния пункт Лесово, но той за сега не е затворен.
Пет противопожарни автомобила и над 20 огнеборци, горски и гранични служители се борят с огнената стихия. За сега няма опасност за населените места, няма и информация за пострадали хора. Кметът на община Елхово Петър Гендов съобщи подробности за възникването и разрастването на пожара.
"Това е според мен е умишлено предизвикан пожар. Обхванато е землището на село Гранитово, главния път, който е за Турция Ямбол- Елхово – Лесово. Преди Мелница фактически, след Гранитово от там тръгва пожара, лозята на село Гранитово. Обхваща земеделското землище на село Гранитово, сега е прехвърлено в гората на землището на село Срем и отива към село Мелница."
Все още не е взето решение за обявяване на частично бедствено положение.

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца пострадаха с тротинетка на Аязмото, първа помощ им оказал старозагорец

Две деца, качени на тротинетка , са пострадали в парк Аязмото след като са се движили с висока скорост. Единствен свидетел на инцидента бил Красимир Панчев , който в емоционален пост в социалните мрежи призова родителите да бъдат отговорни към..

публикувано на 07.08.24 в 19:50

Очаква се скоро пожарът край харманлийското село Черепово да бъде обявен за локализиран

Очаква се съвсем скоро пожарът край харманлийското село Черепово да бъде локализиран. Това съобщи зам.-областният управител на Хасково - Митко Петров. "На терен продължават да са 14 и път на пожарната и 2 тежки машини, които, към този момент, не..

публикувано на 07.08.24 в 19:07

Един ранен при пътен инцидент в Стара Загора

Катастрофа между лек автомобил и мотопед стана около 15.00 часа на бул. "Никола Петков" в Стара Загора. Мотопедистът е пострадал, оказва му се медицинска помощ. Тестовете на двамата водачи за алкохол са отрицателни. Няма затруднения в движението.

публикувано на 07.08.24 в 16:47

ГТП - мисия възможна

От 22 юли до 4 август през пунктовете за годишен технически преглед са преминали 127 085 автомобила, 181 от колите не са допуснати на пътя или под 1% от автомобилите не успяват да преминат годишния технически преглед след дигитализацията на процеса,..

публикувано на 07.08.24 в 16:14

Поставят 200 контейнера за зелени отпадъци в Ямбол

С над 200  контейнера за зелени отпадъци ще разполага общината в Ямбол от началото на септември. След изграждането на компостираща система преди две години, в кварталите бяха поставени 108 контейнера. Със средства от отчисленията по Закона за управление..

публикувано на 07.08.24 в 16:05

Международен арт пленер „Безгранично изкуство“ събира творци в Стара Загора

На 23 август /петък/ ще се състои откриването на 8-мия Международен арт пленер „Безгранично изкуство“. То ще бъде във фоайето на Община Стара Загора, с начален час от 17.00 часа, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Експозицията ще..

публикувано на 07.08.24 в 15:26

Приключи ремонтът на централния булевард в Свиленград

Община Свиленград приключи рехабилитацията на централния градски булевард „България”. Ремонтираният участък е с  дължина 725 м, широк е 9 м. Ремонтните дейности включваха полагане на два пласта асфалт и подмяна на бордюри. На новото платно са монтирани..

публикувано на 07.08.24 в 15:06
Снимката е илюстративна

Повдигнаха обвинения на мъжа, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 49 -годишен мъж за телефонна измама за 15 450 лева. Потърпевша е 83-годишна жена от Гълъбово. Престъплението е извършено вчера.  Непознат мъж, неустановен по делото, се свързал..

публикувано на 07.08.24 в 14:30

Иззеха 8 тротинетки и 14 велосипеда в Сливен

Осем електрически тротинетки и четиринадесет велосипеда са временно иззети от собствениците им, заради управлението им в забранената за движение пешеходна зона в Сливен от началото на месеца до сега,  съобщи старши инспектор Сава Петров от полицията в..

публикувано на 07.08.24 в 13:56

Собственици на изгорели пасища в Сакар ще бъдат обезщетени

Щетите за горския фонд са около 6000 декара, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов на брифинг на пътен възел „Голямата звезда" в близост до огнището на пожара в Сакар планина. Огънят, който пламна вчера и стана причина да..

публикувано на 07.08.24 в 13:37