Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгоряха къщи в село Срем и Горноселци в област Хасково, няма пострадали хора

Снимката е илюстративна
Снимка: БТА-архив

Областният управител на област Хасково Мехмед Атаман проведе извънредна работна среща в областна администрация с главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев- и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов. На срещата обсъдиха продължаващите тежки пожари в с. Срем и с. Горноселци и обявеното частично бедствено положениев област Хасково.

Към момента в село Срем са изгорели 3 къщи и стопански постройки. Засегнати са и 6 коли. Пожарът е спрян в селото и няма жертви. Евакуирани са 25 души. Към община Тополовград пътува тежка техника и хеликоптер и ще се включат в работата на терен. При необходимост ще бъде осигурен втори хеликоптер за гасене на пожари.

В с. Горноселци са изгорели 10 къщи. Няма пострадали хора, но обстановката остава тежка. Продължават да горят борова гора и сухи треви. Кметът на община Ивайловград- Диана Овчарова продължава да бъде на терен, заедно с пожарникарите.

,,През следващите седмици високите температури ще са предпоставка за пожари, за това всички граждани трябва да бъдат максимално предпазливи и а не подценяват възникналите ситуации. През изминалата седмица на територията на област Хасково са съставени 25 акта за предизвикани пожари. Органите на властта ще бъдат безкомпромисни към нарушителите и ще следят за стриктното спазване на издадената заповед на областният управител на област Хасково на основание чл.64, ал.1 т.6 от Закона за защита при бедствия”, сподели  главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

След срещата с областния управител на област Хасково- Мехмед Атаман, главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев-  и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов ще отидат на терен в община Тополовград.

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пръскат срещу борова процесионка в Стара Загора

Започна трети етап от борбата с боровата процесионка, която унищожава иглолистните насаждения. Днес се провежда третиране с аерозолен препарат в района на парк „Митрополит Методий Кусев“ и прилежащите площи наоколо. Ще бъдат третирани над 550 дка...

публикувано на 09.10.24 в 15:19

Монтираха пет нови камбани в храм "Света Петка" в Сливен

Пет нови камбани монтираха в православния храм „Света Петка" в Сливен. Камбаните са дарение от новоизбрания Сливенски митрополит Арсений. Те са с общо тегло 432 килограма.  Дарените от дядо Арсений камбани са изработени в Гърция и са с най-високо..

публикувано на 09.10.24 в 15:11

Отчетеният ръст в розопроизводството се дължи на изсветляване на бранша

През 2024 г. се отчита ръст на производството на розов цвят и площите. Според данните на Дирекция „Растениевъдство” на Министерството на земеделието тази година са преработени близо 9400 тона розов цвят, което с 1000 тона повече спрямо 2023 г...

публикувано на 09.10.24 в 13:57

13 кг злато увити около кръста на двама пътници откриха на пункт "Капитан Андреево"

Недекларирано злато във вид на кюлчета, скрити в колани около кръста на двама пътници, задържаха митнически служители на Митнически пункт "Капитан Андреево". На 07.10.2024 г. пристига лек автомобил с румънска регистрация, в който пътували от Румъния през..

публикувано на 09.10.24 в 13:01
ТЕЦ

Ниските цени на електроенергията и скъпите въглеродни квоти са големия враг на въглищните централи в България

Енергийният експерт Иван Хиновски определи ниските цени на пазара на електроенергия, високите стойности на квотите въглероден диоксид и цялостна липсата на всякаква визия от страната на българската държава  като големите пречки пред въглищната..

публикувано на 09.10.24 в 11:40

Фенове на "Берое" провеждат традиционна кръводарителска акция

Кръводарителска акция се провежда съвместно Районният център по трансфузионна хематология в Стара Загора и Националният фенклуб на „Берое“. Благотворителното събитие продължава до 11.30 часа във фенмагазина на „Берое“ на ул. „Захарий Княжески“..

публикувано на 09.10.24 в 09:41

Тон картофи раздават на нуждаещи се в Казанлъшко

1 тон във вид на картофи получи като дарение сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ от Фондация „Гората.бг“  и кампанията „Дари храна, дари надежда“. С помощта на доброволци те бяха разпределени по 10 килограма и част от тях..

публикувано на 09.10.24 в 06:35

Село Люляк отбелязва празника си с набиране на средства за храма „Света Петка“

Старозагорското село Люляк ще отпразнува на 13 октомври 2024 г. (неделя) своя традиционен храмов празник – Петковден, денят на Света Петка, покровителка на селото. На този ден всички християни ще отдадат заслужена почит на Света Петка Българска,..

публикувано на 08.10.24 в 18:41

Отслужиха литургия за храмовият празник в църквата „Св. Игнатий Старозагорски“

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави Съборната св. Литургия в църквата „Св. Прпмчк. Игнатий Старозагорски“. Със службата бяха отбелязани храмовият празник и навършването на 210 години от мъченическия подвиг на..

публикувано на 08.10.24 в 18:39

Студенти по ветеринарна медицина ще преброят бездомните кучета в община Стара Загора

Двама студенти по ветеринарна медицина ще извършат преброяването на бездомните кучета на територията на община Стара Загора. Младежите са студенти от горните курсове по специалността „Ветеринарна медицина“ в Тракийския университет в Стара Загора...

публикувано на 08.10.24 в 17:04