Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И хеликоптер се включи в борбата с огъня в община Болярово

Снимка: Даниела Костова

Продължава гасенето на пожара в община Болярово, в близост до българо- турската граница. Няма опасност огънят да достигне до газокомпресорната станция. Частично бедствено положение е в сила за района на село Горска поляна.

В момента пожарът се развива в трудно достъпна, гориста местност, в помощ на огнеборците се включи и хеликоптер от авиобаза Крумово, съобщи директорът на противопожарната служба в Ямбол комисар Кольо Гяуров:

"Пожарът се разпространява  в широколистна гора, динамична е обстановката, поради излезлия силен вятър, към настоящия момент няма опасност за населено място. Всеки момент очаквам да се включи и хеликоптер, много разчитаме на него ." 

На място са  десет екипа на противопожарните служби от Ямбол, Сливен и Бургас, както и  над 40 горски служители, прокарани са  просеки за да се ограничава периметъра на пожара. Все още не са ясни щетите нанесени от огъня. По данни на жители на Горска поляна има засегнати няколко необитаеми къщи в землището на селото, унищожени са кошери, селскостопански постройки и масиви с различни видове насаждения.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Халил Летифов

Старозагорският депутат от ДПС Халил Летифов е сред изключените от партията

Делян Пеевски и още седем депутати са изключени от централното оперативно бюро на ДПС.  Днес почетният председател Ахмед Доган е провел заседание на Централното оперативно бюро на партията, съобщават от пресцентъра на движението. Освен..

публикувано на 27.08.24 в 20:27

Кулинарни изкушения за Празника на картофа в село Калояновец

С песни, танци, кулинарни състезания и дегустации на разнообразни ястия от картофи, организаторите Община Стара Загора, Кметство село Калояновец, НЧ „Възраждане 1927“ участници и гости ще отбележат четвъртото издание на Празника на картофа, съобщиха от..

публикувано на 27.08.24 в 17:23

Тази вечер е награждаването и гала концертът на лауреатите на конкурса „Гласът на Камен“

Тази вечер от 21 часа в залата на Опера Стара Загора ще се състои официалната церемония по награждаването и заключителният гала концерт на лауреатите на Втория международен конкурс за млади тенори „Гласът на Камен“. Наградените млади оперни певци..

публикувано на 27.08.24 в 17:19

Постоянна мярка за шофьора, обвинен за контрабанда на оръжие

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста турския гражданин, задържан при опит да влезе в страната, пренасяйки 10 бойни пистолета. 48 – годишният шофьор поиска от съда да бъде освободен и допълни, че съжалява за извършеното престъпление...

публикувано на 27.08.24 в 16:07

Четирима пострадали след челен сблъсък край хасковското село Конуш

Дете на 3 години и трима възрастни са ранени при катастрофа край хасковското село Конуш.  Инцидентът е станал малко преди 14 часа. Автомобил с хасковска регистрация се е движил в посока Конуш и на ляв завой навлиза в насрещното и удря челно движещия..

публикувано на 27.08.24 в 15:55

Описват щетите след пожара в Дълбоки (СНИМКИ)

Част от покрив на къща, селскостопански постройки, бараки, овощни градини, ниви и суха растителност са унищожени от пожара в старозагорското село Дълбоки . На места все още има тлеещи участъци, които се разгарят заради силния вятър, а в селото през..

публикувано на 27.08.24 в 15:24

Половинвековен юбилей празнува град Гурково

Гурково ще чества 50 години от обявяването си за град с богата празнична програма. Тя ще започне на 31 август и ще продължи до 4 септември – датата, на която селището е променило своя статут през 1974 година, и включва редица  събития, обединяващи..

публикувано на 27.08.24 в 15:17

100 кг. лютеница ще сварят в старозагорското село Богомилово

Празник на лютеницата подготвят в старозагорското село Богомилово на 28 септември 2024 г. от 10.00 часа на площада пред читалището. С музика, песни, танци, демонстрации на приготвяне на традиционни и модерни български храни, организаторите Община..

публикувано на 27.08.24 в 15:06
доц. д-р Алексей Стоев

Махалото на Фуко ще бъде инсталирано във входа на Планетариума в Стара Загора

Тази нова учебна година е знаменателна, тъй като е първата, в която Астрономическата обсерватория в Стара Загора отново разполага с планетариум. Той бе възстановен миналия декември на последния етаж на Езиковата гимназия в града. Това каза по Радио..

публикувано на 27.08.24 в 11:42

Град Гълъбово става на 55 години

Днес Гълъбово чества 55 години от обявяването за град. Официалното откриване на празниците  е от 11 часа пред сградата на Общината. Но по традиция празничната програма ще продължи с разнообразни събития до края на седмицата. Това каза за Радио Стара..

обновено на 27.08.24 в 11:29