Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция на полиция и служители на КПКОНПИ срещу кмета на Минерални бани

Спецоперация на служители на КПКОНПИ се извършва тази сутрин в Минерални бани, Хасково. Правят се претърсвания и изземвания в частни имоти, както и в хотела на кмета Мюмюн Искендер. 

В акцията не участват хасковски полицаи, съобщи кореспондентът ни Христо Христов. Пред него депутатът Мюмюн Мюмюн, който застана зад Ахмед Доган коментира, че акцията в Минерални бани е политическо сплашване. 

"Защо сега се прави. Ако има някакви данни, съмнения е нормално да се разследва, но защо не беше преди един месец, защо не беше след изборите. Отговорът на този въпрос, защо се прави сега, е ясен на всички“, каза Мюмюн.

 

Служителите на КПКОНПИ, които са на място и провеждат операцията, отказаха всякаква информация. Акцията е била разрешена от Софийски градски съд. Според запознати претърсването и изземването е заради данъчните закони в страната. Въпросното разследване е от преди няколко години, твърдят още наши източници.

Мюмюн Искендер не е в Минерални бани. Акцията го е заварила в Турция и веднага след като е бил уведомен за действията на КПКОНПИ е тръгнал към България. Депутатът Мюмюн Мюмюн заяви още, че акцията е с предизборен характер и удря кмета, който първи застана зад Ахмед Доган. Кметът на Баните открито се обяви в защита на почетния председател на ДПС.


По публикацията работи: Елена Балабанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Прокуратурата следи случая с момчето, ударено от свой връстник

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс - за това, че на 19.09.2024 г. в гр. Стара Загора е причинена средна телесна повреда на 15-годишно момче...

публикувано на 20.09.24 в 14:35

85-годишна жена от Шейново оцеля при инцидент

Възрастна жена от казанлъшкото село Шейново се размина по чудо от смъртта, след като едва не беше блъсната от лек автомобил, управляван от неправоспособен шофьор,  съобщи сътрудникът ни Георги Манев.     Катастрофата е станала в началото на седмицата в..

публикувано на 20.09.24 в 13:04

Определиха състава на секционните комисии в община Николаево

По покана на кмета на община Николаево Константин Костов се проведе среща с представители на парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на секционните избирателни комисии за произвеждане на изборите за Народно събрание, насрочени..

публикувано на 20.09.24 в 12:45

В празничните дни Общинският плувен басейн ще работи от 9.00 от 18.00 часа

В празничния тридневен уикенд  21, 22 и 23 септември  2024 г. Плувният басейн в Стара Загора ще работи с променено работно време, съобщи началникът на отдел „Спортни дейности" в Община Стара Загора Петко Крумов. Всички желаещи могат да го посетят от..

публикувано на 20.09.24 в 12:20

За седми път Стара Загора ще е домакин на фестивала „Здравей, Здраве“

За седма поредна година Градът на липите посреща фестивала „Здравей, Здраве“ - на 12 и 13 октомври 2024 г. на Античната улица пред Държавна опера - Стара Загора, съобщават от пресцентъра на Община Стара Загора. Сдружението с нестопанска цел „Здравей,..

публикувано на 20.09.24 в 12:09

Запалиха лек автомобил в Стара Загора

Лек автомобил изгоря напълно при пожар в Стара Загора. На 20.09.2024г., в 01:00ч. във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал за горящ л.а."Ягуар", паркиран на улица в гр.Стара Загора. Местопроизшествието е посетено от полицейски екип, установено е че..

публикувано на 20.09.24 в 12:02

15-годишно момче е в болница след бой с негов връстник

14-годишен тийнейджър е в болница, след като негов връстник му нанесе побой.  На 19.09.2024г., в 15:48ч,. на тел.112 в оперативната дежурна част на Второ РУ-Стара Загора, е получен сигнал за пострадало лице, което лежи в гр.Стара Загора на спирка. На..

публикувано на 20.09.24 в 11:55

В Ямбол отчитат засилен интерес към ковид ваксините

Засилен интерес към ваксинирането срещу ковид отчитат от здравната инспекция в Ямбол. В началото на октомври ще започне и поставянето на противогрипните ваксини.  През последните дни интересът към ваксинация срещу ковид е голям, особено от..

публикувано на 20.09.24 в 09:57

Цените на основните стоки се запазват в края на лятото, спад се отчита на годишна база

Нормална за сезона остава тенденцията на изменение на цените на основните стоки в края на лятото у нас. Индексът, измерван от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, бележи лек ръст през настоящата седмица, но пазарът остава стабилен и без..

публикувано на 20.09.24 в 09:41