Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорка превръща личен празник в рожден ден с кауза

За 25-я си рожден ден Рут Констанс Терзиева иска да помогне с набиране на средства за електрическа инвалидна количка на майка с дете

Старозагорка превръща личен празник в "рожден ден с кауза". 

За 25-я  си рожден ден Рут Констанс Терзиева иска да помогне с набиране на средства за електрическа инвалидна количка на майка с дете. 


Гина Златкова е на 29 години, има 3-годишна дъщеричка. Жената страда от неврологично заболяване, което причинява атрофия на мускулатурата. И прави зависима дори една нейна крачка от помощта на друг човек.

 

 Преди години Държавата осигурява електрическа количка за Гина, но тя била стара марка. Оказало се, че не може да бъде ремонтирана, защото за този модел вече нямало налични резервни части, разказва младата майка. Т

ака от около десет години, за да се придвижва, Гина разчита единствено на съпруга си. Той е неин личен асистент, но парите не стигат и затова  се е хванал и на друга работа.  

"Трудно е, не мога да се движа без чужда помощ. А обичам да излизам. И когато дъщеря ми поиска да отидем в парка или пък да я взема от детската градина, ми става много тежко и болно". Ако имам нова количка ще съм по-независима, това за мен е живот, това са нови крака", казва младата майка

За да получи Гина Златкова нова количка са нужни 2000 лева. Вече са събрани 400 лева. А за да бъде набавена цялата сума,  Рут Констанс Терзиева превръща личния си празник на 30 октомври в рожден ден с кауза. 

"Надявам се сумата да бъде събрана преди рождената ми дата. Това за мен, а и за всички, които участват ще е най-големия подарък, защото да видиш усмивката и щастието на лицето на човек, е безценно", казва Рут

Новата количка ще позволи на 29-годишната Гина Златкова да сбъдне  своя мечта – да може да отиде да вземе сама от детската градина 3 - годишното си  момиченце

Всеки, който иска да иска да направи една майка и тригодишното й дете щастливи, може да стане част от каузата. Като я сподели с приятел, включи се в събитието, организирано в социалната мрежа от Рут Констанс, или пък просто направи дарение директно на линка: https://pavelandreev.org/bg/campaign/pomosht-za-gina-neka-zaedno-i-osigurim-elektricheska-trikolka

Всички средства, събрани от рождения ден с кауза на Рут Констанс Терзиева, ще бъдат използвани за закупуването на електрическата инвалидна количка за Гина. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конкурсът "Млад омбудсман" дава възможност на будните младежи да участват активно в развитието на Стара Загора

За шести път избират Млад омбудсман и Заместник млад омбудсман на Млада Загора. Събитието бе официално открито тази вечер от зам.-кмета по образование и младежки дейности на Стара Загора Надежда Чакърова. Тя се обърна към младата аудитория:  „За мен е..

публикувано на 16.10.24 в 18:24

На Празник на ориза канят в старозагорското село Християново

Празник на ориза ще се проведе в старозагорското село Християново тази неделя, 20 октомври. Началото е в 10 часа на площада пред кметството. Празникът съхранява и популяризира автентични регионални гозби с ориз. Всички гости ще имат възможност да видят..

публикувано на 16.10.24 в 18:11

Продължава ремонтът и обновяването на детската площадка в двора на УМБАЛ в Стара Загора

Продължава ремонтирането и обновяването на детската площадка, която се намира в двора на окръжната болница в Стара Загора, точно до Клиниката по педиатрия. Преди дни по време на гражданска инициатива и доброволческа акция съоръжението беше почистено..

публикувано на 16.10.24 в 17:16

Предизборен пазар с гласове

Продължават специализираните полицейски акции на МВР срещу купуването на гласове на територията на цялата страна. Те стартираха на 27 септември, броят им надхвърля 160, а този на задържаните лица, уличени в търговия с гласове, надвишава 30...

публикувано на 16.10.24 в 17:15

С онлайн платформата VibeJobs Община Стара Загора подкрепя бизнеса и заетостта в региона ни

Община Стара Загора, в партньорство с технологичния стартъп VibeJobs, обявява старта на нова инициатива през октомври  2024  г. Тя ще предостави на всички микро, малки и средни предприятия на територията на община Стара Загора възможността да..

публикувано на 16.10.24 в 15:45

Втора кампания за събиране на опасни битови отпадъци в Ямбол

За втори път през тази година в Ямбол се организира кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт в центъра на града се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати. Въпреки лошото време..

публикувано на 16.10.24 в 14:03

Данъчните са спрели над 2500 сайта за онлайн залагания

От началото на годината Националната агенция за приходите е спряла над 2500 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, информират от пресцентъра на институцията. Само за последния месец,..

публикувано на 16.10.24 в 11:18

Община Свиленград с наградата за „Принос в местното самоуправление“

Община Свиленград бе удостоена с наградата „Принос в местното самоуправление“ за общинска администрация за 2024 г. на Националното сдружение на общините в Република България. Президентът на България Румен Радев връчи наградата на кмета на общината..

публикувано на 16.10.24 в 11:15

Тестват системата BG-Alert в четвъртък

На 17 октомври, четвъртък, ще бъде проведен отложеният национален тест на Системата BG-Alert, информират от областната дирекцзия на МВР в Стара Загора.  В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на..

публикувано на 16.10.24 в 11:00