Снимката е илюстративна.

До 15 септември премахват изсъхналите клони на дървета около училищата

До 15 септември спешно да бъде извършена резитбата на сухи клони и опасни дървета в града, като приоритетни зони са около детските градини и училищата, е наредил кметът на Варна Благомир Коцев, съобщават от общинския пресцентър. Вътрешните дворове са..

публикувано на 09.09.24 в 17:16

Увеличават се смесените бракове във Варна, най-много сватби между украинки и българи

От началото на годината до края на август са сключени 748 брака,112 от тях са смесени.  Най-много са сватбите между българи и украинки, но има младоженци и от Испания, Германия, Турция, дори от Австралия. Голям е интересът към сватбите на дати, в..

публикувано на 09.09.24 в 16:45

Археологически разкопки на късноантичната крепост в кв. "Хоризонт" в Балчик, търсят се работници

Исторически музей - Балчик и СУ "Св. Климент Охридски" от днес започват разкопки на Късноантичната и  ранносредновековна  крепост в кв. "Хоризонт" в Белия град. Те ще продължат до края на септември. Търсят се хора за работа на обекта, съобщи директорът..

публикувано на 09.09.24 в 16:10

До края на месеца държавата връща на общината терена за МГ

До края на месеца се очаква държавата да върне на община Варна терена, на който ще бъде изградена новата база на Математическата гимназия във Варна. Това каза Мартен Демирев, председател на фондация "МГ "Д-р Петр Берон". Добрата новина е съобщена на среща..

публикувано на 09.09.24 в 15:56

Музикален полет над Дунава

Международен симпозиум посветен на „Музиката на Дунавските държави“ се провежда във Варна, като част от международния музикален фестивал „Варненско лято“. Във форума се проследяват традициите и съвременните тенденции в класическата музика на..

публикувано на 09.09.24 в 15:27

Обследваха с дрон колонадата на входа на Морската градина за пукнатини

Обследване с дрон беше направено на колонадата на входа на Морската градина, след като вчера парче от едната колона се отчупи и падна. По всички шест колони има пукнатини, показват кадрите, съобщи Георги Иванов, началник на отдел..

публикувано на 09.09.24 в 15:25

Ще обследват с резистограф всички дървета в градинката на театъра

Екип от еколози ще започне днес резистографско обследване на всички дървета в градинката зад ДТ "Стоян Бъчваров" и на други публични места. Изследването се налага, поради факта, че на външен вид дърветата са живи и зелени, но на места има незабележимо без..

публикувано на 09.09.24 в 15:20

Кап. Калин Калинов получи висше офицерско звание "флотилен адмирал"

Новият началник на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" Калин Калинов получи висше офицерско звание "флотилен адмирал", предаде БНР. Президентът Румен Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание.  Теодор Тодоров е новият командир на..

публикувано на 09.09.24 в 14:31

Лесна работа: Разходка с куче - продължение

В миналото издание на рубриката „Лесна работа“ чухте как започва разходката с домашния ми любимец. Той непринудено и от сърце произвежда няколко събития и се втурва с отдаденост да разравя купчинка пръст. Възмутен старец настоява да разбере какво..

публикувано на 09.09.24 в 14:30
Варна, Морската градина

Продължава пръскането против комари във Варна

Във Варна продължава противокомарната обработка по райони , съобщи  Георги Киряков, директор на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ (ДДД). Днес (9 септември) против комари ще бъдат обработени парк-музея „Владислав Варненчик“..

публикувано на 09.09.24 в 14:00