Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителите от Мизия подкрепят кампанията разходите за цветя в първия учебен ден да бъдат дарени на пострадалите при бедствия

Мизия, 04.08.2014 година
Снимка: Радио ВИДИН Архив

Учителите от основното училище "Цанко Церковски" в Мизия подкрепят кампанията на колегите им от страната разходите за цветя в първия учебен ден да бъдат дарени на пострадалите при бедствия. Училището е сред най-засегнатите сгради от опустошителното наводнение в града. Директорът на основното училище в Мизия Галина Вълчанова обясни решението на учителите:

Единодушно взехме решение да се присъединим към тази кампания. Отправихме призив към нашите родители. На 15-и септември нека учителите в Мизия да нямат цветя, но да покажат, че имат сърца и че мислят за всички останали пострадали. С колегите ще помогнем на други страдащи като нас, за да бъдем част от тази съпричастна общност, която си помагаше в бедата, която ни сполетя.

От училища в цялата страна заявяват желание да изпратят в Мизия средствата, които ще се съберат в първия учебен ден от неподарените цветя. Освен за щетите по учебната сграда, даренията ще бъдат разпределени за пострадалите от наводнението около 100 от 260-те ученици и 11 педагози. От тях в най-тежко положение след бедствието, без дом и само с едно куче, е дългогодишният начален учител Росица Лазарова:

Не знам как бих реагирала, когато ми се дава, но това, от което имам нужда, е доброволци, които да ми помогнат да спася нещо от този дом.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32