Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ семейство от „Аспарухово” получи дарение с помощта на Радио Варна

300 евро дари германецът Манфред Хеппел на едно от пострадалите при наводненията семейства във варненския квартал Аспарухово. Благодарение на средствата семейството на Нина Стефанова вече има пералня. Придошлата вода е унищожила напълно кухненските й електроуреди. Това е второто дарение от чужбина, което със съдействието на Радио Варна достига до пострадали от наводненията на 19-ти юни. Първи ни потърсиха двама българи - Хари Динев и Иван Левков, които живеят и работят от години в Швейцария на водещи мениджърски позиции. Дарителската воля на сънародниците ни е тяхната помощ да има конкретно измерение и адрес, за което се довериха на Радио Варна като посредник. С тяхна помощ бе купена готварска печка за семейството на Миглена Иванова и Петър Петров с двегодишния им син Владислав. Вдъхновен от примера на колегите си, Манфред Хепел ги последва. Още един техен колега реши да помогне – испанецът Хосе Муньос, който работи във фармацевтичната компания заедно с Хари Динев и Манфред Хеппел. Неговото дарение вече пътува към следващото пострадало семейство чрез екипа на Радио Варна. Очаквайте нашия разказ за поредното добро дело.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Вторият служебен кабинет на Димитър Главчев полага клетва днес

Новият стар служебен премиер представи своя кабинет на 26 август на „Дондуков 2“ и получи одобрението на държавния глава, който само преди седмица отказа да приеме предложеното от Горица Грънчарова правителство заради участието в него на Калин Стоянов като вътрешен министър. Този път  мястото на Стоянов ще бъде заето от Атанас Илков, който е..

публикувано на 27.08.24 в 06:25

Слънчево, следобед ще превали

Сутринта ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, възможни са гръмотевици, ще има условия и за градушки . Ще духа слаб до умерен вятър от север, следобед от североизток. Максимални температури между 30° и 35°, по Черноморието от 28° до 31°, за Варна..

публикувано на 27.08.24 в 05:47

Адресите без ток

В периода 27.08.2024 - 28.08.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Свети Никола, м-ст Бриз, м-ст Бриз Юг, ул. Василаки Пападиполу, ул. Д-р Борис Окс, ул. Д-р Иван Теодоров, ул. Д-р Кирил..

публикувано на 27.08.24 в 05:00

Пожарът в гората край Каменар е овладян

Пожарът в гористите местности под село Каменар е овладян, съобщава кметът на Варна Благомир Коцев във Facebook. Тлеещият огън е ограничен в определен периметър. Изкопана е бразда за спиране на разпространението и пламъците са почти погасени, допълва той. Няма опасност да бъдат засегнати къщи или имущество. През нощта ще останат да бдят пожарни екипи,..

публикувано на 26.08.24 в 23:17

Платиха над 4 млн. лв. на хотелиери, държавни и общински бази, осигурили подслон на бежанците от Украйна

Над 4 млн. лева са средствата преведени на хотелиери, държавни и общински бази, предоставяли подслон и изхранване по Програмата за хуманитарно подпомагане на хора от Украйна с предоставена временна закрила в България.  В одобрения на 14 август с Решение на Министерския съвет Списък № 23 са включени дължими суми към хотелиери, държавни, общински и..

публикувано на 26.08.24 в 19:53

Започва спешно почистване на шахтите и отстраняване на сухи дървета и клони

Започват спешни действия по почистване на шахтите и за отстраняване на сухи дървета и клони във връзка с краткосрочните прогнози за гръмотевични бури. Предстои ново възлагане за почистването на шахтите в града. Фирмата-изпълнител е заявила готовност да изпълни необходимите мерки заради листопадния период и преди обилните дъждове през есента, съобщават..

публикувано на 26.08.24 в 19:15

Гори гората край Каменар

Пожар е възникнал в покрайнините на село Каменар и е достигнал до гората. Първоначално два екипа на пожарната са изпратени на мястото на инцидента, но по-късно се включват още екипи, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна.  Тепърва ще се изясняват причините, довели до огнената стихия. Няма данни огънят да е стигнал до къщи в населеното място...

обновено на 26.08.24 в 18:44