Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Помните ли вкуса на истинския, градински домат, на истинското кисело мляко, на меда без глюкоза? Единственият шанс за родените от 90-те години насам останаха живота или връзката с баба и дядо на село. Вече две десетилетия се питаме каква храна консумираме? Къде, как и от кого е произведена тя? Трябваше време и ще трябва още много, за да се върнем там, откъдето сме тръгнали, но дано поне вървим в правилната посока. Най-сетне и у нас се възражда една прекрасна стара традиция – фермерските пазари на производителите. Те са мястото, откъдето можем да купим свежа и качествена храна, която не е минала през ръцете на дългата верига от прекупвачи и дистрибутори. Къде вече има такива пазари, какво можем да купим оттам, или как да се включим, ако работим свое собствено стопанство – разговаряме с Ралица Касимова, представител на Сдруженията „За Земята“, „Устойчиво общество“ и на неформалната мрежа „Хранителни кооперативи“.