Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАС отмени решение на съда в Добрич за избора на общински съветници в Балчик

Снимка: Албена Иванова, Радио Варна

Върховният административен съд е отменил решение на Административния съд в Добрич, с което е потвърдено решението на Общинската избирателна комисия в Балчик за определяне на резултатите от изборите за общински съветници от 2 октомври 2016 г., става ясно от съдебното решение.

Делото е образувано по жалба на един от кандидатите за общински съветник от местната коалиция "Силен Балчик", който оспорва отчитането на преференциалния вот. Той твърди, че съдът е допуснал съществено нарушение, като не е уважил искането му за събиране на доказателства чрез повторно ръчно броене на всички бюлетини подадени за "Силен Балчик", макар да е констатирано, че в секционните протоколи са допуснати поправки.

ВАС е преценил, че обжалваното решение е неправилно и при постановяването му са допуснати съществени нарушения.
ВАС връща делото за ново разглеждане от друг състав на Административния съд в Добрич.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
ДКЦ-4 Варна

Общинските лечебни заведения във Варна са в добро финансово здраве

Общинските лечебни заведения във Варна са в добро финансово здраве. Повечето от тях отчитат положителни резултати, сочат финансовите отчети на лечебните заведения за 2023 г., които бяха разгледани и прието на днешното заседание на ПК „Собственост и стопанство“, съобщават от пресцентъра на ОбС. „Специализираната болница  за активно лечение на..

публикувано на 13.09.24 в 17:14

Ясни са резултатите от конкурсите за директор на две училища в община Балчик

Павлина Тодорова ще продължи да бъде директор на Средното училище „Христо Смирненски“ в най-голямото село на Добричка област – село Оброчище, община Балчик. Тя е класирана на първо място в конкурса за ръководител на учебното заведение, обявен от Регионалното управление по образованието. За средно училище „Христо Ботев“ в Балчик от двамата допуснати..

публикувано на 13.09.24 в 17:01

Канят варненци да се включат в чистенето на града

Община Варна и тази година ще вземе участие в кампанията на bTV да „Да изчистим България заедно“. Събитието ще се проведе на 14.09.2024 г. (събота). Призовават се граждани, институции, бизнес, социални, образователни и културни институти да се включат активно в почистването на междублоковите пространства, паркинги, паркове, места за отдих, детски..

публикувано на 13.09.24 в 16:41

Двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен самолет са загинали

Двамата офицер-пилоти на учебно-бойния самолет, който катастрофира в трета авиобаза Граф Игнатиево, са загинали, съобщава БНР. Екипажът е бил от базата в Долна Митрополия, съобщиха министърът на отбраната Атанас Запрянов и премиерът Димитър Главчев. Министърът на отбранатаобяви за утре Ден на траур във въоръжените сили, за да бъда почетена паметта..

публикувано на 13.09.24 в 16:30
Снимката е илюстративна.

МОСВ: Регионалните екоинспекции да картографират незаконните сметища

Регионалните инспекции по околната среда и водите да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров.  В община Монтана работят активно по ликвидиране на незаконните сметища, посочи той. До този момент повечето общини са ликвидирали незаконните замърсявания и сметищата са запръстени, каза още..

публикувано на 13.09.24 в 16:12

Над 50 домакинства от община Белослав са пострадали от дъжда

Петдесет и две домакинства в община Белослав са подали информация, че проливният дъжд е наводнил дворовете им и приземни етажи от къщите. Няма пострадали хора и издавени животни. Това каза кметът на община Белослав Диан Иванов. Той уточни, че само за два часа са паднали около 100 литра дъжд на квадратен метър. Дерето е преляло в ниските части, където са..

публикувано на 13.09.24 в 15:31
Екоминистърът Петър Димитров и кметът на община Белослав Диан Иванов на оглед на дерето, което преля след проливния дъжд в сряда.

Екоминистърът: Състоянието на отводнителната инфраструктура у нас не отговаря на екстремните промени в климата

Състоянието на отводнителната инфраструктура не отговаря на екстремните промени в климата, това е посочено в специален доклад на МОСВ, в който се предлага и програма за действие, още при премиера Николай Денков. Определянето на максималните хидрологични оразмерителни количества са по методика от 70-те години и не са адекватни за сегашните условия...

публикувано на 13.09.24 в 15:03