Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата е обвинила бившия заместник-министър на транспорта за умишлена безстопанственост

Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Илия Илиев, бивш народен представител от ДПС, Антон Гинев, бивш заместник-министър на транспорта и бивш изпълнителен директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/ и още двама души, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Антон Гинев е обвинен за умишлена безстопанственост на повереното му държавно имущество, от което са настъпили вреди за НКЖИ и ДП ТСВ в размер на 4 240 356 лв.
Обвинението срещу Илия Илиев е за това, че в периода от 11 декември 2007 г. до 16 септември 2009 г. в Горна Оряховица и Русе в съучастие с длъжностни лица от НКЖИ и Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване" като помагач ги е улеснил в присвояване на чужди пари на НКЖИ и ДП "ТСВ".

Илиев и Гинев са с мярка за неотклонение "подписка". Предстои Софийския градски съд да насрочи разглеждане на делото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Задържаният за домашно насилие от Добрич остава в ареста

В ареста остава задържаният за домашно насилие 44-годишен мъж от Добрич, реши Районният съд. По искане на Районната прокуратура мярката му за задържане за 72 часа е променена в „задържане под стража“. Инцидентът, при който пострадалата е била бита от мъжа, с когото живее на семейни начала, се е случил в малките часове на 18 август. В Добрич..

публикувано на 21.08.24 в 11:00

Димитър Главчев след срещата с президента: Няма пречки да съм кандидат за служебен премиер

Имам готовност да съм кандидат за следващ служебен премиер. Няма пречки. Това заяви сегашният служебен премиер Димитър Главчев след срещата с президента Радев.  Попитан дали ще остави като вътрешен министър Калин Стоянов, Главчев беше лаконичен и каза, че все още не му е връчен мандат за съставяне на служебен кабинет. Не сме коментирали подробности...

публикувано на 21.08.24 в 10:50

Митничари откриха близо 4 200 литра нелегална ракия в Добричко

Митнически служители откриха близо 4200 литра етилов алкохол в селскостопански постройки, след контролна покупка като „тайни клиенти“. Проверката в частен имот в селище в област Добрич от 18 август е извършена от служители от митническа мобилна група и от ТД Митница Варна, п од координацията на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ към..

публикувано на 21.08.24 в 10:20

В Провадия предотвратиха опит за измама за 28 500 лева

Измама за 28 500 лева е предотвратена от варненските криминалисти. В първия ден на седмицата е получен сигнал от таксиметров шофьор от Шумен, който е бил нает да вземе пратка от Провадия, като подаващият поръчката за транспорта е неизвестен за него. По-късно по телефона той е получил указания да занесе пакета до Румъния.  Водачът на МПС-то се е усъмнил и..

публикувано на 21.08.24 в 10:13

Димитър Главчев на среща с президента, започнаха разговорите по т. нар. "домова книга"

Премиерът Димитър Главчев пристигна на "Дондуков" 2 за среща с президента Румен Радев, предаде БНР.  В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство, държавният глава ще има срещи и разговори днес с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател,..

публикувано на 21.08.24 в 10:10

Кемпер се блъсна в дърво в Бургаско, шофьорът е с положителна проба на амфетамин

Кемпер катастрофира на пътя Приморско-Созопол, предаде БНР-Бургас.  Превозното средство се е блъснало в крайпътен знак и дърво. Колата е управлявана от 62-годишен мъж. Той е тестван за алкохол и наркотици, като втората проба е положителна за употребата на амфетамин. Шофьорът е задържан за 24 часа. Седемгодишният му син е пострадал и е с лека рана..

публикувано на 21.08.24 в 09:44

Четирима сезонни работници от Непал и Шри Ланка са избягали от "Слънчев бряг"

Чуждестранни сезонни работници от Непал и Шри Ланка са избягали - за това сигнализираха хотелиери от курортния комплекс "Слънчев бряг", предаде БНТ.  По информация на полицията в Бургас са регистрирани четирима изчезнали - трима от Непал и един от Шри Ланка. Към момента няма информация да са напуснали пределите на страната. Пламен Копчев -..

публикувано на 21.08.24 в 09:19