Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърците предпочитат десницата пред левицата

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас изнася реч по време на дебат в парламента в Атина.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гърците вече предпочитат дясно-центристката партия „Нова демокрация“ пред управляващата крайно лява формация СИРИЗА, показва социологическо допитване. Това показва допитване на агенция „Метрон анализиз“, за което съобщи телевизия „Антена 1“.

Ако изборите се провеждат сега, за „Нова демокрация“ биха гласували 25,8% от избирателите, а за СИРИЗА 15,6 на сто. Останалите партии се харесват под 10 на сто от гръцките гласоподаватели: неонацистката партия „Златна зора“ е подкрепяна от 5,6%, Комунистическата партия - 5%, „Демократичният блок“ 4,9, Съюзът на центристите - 2,3%, центристката „Потами“ - 1,7% и други.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът между Соколово и Сенокос е потушен, спасени са 130 декара пшеница, унищожените са близо 30 дка

Два екипа от пожарните в Балчик и Добрич успяха да загасят пожара в пшеничена нива в землището на балчишкото село Сенокос в посока Соколово. Спасени са 130 декара, унищожени са между 15 и 30 декара, съобщи началникът на балчишката служба Стелиян Стойчев. По обяд днес сигналът за пожар между балчишките села е подаден на телефон 112 от пътуващ..

публикувано на 06.07.24 в 16:42

Продължава бреговият етап на учението ,,БРИЗ 2024“

Днес и утре продължава бреговия етап на учението ,,БРИЗ 2024“ с провеждане на работни срещи за планиране на съвместни задачи и с цел повишаване на оперативната съвместимост и взаимодействието между Военноморските сили на участващите в учението страни, както и отработване на междуведомственото сътрудничество и взаимодействието с правителствените и..

публикувано на 06.07.24 в 16:12

Почетоха паметта на митрополит Кирил

Заупокойна литургия и панихида отслужи в катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, по повод навършването на 11 години от кончината на неговия предшественик митрополит Кирил. По-късно митрополит Йоан отслужи и трисагий на гроба на митрополит Кирил на старите гробища в морската столица...

публикувано на 06.07.24 в 15:32
доц. Иво Инджов

Иво Инджов: ДПС ще се разцепи, ако Доган не изхвърли Пеевски

„ Ще има развръзка на кризата в ДПС, но тя ще се случи постепенно. Логично е Ахмед Доган да отговори по някакъв начин и този начин ще бъде отстраняването на Делян Пеевски от ръководството на ДПС. Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна политологът доц. Иво Инджов. Според него има два варианта за разрешаване на проблемите в ДПС: „Единият..

публикувано на 06.07.24 в 14:43

Пожар изпепели 100 дка пшеница в Балчишко

Голям пожар в землището между балчишките села Сенокос и Соколово. Един екип на балчишката пожарна е на мястото. Няма данни за пострадали, съобщи началникът на службата в Балчик Стелиян Стойчев. Сигналът е подаден на телефон 112 от пътуващ в посока Добрич - Балчик.  По данни на кмета на село Сенокос Красимир Георгиев на..

публикувано на 06.07.24 в 14:16
Мая Димитрова

Мая Димитрова: БСП ще опита да състави експертен кабинет, ако получи третия мандат

„Нищо не гарантира, че президентът ще даде мандата на БСП. Обикновено БСП получава мандат в последните три години, но нямаме никакви гаранции коя политическа партия ще го получи сега. Ако мандатът ни бъде даден като отговорна политическа партия, след решение на Националния съвет, така е по устав, ще положим всички усилия да има правителство...

публикувано на 06.07.24 в 14:15

В 12 часа - 29 градуса във Варна и Добрич

В 12 часа в Русе термометрите отчетоха 31 градуса; във Варна, Добрич, Шумен и Силистра 29; в Бургас, Ахтопол и Разград 28 градуса, а в Шабла и на носовете Калиакра и Емине 27 градуса. Във Варна атмосферното налягане в 1017 hPa, по-високо от средното за м.юли 1008 hPa, до края на деня ще остане без съществена промяна. О тносителната..

публикувано на 06.07.24 в 13:53