Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програмата на д-р Емилова излекува жена с тежка мигрена

18 години тежки пристъпи на мигрена имала Марийка Иванова от Варна. За да намали болката, жената приемала все повече медикаменти, които постепенно увредили и други органи на тялото. След като лабораторните показатели отчели завишени стойности и на показателите за черния дроб, тя решава, че програмата на д-р Людмила Емилова с плодове, чай и мед,  е единствената възможност да живее нормално. Резултатите го потвърждават.

Казвам се Марийка Иванова от Варна, но живея в Гоце Делчев. Дойдох тук в много тежко състояние.

Какви диагнози имахте?
Бях със системно , нон-стоп главоболие  мигренозно. В началото – хапчета, хапчета, главоболие – идеш на лекар-  рецепта, идеш на лекар - пак хапчета. Започнаха вече да не ми помагат, започнаха със зелените  рецепти. Еднакъв брой хапчета, които бяха за 6 месеца, после не ми стигаха за 3 месеца, накрая – и за месец не ми бяха достатъчно- пиех по 90 броя. 

От колко години бяхте така?
От много, сигурно 18 години. От тези хапчета, едно че не ми помагаха, но колкото повече пиех, толкова по-болна ставах. Увреждаха ми  всички вътрешни органи -  стомах, панкреас,  тънки черва, получих синдром на раздразненото дебело черво...

Ставахте ли от леглото?
В момента, в който поддаде и черния дроб, аз се изплаших. Когато отидох при невролог, той  ме доведе до тежка депресия като каза, че лекарствата ще ги пия докато съм жива. Това ме срина. Аз легнах на легло, нито ми се излизаше, нито нещо ми се правеше. Мъжът ми е с инсулт – с една ръка и крак, обикаляше и чистеше с прахосмукачката, а аз лежах на леглото, защото не можех да стана от главоболие, гълтам хапчета  и чакам  да умра, защото така ми казаха.

Какво се случи в клиниката на д-р Людмила Емилова?
Дойдох с една торба лекарства. Още като дойдох – започнаха кризите- главоболието беше много силно. Тогава слязох при лекарката и казах : ”Оставям лекарствата при Вас, тук съм дошла да се лекувам”. И тогава с голяма помощ от страна на екипа на д-р Емилова ,те  проявиха към мен такова търпение, такова внимание, заедно дежурните лекари, личната лекарка – постоянно с грижи около мен. Чувствах се поощрявана , казваха ми : „изтърпи още един ден, за да можеш да прескочиш, после ще ти дадем лекарства”.  Ако издържах един ден без хапчета, те ме аплодираха и това ми даваше сили  и желание да продължа. Не пиех хапчета, аз си знаех как издържах. 15 дни с нон-стоп главоболие, прозорец от 10 –тина часа и пак. Постепенно започна да не ме боли по ден, след това и два. Вече след 25 ден се чувствам прекрасно. Оттам нататък всичко друго е бонус. Това че отслабнах – аз съм висока 170 сантиметра, тежах преди 81 килограма. Свалих 7 килограма, от които 6 килограма мазнини.

Когато ви срещнах не предполагах, че сте имали такова тежко заболяване.
Да. Нормализира се и щитовидната жлеза. Хормоните даже ми са по-малко отколкото трябва. Половин хапче пиех за щитовидната жлеза,  и него  го спрях - за хормоните, а аз не вярвах, че това ще стане.  Черният ми дроб е намалял със 7-8 милиметра, което много, а беше и увеличен, което ме ме беше много притеснило. Така постепенно нещата се изчистиха.
Стандартната медицина има своето приложение, но не на всеки може да помогне. Моят съвет е като видите, че ви дават  рецепта, пиете хапчета, но не помага, не се оставяйте да стигнете до зелените рецепти.
Идвайте при д-р Емилова, за да се чувствате добре. Вярвайте, че ще ви помогне. Аз, която бях толкова зле, нейната програма за мен  беше последна възможност  и бях много надъхана. Аз съм и бивш спортист, имам много воля, устоях на всички тия неща с огромна воля.

Лекарите си гледат работата, знаят всяко състояние на пациента. Цяла вечер има дежурен, по всяко време може да му звъннеш, ако не може да слезеш - той ще дойде. Кръвно налягане всеки ден се мери, ако искаш по 5 пъти ще го измерят. Всички показатели се следят. Така те убеждават в нещата с най-елементарни примери, но ясно - какво трябва да ядем, какво не трябва да ядем, за да сме здрави. А захранването-  виждате колко лесно организмът  се справя, не се чувствате тежко, защото храната не е обработена.  

Плюсовете са толкова много. За мен д-р Емилова беше панацея. Аз нямах друг  изход. Аз бях на 100 процента , че тука ще ми помогнат. И ми помогнаха. Всички. Много съм благодарна .


Клиниката на д-р Емилова е в курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена" – хотел „Азалия". Телефонът за  информация е  0888 951 288.
 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27