Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 дни фестивал на динята във Варна

За трета поредна година ФЕСТИВАЛЪТ НА ДИНЯТА ще събере карвинг майстори от цяла България. В първия фестивален ден ще видите състезание на едни от най-добрите майстори на карвинг с диня. Награда за първо място 150 лв. , второ - 120 лв.  и трето 80лв. Темата е свободно избираема. На 24 август традиционно децата ще правят фенери от диня. Най-добрият фенер ще получи голямата награда карта с 50 точки, както и специалните подаръци. Записвания за игрите в занималнята на парка до езерцето с лодките. На 25 август ще играем ДИНОниада за всички, който обичат забавлението и смеха, съобщават организаторите. От 23-ти до 25-ти август в часовия пояс 18.30-20.00 часа с усмивка и добро настроение може да се насладите на динени вълшебства.

Подробности от разговора на Ваня Славова с Милен Минков-организатор на фестивала:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Машините ще бъдат удостоверявани в зала с видеонаблюдение и звук

Машините ще бъдат удостоверявани в зала, в която има видеонаблюдение, а вече има и звук.  Това заяви служебният премиер Димитър Главчев преди началото на процедурата по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящия вот на 27 октомври.  Росен Карадимов: Тежка спекулация е, че хартията..

публикувано на 20.09.24 в 11:19
Снимката е илюстративна

Задържаха 18-годишен, шофирал с над 1,2 промила в центъра на Варна

18-годишен варненец, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, задържаха варненските полицаи. В два часа и половина след полунощ вчера младежът е бил спрян за проверка  от служители на сектор "Пътна полиция". Тестът с дрегер е отчел наличие на алкохол над 1,2 промила.  Младежът е дал кръвна проба в лаборатория. Образувано е бързо..

публикувано на 20.09.24 в 11:07
Община Балчик

Общинският съвет в Балчик заседава на 24 септември

Изменение и допълнение на Наредбата з а условията и реда за установяване на жилищни нужди на граждани, за настаняване в общински жилища, ползване и управление на Община  Балчик, както и предложение за промяна в индивидуалните основни месечни заплати на кметовете на кметства в община Балчик. Това са част от точките, които ще разгледа на заседание на 24..

публикувано на 20.09.24 в 10:02

Три партии и една коалиция се регистрираха за изборите за районни кметове във Варна

Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите "Одесос" и "Приморски" във Варна на 20 октомври. Срокът за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети изтече вчера следобед. Решенията са публикувани в сайта на Общинската избирателна комисия във Варна.  В изборите на 20 октомври ще..

публикувано на 20.09.24 в 09:34

Над 15 хиляди лева даде възрастна жена в Балчик на телефонни измамници, полицията ги върна

Около 17:45 ч. вчера е съобщено за телефонна измама в Балчик. Изпратените полицейски екипи на място установяват, че около 15:30 часа на стационарен телефон непознат мъж се обажда на 80-годишна жена и се представя за служител на криминална полиция. Чрез въвеждане в заблуждение мнимият полицай заявява, че нейният син има нужда от голяма сума пари и..

публикувано на 20.09.24 в 09:15

Невропсихологичен скрининг за симптом на деменция и болест на Алцхаймер тази събота на входа на Морската градина във Варна

21 септември е Световен ден за борба с болестта на Алцхаймер, чийто синдром, деменцията е често срещан сред възрастното население на Земята. Тази събота, 21 септември, на входа на Морската градина във Варна, между 9.30 и 15ч. екип от лекари на Първа клиника по неврологични болести към УМБАЛ "Св.Марина", начело с проф. д-р Ара Капрелян и студенти по..

публикувано на 20.09.24 в 07:26

Дъждовно време в петък

Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. По Южното Черноморие валежите ще са по-интензивни, с по-значителни сумарни количества. Ще духа до умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максимални температури между 19° и 24°, за Варна около 23°.  Вълнение на морето 3-4 бала, в заливите 2-3. Температура на морската..

публикувано на 20.09.24 в 06:03