Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С риск за живота варненци пресичат булевард, за да пазаруват в нов супермаркет

| обновено на 13.10.17 в 09:25
4
Снимка: Радио Варна

Дългоочакван се оказа новият хранителен магазин до Техническия университет във Варна. Толкова много, че хората  притичват с пълни чанти през булеварда, с риск да бъдат ударени от засилените коли. В  този участък, шофьорите  идващи от кв. "Виница" доста настъпват педала. Още повече, че до следващия светофар нямат причина да намалят скоростта, защото в тази отсечка няма и пешеходна пътека. За светофарната уредба там, която породи доста  спорове да бъде ли пусната или – не, се взе решение да бъде премахната.  Днес обаче, някои от  пешеходците, които вече пазаруват в новия магазин,  искат  тя да работи.

"Трябва да има светофар, защото много скоро може да има някакви лоши последици, ако не се пусне светофара.", каза за радио Варна жена, която пресече булеварда, въпреки, че светлинната уредба не работи. "Пресякох, защото искам да посетя друг магазин, а трябва да заобикалям доста голямо разстояние". 

По същия начин мисли и друга клиентка на новия супермаркет:

"Трябва да има светофар, защото сега при еуфорията, която изпитваме в момента, че имаме наблизо супермаркет, е желателно да има."

Други смятат, че точно на това място не е удачно да има светофар и предлагат общината да направи пешеходна пътека.

"Зимата, като падне сняг тук става задръстване, не могат да се качат колите нагоре... Няма кой да се сети една пешеходна пътека да направи."

За да няма произшествия, варненец предлага решение, което ще осигури спокойствие на пешеходци и на шофьори:

"Подлез за пешеходците. Друго спасение няма!"

Чуйте повече в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Гори гората край Каменар

Пожар е възникнал в покрайнините на село Каменар и е достигнал до гората. Два екипа на пожарната са изпратени на мястото на инцидента, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна. Тепърва ще се изясняват причините, довели до огнената стихия.  Сивкав дим се стели над квартал "Възраждане", съобщават очевидци.

обновено на 26.08.24 в 18:44

Агенцията по безопасност на храните във Варна откри Ешерихия коли в миди, предлагани на пазара

Агенцията по безопасност на храните във Варна откри Ешерихия коли в миди, предлагани на пазара. Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Варна затвори пречиствателен и експедиционен център за миди след констатираните нарушения, съобщават от БАБХ. Взетите проби от черноморски миди, предлагани на пазара, показват повишени нива на..

публикувано на 26.08.24 в 18:12

Наесен започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. „Капитан Райчо“ във Варна

След началото на учебната година Община Варна започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. „Капитан Райчо“ в участъка на територията на район „Младост“, от ул. „Под игото“ до бул. „Васил Левски“ (под Автогарата), съобщават от общинския пресцентър. Ремонтът ще включи подмяна на водопровод, тъй като гражданите в района страдат от непрекъсната липса на вода и..

публикувано на 26.08.24 в 17:45

Полицията във Варна издирва изчезнал възрастен мъж

Полицията във Варна издирва изчезнал възрастен мъж. БОРИС ГЕОРГИЕВ ЦВЕТКОВ е на 84 години, напуснал домa си във Варна, ул. Александър Дякович № 26, около 15,30 часа на 18.08.2024г., от тогава е в неизвестност. Страда от старческа деменция. Губил се е около 10 – 15 пъти до момента, като е намиран на различни места и връщан в дома му. Той е висок е 188..

публикувано на 26.08.24 в 16:30

Собственичка на плод-зеленчук си изхвърля боклука от Варна в Добрич заради камари по ул. "Найден Геров"

Собственичка на плод-зеленчук си изхвърля боклука от Варна в Добрич заради камари отпадъци по ул. "Найден Геров" 29, където се намира сергията й. За да не бъдат отблъсквани клиентите на Естер Филипова, която е производител на зеленчуци в добричко село, й се налага да извика двама от работниците си да почистят наоколо и близката градинка. За проблема с..

публикувано на 26.08.24 в 15:35
Доц. Екатерина Йорданова и проф. Хассан Шамати

Край Варна учени дискутират нови материали и технологии

Международният форум „Съвременни постижения в областта на новите материали и тяхното приложение“ се провежда от днес в Международния дом на учените край Варна. Организатор на 23-тото му издание е Институтът по физика на твърдото тяло на Българската академия на науките /БАН/. В програмата са включени доклади на лектори от 14 държави на..

публикувано на 26.08.24 в 14:21

846 лева средно харчи българинът при пътуване в чужбина, 40% отиват за храна

През второто тримесечие на 2024 г. 1.2 млн. български граждани са реализирали туристически пътувания. Преобладаващата част от тях - 71.3%, са пътували само в страната, 22.6% - само в чужбина, а 6.1% са пътували както в страната , така и в чужбина. В сравнение със същото тримесечие на 2023 г. общият брой на пътувалите лица на възраст 15 и повече..

публикувано на 26.08.24 в 13:39