Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илария и попчета "излизат" в близост до брега

Петър Топалов е един от малцината рибари, които често "хвърлят" за улов от брега във Варна. Срещаме се след дъждовен ден, когато се предполага, че повече риба идва край брега. Рибари с малки лодки вече хващат около 20- 30 бройки на излизане, коментира Топалов. Все още обаче не са излезли пасажните риби като лефер и карагьоз. Опитният рибар разказа още, че през есенния период най-често излизат барбуна, чернокопа и сафрида, а в момента се лови и много паламуд навътре в морето. В този сезон не се лови калкан, макар че това е любимата риба на Петър Топалов. Повече за хобито на човек, който си води график за работа в унисон с хобито, чуйте в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ХХХII Софийско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

Днес и утре в Националния Музей „Земята и хората“ се провежда ХХХII-то Софийско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили, съобщиха от Музея. Участие са заявили 70 изложители. Това са фирми и колекционери на минерали и фосили, творци със свои авторски изделия с минерали, природни картини,..

публикувано на 12.10.24 в 10:00
Българска академия на науките

БАН чества 155 години

Българската академия на науките ще отбележи 155 години от създаването си с тържествено събрание и концерт в Софийската опера и балет, съобщиха от Академията. Поканени да присъстват на празника са представители на Министерския съвет, Народното събрание, дипломатическия корпус, местната власт,..

публикувано на 12.10.24 в 09:55

Днес е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

До днес гражданите, които имат регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес. Заявлението за гласуване по настоящ адрес може да..

публикувано на 12.10.24 в 09:26

Във Варна отбелязват 140 години Осми пехотен приморски полк

140 години от създаването на варненския Осми пехотен приморски полк ще бъдат отбелязани в 10 часа. Годишнината ще бъде почетена с церемония по полагане на венци и цветя и военен ритуал пред портал-паметника на Осми пехотен приморски полк. Организатори са национално дружество „Традиция“ и Военноморските сили със съдействието на Община Варна...

публикувано на 12.10.24 в 08:31

НСОРБ връчва награди в Радио Варна

Националното сдружение на общините /НСОРБ/ ще отбележи Деня на българската община и местното самоуправление на 12 октомври в Арт салона на Радио Варна. В 11 часа ще бъдат обявени победителите в тазгодишното издание на Националния младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“.  Ще бъде връчена наградата на НСОРБ в категория..

публикувано на 12.10.24 в 08:10

Очакват се дъжд и захлаждане

През денонощието през района ще премине добре изразен в температурно отношение студен атмосферен фронт. Облачността ще бъде значителна с краткотрайни валежи, относително по-интензивни над Североизточна България. Вятърът още към полунощ, първо в Дунавската равнина, ще започне да се обръща от запад-северозапад, ще се усили чувствително и..

публикувано на 11.10.24 в 18:03

WWF: Изгубили сме 73% от популациите на гръбначни животни в дивата природа

Най-притеснителен е спадът на биоразнообразието в Латинска Америка и Карибския район, където наблюдаваните популации от диви животни са намалели с цели 95%.  Докладът на Световния фонд за дивата природа-WWF, публикуван преди няколко дни, е изготвен чрез индекса „Жива планета“ (LPI) от WWF и Лондонското зоологическо..

публикувано на 11.10.24 в 16:00