Руслан Гърдев е скромен човек, който по стечение на обстоятелствата преоткрива любовта и страстта си към готвенето. Днес може да реши да сготви най-необикновената рецепта, с която да нагости не само своето семейство, но и приятелите си. Близки го наричат "Цар на скаридите", но от скромност шеф Гърдев споделя, че когато обичаш нещо, приготвяйки го няма как то да не ти се получи, защото вече си му предал от своята добра енергия. Напомня ми на няколко пъти, че иска да сподели в това интервю огромната си благодарност и признателност на двама души, без които не може - Теди Димитрова и шеф Йонко Дяков. За шеф Гърдев тези хора и до днес са много важни, защото както той самият казва "аз ценя човеците около себе си, които са със сърце. А и както е известно занаят се краде, не се дава!", добавя Руслан. Страст са му морските храни, приготвени по необичайно вкусен начин, но все пак обича и традиционната ни кухня. Кулинарията е космос...Това е най-яркото изречение, което ми се запечатва в съзнанието от нашия разговор.
Споделя ми, че винаги носи престилката в колата си и е въпрос на желание да запретне ръкави, да сложи въпросната престилка и да започне да вдъхва любов на храните, които твори.
Обещава да ни даде няколко рецепти - за любимите му скариди и за "мързелив октопод", но това в края.
Приятно слушане и четене:
Рецепта за скариди на шеф Руслан Гърдев:
Тигрови опашки от скариди на тиган
Необходими продукти: 1кг. опашки от скариди, чесън - няколко скилидки, краве масло - 50 грама, бяло вино - 100гр., сол, черен пипер на вкус
Измиваме и подсушаваме добре опашките от скариди. Мариноваме ги в малко зехтин, сол и черен пипер. Оставяме ги така да си починат известно време в хладилника. Подготвяме си и нарязваме на ситно чесън, половин чаша бяло вино или узо на стайна температура, краве масло, при желание може да се добави и ситно нарязан копър. Загряваме тигана на малко над средната възможна сила на котлона (важно е да внимаваме с температурата). Подреждаме скаридите в тигана, печем ги до около 2 мин. от страна до розово-оранжев цвят. При обръщането им от втората страна добавяме кравето масло и нарязания чесън, след около минута добавяме малко вино или узо по избор. Вадим скаридите в йенски съд и ги заливаме със собстения им сос. В този момент можем да ги поръсим с нарязан копър. Добавяме щипка любов и желание....
Да Ви е вкусно!
Шеф Руслан Гърдев
Единствено съпоставката между преброяването на бюлетините от машинното гласуване и данните от флаш паметта може да разкрие какви манипулации са правени с гласовете на изборите. Това мнение изрази Петър Пенчев, собственик на компютърна фирма, наета за отстраняване на проблемите с устройствата за гласуване. По думите му съществува реална възможност, чрез..
Интервю с Oliver s. Tyr (FAUN) Немските езичници FAUN направиха първи концерт в България на 8 декември в софийския клуб „Joy Station”. Стилът на групата е определян като паган метъл, фолк рок, даркуейв, а също и средновековна музика с келтски и скандинавски мотиви, изпълнени на старинни инструменти. Концертът е част от „East & Central Europe..
Интервю с Alex Taylor (MALEVOLENCE) 2 дни, 2 сцени, 20 групи. Така изглежда тази година, организирания от „141“ фестивал „Hardcore X-mass”. Датите са 13 и 14 декември. Мястото – двете зали на софийския клуб „Mixtape 5“. За повече инфо и подробности посетете страницата на фестивала във Facebook, но дни преди събитието не останаха..
Преди 90 години Радио Варна е създадено от радиолюбителите - през 1934 г. варненският елит казва: "Искаме да сме в крак с времето! Искаме да имаме радио - събираме се, финансираме това и го правим". Преди 90 години на днешния ден обществеността си прави радио, и такава е съдбата му и до днес - през цялото време да бъде общественото радио на Варна..
Посланик на Радио Варна по света. Така можем най-ясно да опишем един от най-верните слушатели на Радио Варна - Огняна Тонева. Заминала в Америка преди години, тя не спира да се интересува от родния град и събитията тук. Затова ѝ помага Радио Варна, което Огняна си пуска или през плейъра на сайта ни, или през платформите за радио излъчване, а отскоро..
Днес албумът "Идентичност", създаден по повод 90-годишнината на Радио Варна, е с официална промоция в ефир и YouTube канала на медията. Песните в новия компактдиск са поредното доказателство, че музиката има силата да свързва поколения и да изгражда нови мостове между стилове и култури. С основание може да ги наричаме и пиеси, които създават..
ИДЕНТИЧНОСТ е заглавието на албума, създаден по повод 90-годишнината на Радио Варна, чиято премиера ще бъде на 6 декември в ефира и YouTube канала на медията. Песните в новия компактдиск са поредното доказателство, че музиката има силата да свързва поколения и да изгражда нови мостове между стилове и култури. С основание може да ги наричаме и пиеси,..