Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Морето взема, планината дава

Снимка: Радио Варна

"Морето ни помага и когато сме щастливи, и когато имаме проблеми", споделя семейство Димитрови от Варна.

Морето ги свързва преди десетилетия. Соня е от Шумен, Ангел от Кранево. Запознават се докато тя е на почивка. Любовта се появява веднага и остава в сърцата им до момента, а те следващата година се готвят да празнуват златна сватба. Търсят хармонията в отношенията и са убедени, че щастието е в търпението. Като повечето дами, Соня е тази, която говори повече, но думата на Ангел "лежи" на място...

Габриела Гаврилова се срещна с редовните слушатели на Радио Варна при поредната им разходка край морето,  чието вълнение се чува в записа.

Когато гледам морето отстрани, е много красиво...

А често ли се разхождате край морето?

Всеки ден. Даже понякога и два пъти, защото живеем на Червения площад....

Не зная дали сега е момента, но ние всеки ден слушаме Радио Варна. И предаванията за селата, и поздравите в неделните дни, и ...и музиката е прекрасна. Без радио не мога. Радиото не ти отнема фантазията и свободата. С него можеш напълно да "чуеш" музиката ...

Как се създават и поддържат мечти?

С много любов, търпение и уважение...Мъжът трябва да повече да слуша жената....

Снимка

Колко години вече сте заедно?

Догодина навършваме 50 години. Запознахме се на морето. Тя дойде на почивка в Кранево, пътувахме заедно в автобуса, вечерта ходихме на ресторант и така...

Искам да кажа на всички дами, че винаги има недостатъци в човека до теб, но ако имат търпение и стигнат до нашата възраст, че жеите стават ценни за мъжа! Хора, имайте търпение и дочакайте тази възраст...

Аз съм шофьор, и автобус, и такси карах... И в морето плувам лятото...

Научихте ли се да плувате, след като не сте от Варна?

Да. Миналата година. Беше ме много страх , но вече плувам 10- 15 метра...Направих го заради здравето....

Любовта и морето?

Едно прекрасно съчетание!

Когато се обичаме, отиваме на морето. Когато съм ядосана, пак там отивам и то ме успокоява.

Морето е неописуемо, а любовта става все по-силна с годините....

Защо морето взема, а планината дава - отговор в интервюто на Габриела Гаврилова  със семейство Димитрови



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Художничката Светла Косева: Варна все още носи духа на Belle Époque

В празничния ден на Варна – 15-ти август, в галерия "Ларго" се откри самостоятелна изложба живопис на Светла Косева. Варненката представя 14 живописни платна, повечето създадени специално за представянето ѝ в родния ѝ град. Косева е позната на публиката със своя класически, импресионистичен рисунък, с пастелната, изчистена палитра, с композициите,..

публикувано на 22.08.24 в 08:00

Младият скулптор Мартиан Табаков за опитите да разкрие свойствата на звука

Младият скулптор Мартиан Табаков показва на варненска публика звука "Преди музикалните инструменти" в едноименна изложба. Музикалните му скулптури демонстрират естественото взаимодействие между материалите. Творческата му амбиция успява да извади от метална фуния духа на Алпите с наподобяващи тонове от алпийски рог. Скулптурите си разработва от..

публикувано на 21.08.24 в 08:40

Dave Ingram (BENEDICTION, екс-BOLT THROWER): Не можеш да угодиш на всички

Интервю с Dave Ingram (BENEDICTION, екс-BOLT THROWER) По-малко от две седмици ни делят от седмия "Running Free Festival". Подробностите – накратко - 30-31 август, къмпинг "Стринава“, Дряново. Двудневното мероприятие ще бъде закрито с концерт на дет пионерите BENEDICTION. С помощта на организаторите от HMC "Metal Force" специално интервю за „От..

публикувано на 21.08.24 в 07:30

Даяна Иванова: Виетнамците са постоянно забързани, но винаги намират време за приятел, за разходка, за почивка...

Фотоизложбата "Простор по виетнамски" е подредена до 22 август в пространството за култура и обучение "Аморфа" на ул. "Драган Цанков" 10 във Варна. Неин автор е виетнамистът Даяна Иванова, куратор е фотографът Михаела Аройо. Експозицията е част от обучителната програма на Фондация "Аморфа", която има за цел да подбере с конкурс младежи на..

публикувано на 20.08.24 в 08:15

Dire Straits Legacy: Автентичността е нещото, което издържа проверката на времето

Рок легендите от Dire Straits Legacy бяха част от първия фестивален ден на Breeze by Exit във Варна. Празничният концерт събра хиляди край Пантеона.  Групата е в състав  Алън Кларк (кийборд),  Тревър Хорн (бас),  Дани Къмингс (барабани),  Фил Палмър и Джак Сони (китари),  саксофонистът Мел Колинс (член на King Crimson, свирил с Нопфлър,..

публикувано на 19.08.24 в 12:10
Тома Белев

Тома Белев: ГЕРБ и ДПС правят нов опит за премахнат обжалването на втора инстанция по дела, свързани с ОВОС

Липсата на кворум вчера провали гласуването на първо четене на промените в Закона за опазване на околната среда. Те са внесени от депутатите от ГЕРБ и ДПС Делян Добрев и Станислав Анастасов и целят премахване на възможността за обжалване на втора инстанция по дела, свързани с оценката на въздействие върху околната среда (ОВОС) и екологична..

публикувано на 16.08.24 в 06:38

Роб Бърч, Stereo MC`s: Нашата музика е за живота, който живеем!

Тази нощ на фестивалната сцена на BREEZE by EXIT ще се качат музикантите от Stereo MC`s, които са част от програмата за празничния за Варна ден.  Английската хип-хоп и електрик денс група, създадена през 1985 г. в Лондон, вече е в морската столица , за да се срещне с медиите и отговори на въпросите им. Stereo MC`s обещават да изпълнят хита..

публикувано на 15.08.24 в 13:43