Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фен на Тотнъм: Мечтая Хари Кейн да стане голмайстор на Мондиала

Отборът на Англия записа впечатляваща победа на Мондиала в Русия. „Трите лъва” се наложиха над дебютанта Панама с 6:1. Това, разбира се донесе голяма радост на почитателите на английския футбол. Един от тях е варненецът Цветомир Илиев, основател на единствения у нас фенклуб на Тотнъм. Три от шестте гола бяха на нападателя на Тотнъм и голмайстор на Висшата лига два поредни сезона Хари Кейн. Своите емоции Цветомир Илиев сподели с Мариела Димитрова:

Когато си на работа е доста трудно, защото има и дневни мачове през работно време. Но, използвам възможността да поздравя абсолютно всички фенове, независимо на кой отбор, затова че са привърженици на независимо от кой отбор, затова че са привърженици на една от най-великите игри в света - футбола. Смея да кажа че, и в България и на все повече места по света, тъй като и доста пътувам и служебно и лично в други държави, коректността и взаимоотношенията между фенклубовете. Естествено,  винаги има ултраси, това са крайните запалянковци, които причиняват безкрайно неприятни безредици.

СнимкаСега са много по-дисциплинирани, така ли?

Сега е доста по-различно. Наистина е като религия, като изключително право е да посетиш мач, винаги има страшно много деца. Освен контрола и че са взети драконовски мерки през последните 30-тина години да се справят, мисля че я има има тази толерантност. Например последния ми мач на Уембли, макари злощастно завършил за нас, мач от Шампионска лига Тотнъм - Ювентус, макар че загубихме и отпаднахме от турнира, след това английски и испански запалянковци си разменяхме шалчета, в метрото се снимахме заедно. Неща, които преди 20-30 години бяха почти немислими да се случат. 

Какви са шансовете на Англия на това Световно?

Труден въпрос. Хари Кейн да стане голмайстор, това ми е желанието. Сега е капитан на Англия, но аз го виждам и като бъдещ капитан на Англия. Мисля, че шансовете са поне до четвъртфинал оттам нататък ще видим. Доста трудно започват големите сили и фаворитите. Не са малко засега и изненадите. Изключително съм изненадан от двата резултата на домакините от Русия, тъй като не е толкова очевадна подкрепата, колкото беше във Франция. Тогава доста очевадно подкрепяха домакинския отбор, освен с жребия, но и със съдийски отсъждания. Имаше досега няколко грешки. От VAR системата Тотнъм са много потърпевши, от това злощастно намесване. В ситуации, в които трябваше да се намесят не се намесваха.

Говорите за видео съдийството.

Да, виждаме че и на това световно има два-три случая, които са фрапантни грешките на главния съдия, а не се намесва тази система. Явно има какво още да се усъвършенства, но е хубаво че светът е футбол! И че все повече хора поглеждат към телевизорите, във всички заведения и има много възможности да се гледа мач!

Как ще бъдат разпределени първите три места, вашата прогноза?

Бразилия, Англия и Германия. Но прогнозата е доста трудна! Мисля, че голяма част от фаворитите все още не са разкрили целия си потенциал и тепърва ще става ясно. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Dire Straits Legacy: Автентичността е нещото, което издържа проверката на времето

Рок легендите от Dire Straits Legacy бяха част от първия фестивален ден на Breeze by Exit във Варна. Празничният концерт събра хиляди край Пантеона.  Групата е в състав  Алън Кларк (кийборд),  Тревър Хорн (бас),  Дани Къмингс (барабани),  Фил Палмър и Джак Сони (китари),  саксофонистът Мел Колинс (член на King Crimson, свирил с Нопфлър,..

публикувано на 19.08.24 в 12:10
Тома Белев

Тома Белев: ГЕРБ и ДПС правят нов опит за премахнат обжалването на втора инстанция по дела, свързани с ОВОС

Липсата на кворум вчера провали гласуването на първо четене на промените в Закона за опазване на околната среда. Те са внесени от депутатите от ГЕРБ и ДПС Делян Добрев и Станислав Анастасов и целят премахване на възможността за обжалване на втора инстанция по дела, свързани с оценката на въздействие върху околната среда (ОВОС) и екологична..

публикувано на 16.08.24 в 06:38

Роб Бърч, Stereo MC`s: Нашата музика е за живота, който живеем!

Тази нощ на фестивалната сцена на BREEZE by EXIT ще се качат музикантите от Stereo MC`s, които са част от програмата за празничния за Варна ден.  Английската хип-хоп и електрик денс група, създадена през 1985 г. в Лондон, вече е в морската столица , за да се срещне с медиите и отговори на въпросите им. Stereo MC`s обещават да изпълнят хита..

публикувано на 15.08.24 в 13:43

Kап. II ранг Николай Данаилов: Ще работя още по-упорито за това Варна да се устрои като един международен морски център

Тази вечер на официална церемония със званието "почетен гражданин" на Варна ще бъде удостоен  кап.  II ранг Николай Данаилов , първият командир на научно-изследователския кораб „Св. св. Кирил и Методий“. Под негово командване корабът завършва успешно два полярни плавания до Антарктида, в рамките, на които освен научноизследователска дейност, екипажите..

публикувано на 15.08.24 в 11:11

Сия Папазова: Уча моите млади хора чрез словото да внушават високи идеи и добри дела

Театралният критик и един от създателите на Детско-юношеския театър "Златното ключе" във Варна Сия Папазова е удостоена със званието "Почетен гражданин на Варна". Тя е виден общественик, който има огромни заслуги за развитието на културния живот във Варна. Носител е на няколко награди „Варна“ през годините, драматург, театрален педагог. Високият знак..

публикувано на 15.08.24 в 08:15

Актьорът Михаил Стоянов и машината, която пука и прави... каквото си иска

Михаил Стоянов е варненец и актьор. Създател на анимационната поредица mishozavinagi. Участвал е във филмите „Жалейка“ (реж. Елица Петкова, 2016), „Клопка“ (реж. Надежда Косева, 2024), „Земя“ (реж. Николай Тодоров, 2024), както и в други късометражни и аудиовизуални проекти.  Сценарист на смешки. Обича много синьото. "Машина за пуканки" е..

публикувано на 14.08.24 в 08:30

Terry Butler (LEFT TO DIE, OBITUARY, екс-DEATH): DEATH напълно осъзнато търсеха прогреса

Интервю с Terry Butler (LEFT TO DIE, OBITUARY, екс-DEATH) LEFT TO DIE e супер група – трибют на DEATH. Бандата изпълнява песни от първите два албума на класиците – „Scream Bloody Gore” и „Leprosy”. Съставът на LEFT TO DIE е Matt Harvey от EXHUMED, Gus Ríos, свирил с кого ли не и с кого ли да (GRUESOME, KILL DIVISION, MALEVOLENT CREATION), Rick..

публикувано на 14.08.24 в 08:00