Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основателят на Amazon вече е най-богатият човек в историята

Основателят на Amazon Джеф Безос  вече е най-богатият човек в съвременната история. Състоянието му достигна 150 милиарда долара, което надвишава рекорда, поставен от основателя на Microsoft Бил Гейтс през 1999 г. Вземайки предвид курса на долара, Безос стана най-богатият човек в съвременната история, пише "Блумбърг".

За година състоянието на 54-годишния Безос се е увеличило с почти 52 $ милиарда до $ 150 млрд. По този начин Безос изпреварва с $55 милиарда състоянието на Бил Гейтс, който е вторият най-богат човек в света.

По-рано бе съобщено, че основателят на Facebook Марк Цукерберг надминава американския инвеститор Berkshire Hathaway Уорън Бъфет и стана третият най-богат човек в света.

Трябва да се отбележи, че Безос е най-богатият човек от 1982 г. насам, откогато Forbes публикува първия си рейтинг на милиардерите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Унищожиха невзривен боеприпас, открит в местност край Бургас

Специализиран екип от Военноморска база - Бургас унищожи силно корозирал 100 мм снаряд. Боеприпасът е открит при изкопни работи в района на нефтена база в местността Отманли, община Бургас.  Снарядът е бил без отличителни надписи и без взривате, съобщиха от ВМС.

публикувано на 20.08.24 в 16:58
Атанас Радев

Политологът Атанас Радев: Забавянето на изборите задълбочава политическата криза у нас

Забавянето на изборите задълбочава политическата криза у нас.  От 2020 г. България се намира в нов преход на отношения между политическите партии и заинтересованите страни в политическия процес, а  това отсъствие на договаряне на политики и приоритети на страната поражда тази криза. Това коментира за Радио Варна политологът Атанас Радев.  По думите му..

публикувано на 20.08.24 в 16:05

Започна почистването на утаителя на содовия завод в Девня, който преливаше на метри от пристанище "Варна-Запад"

Очаква се до края на 2025 година да бъдат почистени 400 000 куб. метра натрупана маса от утаителя на река Провадийска, в който се изливат отпадъчни води от содовия завод в Девня. Припомняме, утайката преливаше в плавателния канала към пристанище "Варна-Запад".  Другата седмица започва почистването на утаителя, който прелива на метри от..

публикувано на 20.08.24 в 16:00

Осигуриха средства за възстановяване на улици в Евксиноград, предстои ремонтът на пътя в Боровец

Община Варна осигури допълнителни финансови средства, в резултат на което изцяло се възстановяват улици „14-та“ и „28-ма“ в Евксиноград. Строителните дейности включват цялостно преасфалтиране на пътните платна, както и изграждане на тротоари и бордюри, където това е възможно. Ремонтните дейности по ул. „28-ма“ вече са приключили, извършват се..

публикувано на 20.08.24 в 14:40

Над 450 служители в хотели и ресторанти са без трудов договор

Почти ¼ от установените случаи на работа без трудов договор са в хотелиерството и ресторантьорството, показват данните от контролната дейност на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда".  За периода януари - юли 2024 г. контролните органи на Агенцията са установили 451 души, работещи без трудов договор в двете икономически дейности, което е 24%..

публикувано на 20.08.24 в 14:30
Делян Пеевски

Пеевски: Ако Калин Стоянов бъде уволнен заради лъжи и измислици, лично аз ще го поканя да бъде водач на моя листа на моята партия

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви, че ако президентът и другите политици се подиграят с един достоен полицай, какъвто е Калин Стоянов, то лично той ще го покани да е водач на листа в негова бъдеща партия. "Ако Калин Стоянов фалшиво е обвиняван от тези хора, че е мой човек, казвам следното - ако Мистър Кеш - Радев и другите политици се подиграят..

публикувано на 20.08.24 в 13:45

Община Варна: Не е изключена възможността за повторно затваряне на светофара на "Горчивата чешма"

След като светофарната уредба на бул. „Княз Борис I“и ул. „Янаки Богданов“ (т. нар. „Горчивата чешма“) от днес отново работи, от Община Варна съобщиха, че продължават замерванията на  на интензивността на движението в участъка на светофара.  Пуснаха светофара до кръговото на "Почивка" Експерти от ОП "Транспорт и автоматизирани системи за..

публикувано на 20.08.24 в 12:25