Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поп певицата Виктория Георгиева: Исках да намеря своя път сама!

Виктория Георгиева
Снимка: Виктория Стоева

Варненката Виктория Георгиева е една от младите надежди в българската поп музика. Професионалният ѝ път започва след участието ѝ в Х фактор, но тя се занимава с музика много преди това. През 2016 г. Виктория подписва първия си договор с лейбъл. След няколко успешни сингли зад гърба си, тя се разделя със своите продуценти и решава да поеме по нов път в музиката: "Просто така решихме взаимно, че е най-добре за всички. Аз съм им страшно благодарна за абсолютно всичко, което направиха за мен. Но някак си изгубих себе си и исках да намеря своя път сама. И всъщност това беше причината да се разделим", разказа Виктория Георгиева в музикалното предаване „Джем сешън” ефира на Радио Варна.

Днес Вики има нов мениджър. За един млад изпълнител като нея, който все още търси своя път, е много важно да има до себе си някой, който да я поведе в правилната посока и да работи върху цялостното ѝ изграждане като артист. Такъв човек, тя намира в лицето на един учител, когото  среща по време на обучение за вокално майсторство това лято във Валенсия, Испания, организирано от Музикален колеж Бъркли: "Много нови неща научих за музиката и пеенето изобщо. Нови уроци, които ми помогнаха и ми разшириха мирогледа. Там се запознах с учител, който се казва Джерон. Той много ме хареса. Говорихме с него и решихме да ми стане ментор. (...) Смятаме да се пробваме и извън България. Той е изключително добър в това, което прави и би могъл много да ми помогне", сподели Вики.

Виктория ГеоргиеваНовото начало за младата певица започва със „Странни времена” - нова песен, различна от тези, които е записвала до момента. Тя е по текст на Стан Стефанов, Борислав Димитров - Бобо, музиката е на Боян Христов, а аранжиментът на Боян Ангелов: „Исках с нея да изразя това, което ми беше в мислите. Момчетата, които написаха текста, много добре ме разбраха какво искам да кажа и смятам, че го сътвориха по много добър начин. Исках да предам на хората посланието да бъдат свободни да изразяват себе си”, добави Виктория Георгиева.

При Виктория нещата винаги са се случвали по трудния начин. Когато е малка учителка ѝ казва, че не може и не трябва да пее, но това не я отказва да следва голямата си мечта - да бъде професионален изпълнител. Явява се няколко пъти на кастинги, докато стигне до сцената на Х Фактор: „Човек трябва да се бори за мечтите си, иначе какъв е смисълът на живота тогава.”

Много хора припознаха в нея британската поп певица Адел и до ден днешен продължават да я сравняват с нея: „Смятам, че не трябва да ми се поставя етикет, макар, че в началото ми беше много приятно, все пак тя е невероятна певица. Но в един момент някак си губиш своята индивидуалност.”

Цялото интервю на музикалния редактор Милица Панайотова може да чуете в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложбата "Да ти върви по вода" показва чешмите във варненско

Българска фондация Биоразнообразие и Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ откриха днес изложба, посветена на чешмите и тяхното значение за хората и биоразнообразието. Експозицията цели да провокира интереса на широката публика към обществените чешми извън населените места и да представи забравени и непознати факти за ценността на тези..

публикувано на 02.07.24 в 13:55

Християн Облаков представя новата си книга за Йосиф х. Стоянов

Новата книга на Християн Облаков „Йосиф х. Стоянов, инженер, общественик, кмет на Варна“ ще бъде представена на 5 юли от 18 часа в Арт салона на Радио Варна. Книгата проследява живота и труда на Йосиф х. Стоянов - един от варненските проектанти от първата половина на ХХ век, който също е специалист в областта на хидроинженерството и..

публикувано на 02.07.24 в 11:44

Изложба „Българска фотография“ се открива във Варна

Изложбата включва 124 фотографии на 89 български творци, участвали в осми международен фотографски конкурс PHOTO CONTEST BULGARIA 2023 и ще бъде експонирана на открито, на вече познатото за варненци пространство за визуално изкуство пред хотел Одесос, на входа на Морската градина. Автори в изложбата: Александър Митев, Ангел Ненов, Атанас..

публикувано на 29.06.24 в 15:31

Дни на испаноамериканската култура се откриват на 5 юли в Двореца - Балчик

Празненствата по случай Дните на испаноамериканската култура в Двореца, организирани със съдействието на Институт «Сервантес» и Чилийската общност в България, започват на 5 юли с живописен коктейл за добре дошли в 17:00 часа, последвани от завладяващи изпълнения на живо, традиционни латинотанци и много други изяви. Ще се насладите на концертите на..

публикувано на 28.06.24 в 16:55

Изложба "Така виждам Варна" в Музея за история на Варна

 Откриването на изложба, създадна от варненски ученици, ще се състои от 16.30 ч. в Музея за история на Варна, който се намира на ул.“8-ми ноември“ № 3. Експозицията е под наслов „Така виждам Варна“, който носи творческия заряд и труд на мотивираните ученици от училищата СУ за ХНИ "Константин Преславски", Първа езикова гимназия и ГПЧЕ..

публикувано на 26.06.24 в 16:06

Фюжън от класическа, фолклорни мелодии и цигански танци предлага тази вечер ММФ „Варненско лято“

Фюжън от класическа, фолклорни мелодии и цигански танци предлага Международният музикален фестивал „Варненско лято“ тази вечер на жителите и гостите на града. От 19:00 часа в Държавна опера - Варна, посетителите ще имат възможността да се насладят на изпълненията забележителния френски ансамбъл Сирба и необикновения спектакъл „Tantz!”. Това, което..

публикувано на 26.06.24 в 10:34

Еньовден отбелязват в Балчик

Историческият музей в Балчик отправя покана днес  за отбелязване на празника Еньовден. От 16.30 часа в Етнографската къща присъстващите ще се потопят в света на предците ни и ароматните билки, за да почетат природата и лечебната и сила.  За празничното настроение ще се погрижат Детска танцова школа "Балик" и хор „Добруджанки“. при Народно читалище..

публикувано на 24.06.24 в 08:27