Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Колелиев: Ремонтът на ларгото в София беше спиран 5 пъти

Снимка: БГНЕС

Представляващият дружеството "Антична Сердика" инж.Росен Колелиев - управител  на фирма "Пътища и мостове" във Варна, разпространи декларация  по повод медийните публикации, свързани със забавянето на обекта за софийското ларго с 33 дни.

Росен Колелиев коментира и съдебния иск от Министерството на културата  за 750 000 лева  неустойки. Фирмата е спечелила делото на първа инстанция. Обектът е спиран  пет пъти с общ срок 59 дни по различни причини, обясни Колелиев. Той направи обзор на забавянето на строителството, договорът за което  е сключен на 8.04.2015 година и влиза в сила на 5 май - чуйте прикачения звуков файл.

Росен Колелиев каза, че не иска да коментира политически спорове и изнесените записи, защото той е отговорен само за извършените дейности по проекта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Хассан Шамати и доц. Екатерина Йорданова

Край Варна учени дискутират нови материали и технологии

Международният форум „Съвременни постижения в областта на новите материали и тяхното приложение“ се провежда от днес в Международния дом на учените край Варна. Организатор на 23-тото му издание е Институтът по физика на твърдото тяло на Българската академия на науките /БАН/. В програмата са включени доклади на лектори от 14 държави на..

публикувано на 26.08.24 в 14:21

846 лева средно харчи българинът при пътуване в чужбина, 40% отиват за храна

През второто тримесечие на 2024 г. 1.2 млн. български граждани са реализирали туристически пътувания. Преобладаващата част от тях - 71.3%, са пътували само в страната, 22.6% - само в чужбина, а 6.1% са пътували както в страната , така и в чужбина. В сравнение със същото тримесечие на 2023 г. общият брой на пътувалите лица на възраст 15 и повече..

публикувано на 26.08.24 в 13:39

Ниски добиви на слънчоглед в област Добрич заради липсата на валежи

Със среден добив от 150 кг/дка стартира жътвата на слънчоглед в област Добрич според данните на Министерството на земеделието и храните. Прибирането на маслодайната култура все още не е започнало в общините Тервел и Крушари. В началото на жътвата на слънчоглед най-висок добив се отчита в общините Добричка-185 кг/дка и Добрич- 180 кг/дка. По 160 кг/дка..

публикувано на 26.08.24 в 13:38

Подписка и в село Дропла срещу ветрогенераторите

Подписка против ветрогенераторите и общо събрание за създаване на местна гражданска инициатива срещу перките организират в балчишкото село Дропла. Датата е 27 август от 18.00 часа в читалището в центъра на селото. Тя е провокирана от сесията на Общински съвет – Балчик на 1 август т.г., на която точките за одобряване на подробни устройствени планове за..

публикувано на 26.08.24 в 13:04

Франко Неро: Една голяма кинозвезда губи от блясъка си, когато се снима в реклами

Една голяма кинозвезда губи от блясъка си, когато започне да се снима в реклами. Един актьор не може да очаква, че ще бленуват за него, когато представят някакви продукти. Това коментира италианският актьор Франко Неро във Варна, който е специален гост на Международния фестивал "Любовта е лудост", където бе представен последният филм с негово участие..

публикувано на 26.08.24 в 12:35

Пожар горя в депото за неопасни отпадъци в с. Въглен, огънят е овладян

Пожар е възникнал в регионалното депо за неопасни отпадъци в село Въглен. Сигнал за инцидента е подаден около 2 часа през нощта на 26 август.  Пожарът първоначално е обхванал площ около един декар.  Огънят е овладян, извършена и е и проверка на служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна и общината в Аксаково...

публикувано на 26.08.24 в 11:21

Обмислят вариант за ограничаване на МПС край Северния плаж в Шкорпиловци

Обмисля се вариант достъпът на моторни превозни средства в района на ивицата край Северния плаж в Шкорпиловци да бъде изцяло ограничен. Това съобщи за Радио Варна заместник-кметът на община Долни чифлик Илка Тенева. Причината - една от най-красивите плажни ивици у нас - тази край Шкорпиловци, където морето граничи с пясъчни дюни, иглолистни и широколистни..

публикувано на 26.08.24 в 11:05