Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина модният дизайнер Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Модният дизайнер Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст, съобщи в. "Фигаро".
От няколко седмици Карл Лагерфелд беше много отслабнал.
Известният с черните си костюми и тъмни очила дизайнер и фотограф криеше възрастта си. Предполага се, че е роден на 10 септември 1933 г. в Хамбург. Той напуска Германия в началото на 50-те години заедно с майка си. Двамата се установяват в Париж.
Дизайнерът Пиер Балмен забелязва Карл Лагерфелд, докато работи като моден илюстратор и го назначава за асистент. След това Лагерфелд работи за модните къщи "Жан Пату" и "Клое". От 1965 г. е творчески директор на "Фенди".
През 1983 г. Карл Лагерфелд е назначен за творчески директор на всички колекции - висша мода, прет-а-порте и аксесоари, на "Шанел". Той ръководи легендарната френска модна къща до края на дните си. През 1984 г. основава и модна къща на свое име.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Танцови маршрути" започват от днес във Варна

От днес до 27 октомври, неделя, Варна ще стане пресечна точка на „Танцови маршрути” – фестивалът за съвременен танц, който вече шеста година докосва публиката до теория, практика и изживявания, свързани със съвременния танц. Програмата по традиция е разнообразна и ще предостави възможност за участие както на любители и зрители, така и на..

публикувано на 25.10.24 в 11:01

Между 400 и 500 лева е средната цена за комплект нови зимни гуми тази година (ВИДЕО)

Вече се намираме в сезона, в който сме изправени пред дилемата „Палто за жената или гуми за колата“. И двете са важни, но смяната на летните гуми със зимни е задължително и е добре да я направим именно в този период на годината. Това каза за Радио Варна председателя на Съюза на българските автомобилисти във Варна Диан Драганов.  Някои..

публикувано на 25.10.24 в 08:30
Заслон „Спано поле”

Особености на планинския туризъм и настаняването в хижа

В последните години обществото на любителите на планината все повече се разраства и много наши сънародници предпочитат контакта с природата, отколкото този с натоварените, а и често скъпи хотелски комплекси.  Ако сте решили да наемете хижа за няколко дни в планината, е важно да отделите достатъчно време да се подготвите добре, като не..

публикувано на 25.10.24 в 07:39

Във Варна представиха американски дефибрилатор, говорещ на български

Дефибрилатор, произведен в САЩ със софтуер на български и гласово подпомагане също на български език, който може да се използва при необходимост на обществени места от неспециалисти, представиха на изложение в курорта "Св. Константин и Елена". Устройството дава инструкции какви стъпки да бъдат предприети при спешен случай и дава индикации дали..

публикувано на 24.10.24 в 17:30

Засаждат нови 50 дървета в центъра на Варна

Близо 50 нови дървета ще засади Община Варна в централната част на града до края на ноември. Това е една от стъпките, които администрацията предприема за поддръжката, развитието и обогатяването на зелената система в града. Изборът на видове растения е направен след консултации с ландшафтни архитекти и експерти, ангажирани с озеленяването, съобщават от..

публикувано на 24.10.24 в 13:10

НСОРБ с благодарност към БНР и кореспондента Мая Райнова

Националното сдружение на общините в Република България изразяват своята признателност за партньорството при отразяване на най-значимия форум за българските общини - Годишната среща на местните власти. Проблемите на общините са проблеми на обществото и високият професионализъм и обективност, с който екипите на Българското национално радио направиха..

публикувано на 24.10.24 в 09:55

Връщаме часовниците с час назад в неделя

В неделя - 27 октомври - ще преминем към зимното часово време. Точно в 4:00 часа сутринта ще върнем часовниците с един час назад и ще се върнем към астрономическото време. Това означава, че денонощието ни ще е с един час по-дълго и ще спим с един час повече. Идеята за смяна на времето първо хрумва на американския политик и..

публикувано на 24.10.24 в 07:23