Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жорж Ганчев: "Обичам Отечеството си до смърт"

"Имам всичко под слънцето. Аз съм човек на света. Обичам Отечеството си до смърт."

Това са последните думи на Жорж Ганчев, запазени в златния фонд на РАДИО ВАРНА.

На 79-годишна възраст почина известният общественик и политик Жорж Ганчев.

Жорж Ганчев беше неколкократен кандидат за президент, като през 1996 на първи тур получи почти 22 % от гласовете - 937 000 гласа.

Депутат и в 37-ото и 38-ото Народно събрание от листата на основания от него Български бизнес блок.

През последните години работеше в телевизия "Евроком"

Поклонението ще се състои в петък.

Поклон пред паметта му!

Снимка







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес спират № 209-бърз

Спира обслужването на автобусна линия 209-бърз, съобщиха от общинското дружество "Градски транспорт".  Промяната влиза в сила от днес, 1 октомври. 

публикувано на 01.10.24 в 09:44

Отменят тестването на BG-Alert и системата за ранно предупреждение

Планираното тестване на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и на системата BG-Alert се отлага, съобщават от Министерството на вътрешните работи.  Причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите, допълват от вътрешното министерство. Очакваше се тестът да се проведе в..

публикувано на 01.10.24 в 09:41

Изплащат пенсиите от понеделник

Изплащането на пенсиите през октомври чрез пощенските станции ще започне на 7 октомври (понеделник) и ще завърши на 21 октомври (понеделник). Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 октомври. На 3 октомври на всички правоимащи лица ще бъдат изплатени..

публикувано на 01.10.24 в 09:16

Варна ще привлича гости от скандинавските страни за здравен туризъм

Варна ще привлича туристи от скандинавските страни, изпращани и финансирани от здравните им каси. Във Варна здравният туризъм е една от възможностите, които се разработват за утвърждаването на морската столица като дестинация на четири сезона. Това каза проф. Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара. Той допълни, че вече се работи..

публикувано на 01.10.24 в 09:00

Натоварен трафик в района на двете кули дни преди началото на ремонта

Сериозно натоварен е трафикът в района на кръстовището на булевардите "Владислав Варненчик" и "Република" до входа на Варна от АМ "Хемус" , видя репортер на Радио Варна. Само след няколко дни на това място се очаква да започне работата по изграждането на едно от основните съоръжения от мащабния ВиК проект- канализационния колектор на входа на града...

публикувано на 01.10.24 в 08:51

Днес тестват системата BG-Alert и сирените

Тест на системата BG-Alert и Национална звукова система за ранно предупреждение ще се извърши от 11 часа днес, вторник, съобщиха от общинската администрация във Варна.  Тестовете са с цел проверка техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията. При провеждането на теста на системата BG-Alert..

публикувано на 01.10.24 в 08:38

Адресите без ток на 1 октомври

В периода 30.09.2024 - 04.10.2024, от 9:00 до 17:00 , поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Горен чифлик - клиентите, електрозахранени от ТП 2. На 01.10.2024, от 8:30 до 16:30 , поради обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия..

публикувано на 01.10.24 в 05:56