Варна за пръв път ще бъде домакин на фестивала "Restaurant week". Фестивалът е по световен формат и предлага на посетителите специално подготвени менюта на преференциални цени. Целта е любителите на кулинарията да опитат колкото се може повече и различни кухни и шедьоврите на майсторите готвачи да достигнат до повече хора.
Първото издание на "Restaurant week" е в Ню Йорк през 1992 г., а в София се провежда за седми път. Във Варна и Пловдив фестивалът дебютира тази година.
Повече за инициативата чуйте от разговора на Олга Добрева с Николай Коев - основният организатор на фестивала в България:
Олга Добрева посети и едно от местата, включени в маршрута на „Varna Restaurant Week“, където се срещна с шеф Петър Бураков. По време на тренировъчния курс „Международни стандарти в ресторантското обслужване в туризма” той се запознава с основите на висшата кулинария лично от преподавателя Ханс Лауер – член на Американската кулинарна академия. Годините опит са му дали възможност да работи в едни от най-добрите ресторанти във Варна, част от които са печелили приза „Ресторант на годината“:
Над 300 прекрасни млади изпълнители - танцьори и певци от Варна и областта ще заредят с прекрасна енергия и настроение гостите на фолклорния фестивал “Цветно ми е”. Той ще се проведе навръх светлия християнски празник Цветница на 13 април, неделя, от 11.00 до 19.00 часа на входа на Морската градина - площад “Антон Новак” . Събитието е част от..
Още тази седмица започва поредицата от пролетни празници (в събота - 12 април е Лазаровден, а неделя - 13 април е Цветница) и остават точно 10 дни до най-големия от тях – Великден (20 април). С наближаването на тези светли празници съвсем естествено възникват и въпросите кога точно ще се почива и има ли възможност да се направи подходяща комбинация за..
В навечерието на Лазаровден - този петък, 11 април, Етнографският музей в Бургас, заедно със самодейната група за автентичен фолклор „Еркечко наследство“, ще представят обичая „Лазари“. Уникална възможност за посетителите да научат „от извора“ повече за лазаруването в планинското село Еркеч, което има своите уникални различия, лазарски песни и хорá...
Балансираният хранителен режим, който дава предимство на растителни храни като пълнозърнести храни и бобови растения, като същевременно ограничава червеното месо и преработените храни, може да изиграе ключова роля за намаляване на риска от рак. Въпреки че ракът се влияе от няколко фактора – диета, генетика и околна среда – здравословният начин на живот..
От 10 до 22 април 2025 г. включително басейн „Юлиян Русев“ в ПК „Приморски“ ще бъде затворен за планирана ежегодна профилактика, съобщават от ОП „Спорт-Варна“. Дейностите са съгласно Инструкция №34 за хигиената на спортните обекти и екипировка. От общинското предприятие информират още, че във връзка с предстоящия празник Възкресение Христово на..
Капитан Тодор Тодоров е българската номинация за носител на наградата за проявена изключителна храброст на море. Тя се връчва от Международната морска организация /IMO/. Номинацията на капитан Тодоров е по иницатива на капитан далечно плаване Александър Александров – посланик на добра воля в IMO. За морското предаване Александров уточни, че..
Мини еко фест във Варна ще се проведе тази събота във Варна в Хале 3. Събитието е известно като Рециклирай Великден. От 11 до 17 часа ще има различни прояви като градинарство, арт работилници и рециклиращо изкуство. Набраните средства ще бъдат дарени за творчески занимания за младежи с увреждания. Останалите дрехи ще бъдат дарени за..