Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздаване на дезинфекционни препарати по райони във Варна

Във връзка със заповед на кмета на Община Варна, общите части в етажните собствености трябва да бъдат дезинфекцирани със специални препарати. Домоуправителите ги получават на различен принцип, в зависимост организацията на различните районни кметства.

Припомняме, че служители на район "Приморски" раздават препаратите за ежедневна дезинфекция на общите части в етажните собствености само по график. Това се налага, за да бъде избегнато струпването на хора в сградата на администрацията, съобщават от пресцентъра й. Служителите доставят на място дезинфекционните препарати, а графикът се актуализира всеки ден.

Днес, 20 март, препарати ще бъдат раздавани от служители на администрацията на етажните собствености в:

- 19-и и 20-и подрайон на кв. „Чайка”;

- кв. „Виница”;

- 18-и подрайон - между бул. „Цар Освободител”, бул. „Осми Приморски полк”, ул. „Никола Вапцаров” и бул. „Княз Борис Първи”;

- 24-и подрайон - между ул. „Генерал Попов”, бул. „Христо Смирненски”, ул. „Мир” и бул. „Левски”;

- 25-и подрайон – между ул. „Подвис”, бул. „Христо Смирненски”, ул. „Хризантема” и бул. „Ян Палах”;

- 26-и подрайон - между бул. „Цар Освободител”, ул.”Струга”, ул. „Хризантема” и бул. „Христо Смирненски”;

- 17-и микрорайон - между бул. „Левски”, бул.”Осми Приморски полк” и ул. „Царевец”;

- 6-и подрайон - между бул. „Осми Приморски полк”, ул. „Чаталджа”, ул. „Братя Бъкстон” и ул. „Царевец”;

- 5-и микрорайон - между ул. „Чавдар войвода”, бул. „Ян Палах”, ул. „Битоля” и ул. „Братя Бъкстон”;

- 2-ри микрорайон - между бул. „Цар Освободител”,бул.”Осми Приморски полк”, ул. Битоля” и бул. „Чаталджа”

Телефонът за допълнителна информация е: 052 359 128

Район "Одесос"

Раздаването на дезинфекционни материали се осъществява на входа на административната сграда на Район „Одесос” - ул. „Стефан Караджа” № 30 - всеки работен ден от 13:30 до 16:30 часа. 

С цел предотвратяване събиране на много хора на едно място се забранява свикването на общи събрания в сградите в режим на етажна собственост за неопределен период от време, до второ нареждане, считано от 16.03.2020 г.

Повече информация може да се получи и на тел. 052/612-885

В четири пункта получават дезинфекционните материали в район "Младост"

1407 етажни собствености получават дезинфекционните препарати, осигурени от Община Варна. Домоуправителите или друг представител на етажната собственост могат да ги получат от четири пункта, разположени около сградата на районната администрация (ж.к „Трошево“ блок 10), срещу подпис.

Работно време на пунктовете:
- днес, 20 март 2020 г. и всеки следващ работен ден – от 8.30 до 12 часа и от 13 до 16 часа.

Препаратът за дезинфекция е бързоразтворим хлор на таблетки от 20 грама за почистване и дезинфекциране на повърхности. Той се разтваря в 10 литра вода. При употреба е необходимо да се използват предпазни ръкавици, предпазна маска за лице.

Район "Владислав Варненчик"

Вчера, 19 март, дезинфекционни препарати бяха предоставени на етажните собствености в I и II и останалите входове на IV микрорайон. Приключи и доставката на дезинфектанти в III и IV  микрорайон (изключение на няколко входа от бл.408 и бл.406). Осигурили сме достатъчно Натриев хипохлорит за всички входове, уточняват от районното кметство.

Препаратите се предоставят на място, пред входовете.

Район "Аспарухово"

Започна раздаването на дезинфектанти за общите части на жилищните блокове и в район "Аспарухово".
Срещу подпис препаратите се предоставят на домоуправителите или представителите на етажната собственост. Екипите раздават препаратите на място и в днешния ден.
"Разчитаме на личната и социална отговорност на всеки един за спазване на противоепидемичните мерки и ежедневна дезинфекция на домовете", подчерта кметът на район "Аспарухово" Ивайло Маринов.
Телефоните за допълнителна информация и подаване на сигнали: от 8:30 до 17:30 часа - 052/ 370-065 и 052/ 370-040
В извънработно време - 052/370-023





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят временно улица "Прилеп" заради ремонтите в Пчелина

От днес започнаха довършителните дейности по ул. „Прилеп“ в местност Пчелина.  Движението в района ще бъде ограничено на 19 и 20 септември, четвъртък и петък, в интервала между 9 и 17 часа,  съобщиха от общинския пресцентър.   Представители на строителната фирма и на администрацията на район „Младост“ са извършили оглед по -рано във връзка с..

публикувано на 18.09.24 в 18:47

Черноморски туристически поход Варна-Балчик предстои на 22 септември

Дирекция „Спорт“ към Община Варна и варненското туристическо дружество „Владислав Варненчик” организират за четвърта поредна година Черноморски туристически поход Варна – Балчик. И тази година той ще се проведе по повод Деня на Независимостта на България – 22 септември.  Сборният пункт е бензиностанцията пред УМБАЛ „Света Марина“ в 7:30 ч. в..

публикувано на 18.09.24 в 17:37

Работни групи ще извършват леки ремонти във Варна?

Промяна в дейността на ОП „Управление на проекти и озеленяване“ бе единствената точка в днешното заседание на временната комисия  „Структури и Общинска администрация" към Общински съвет Варна. Тя така и не влезе в сила, поради процедурно предложение от страна на общинския съветник Тодор Балабанов за преразглеждане и преработване от администрацията..

публикувано на 18.09.24 в 17:05
Снимката е илюстративна

Временно затварят част от ул. "Люляк"

От 8 до 11 часа утре, 19 септември, временно ще бъде ограничено движението по ул. „Люляк“ в участъка на кръстовището с ул. „Роза“ във Варна.  Затварянето на участъка се налага поради извършване на дейности по аварийно премахване на 5 (пет) броя сухи и опасни дървета, съобщиха от  общинския отдел "Дейности по защита на населението".

публикувано на 18.09.24 в 16:26

Пожар във влака София-Варна до Чирпан, няма пострадали

Пожар е възникнал този следобед на гарата в Чирпан - в локомотива на влакова композиция, пътуваща по линията София - Варна, предаде БНР.  Сигналът е получен в 14:14 ч. Няма пострадали, има материални щети по локомотива, каза кметът Ивайло Крачолов, който е отишъл на гарата. Движението по линията е спряно за около един час.  Огънят в локомотива е..

публикувано на 18.09.24 в 16:14
Акция на МВР - Варна и НАП - Варна, 06/07.97.2022 г., Варна

1 800 проверки на НАП по Северното Черноморие, 350 са нарушенията

За по-малко от два месеца – от края на юли до средата на септември, в рамките на контролната кампания на приходната агенция по Черноморието, фискалните инспектори са проверили близо 4100 търговски обекта – предимно заведения за хранене, дискотеки, барове, атракциони, магазини за хранителни стоки и др. Служителите на приходната агенция са съставили над..

публикувано на 18.09.24 в 16:02

Министърът на иновациите на среща с областни управители от Североизтока заради предстоящия вот

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов пристига във Варна, за да се срещне с областните управители от Североизточния район и директорите на териториалните звена на главна дирекция "ГРАО" (Гражданска регистрация и административно обслужване) заради предстоящите парламентарни избори.  Целта на срещата е да бъдат обсъдени дейностите по..

публикувано на 18.09.24 в 16:00