Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма денонощни аптеки в община Провадия

Провадия
Снимка: Д.Дончева

Няма денонощна аптека на територията на община Провадия, каза за Радио Варна кметът на общината Жоро Илчев. 5 аптеки работят в момента в  общината, като всички се намират на територията на града, допълни той. Илчев е разговарял с представители на две от аптеките за разкриване на денонощна аптека в общината, във връзка с нуждата на хората от достъп до лекарства по всяко време на денонощието. Към момента няма отговор дали някоя от тях ще започне 24-часов режим на работа.

Близо 24 хиляди души живеят на територията на община Провадия и според мен е важно за всички тях да има поне една денонощна аптека, каза още Илчев.

В нито едно от селата в община Провадия няма аптека. От години хората там търсят услугите на кметовете и кметските наместници, които пътуват до града, за да им купят нужните лекарства. Това разказа за радио Варна Галя Тодорова, кметски наместник на село Бързица. Преди да поеме поста тя доброволно е извършвала тази услуга, защото познава повечето хора. А сега във времена на Covid пандемия се чувства и длъжна,  защото вярва, че ако само тя излиза от селото и ходи по аптеки и лекари, ще ограничи вероятността от зараза с коронавирус в селото. И така ще предпази хората.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петко Камбуров

22-ма души са загинали при 2152 пътно-транспортни произшествия във Варна

22-ма души са загинали при 2152 пътно-транспортни произшествия във Варна и областта, 790 са ранените, основните причини за произшествията са превишената скорост и отнемането на предимство-това съобщи главен инспектор Петко Камбуров-началник на сектор „Пътна полиция в морската столица.   Регистрираните произшествия от водачи, употребили алкохол..

публикувано на 07.10.24 в 14:10

Почина още една жена след катастрофата на АМ „Тракия“ край Ямбол

Втората пътничка в автомобила, катастрофирал в неделя на автомагистрала..

публикувано на 07.10.24 в 13:55

338 души са загинали при катастрофи от началото на годината

От началото на годината до 30 септември са настъпили 5408 пътнотранспортни произшествия, като при тях 338 са загинали, а ранените са 6818 души. Това заяви на брифинг началникът на Отдел „Пътна полиция“ комисар Димитър Мичев относно пътнотранспортния травматизъм и превантивни инициативи през..

публикувано на 07.10.24 в 13:42
Калин Калинов

ВВМУ с нов началник

Тържествен акт по сдаване и приемане на длъжността "началник на ВВМУ" ще се проведе утре във висшето училище. Церемонията започва в 11 часа. Флотилен адмирал проф. Калин Калинов е офицерът който ще смени на поста дългогодишния началник на морско училище флотилен адмирал проф. Боян Медникаров. Той е начело на флотската алма-матер от 2016..

публикувано на 07.10.24 в 12:38

Правителството одобри допълнителни 200 млн. лева по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“

Правителственото постановление за допълнителните средства беше прието неприсъствено в последния ден на изминалата работна седмица. Средствата се отпускат за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за държавни помощи. Съответните схеми са: „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на..

публикувано на 07.10.24 в 12:35
ДКС, Варна

Кастрация на бездомни котки започва от днес във Варна

Кампания за кастриране на бездомни котки във Варна започва от днес Сдружение с нестопанска цел „Десет живота“. Кампанията е втора за организацията, която се осъществява с дарения през платформата Подкрепи.бг. Близо 90 котки предимно женски, са кастрирани тази година, а до края на октомври   ще се кастрират други 59 животни. 10 000 лева са..

публикувано на 07.10.24 в 08:56

Слънчево, сутринта и ветровито

Днес времето ще е предимно слънчево. В сутрешните часове ще духа до умерен, в Дунавската равнина и по северното Черноморие временно силен вятър от запад-северозапад, който следобед чувствително ще отслабне и към края на деня ще се обърне от юг. Максимални температури между 19° и 24°, за Варна около 23°. Вълнение на морето 2 бала, преди обед..

публикувано на 07.10.24 в 05:52