Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организират безплатни обучителни уебинари в туризма

Снимка: pixabay

„Маректинг уикенди в туризма” е най-новата съвместна инициатива на Варненската туристическа камара и агенция „Brandstar”. Всяка събота и неделя, в месеците февруари и март, водещи експерти в областта на дигиталния маркетинг ще имат възможността да споделят своя опит и знания с различни представители на туристическия бранш. Туризмъте един от най-засегнатите сектори на икономиката заради пандемията. 

Немалка част от бизнесите са принудени да се борят за своето оцеляване и бъдещето им е неясно. Според председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров, навлизането на новите технологии е една от възможностите за спасение, но все още хотелите и туристическите предприятия изпитват затруднения в процеса на дигитализация. Така се ражда и идеята на камарата за безплатните обучителни уебинари към които има голям интерес. Димитров е щастлив от факта, че все повече представители на бранша имат желание да направят стъпка напред в дигитализацията на своя бизнес.

Повече за уебинара и развитието на новите технологии в туризма чуйте в репортажа на Иван Барбов:

ИВАН БАРБОВ


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на "Левски" и Цветния квартал настояват за спирка на номер 12 срещу блок 22 на ул. "Евлоги Георгиев"

Жители на "Левски" и Цветния квартал във Варна настояват за изграждането на нова спирка на линия номер 12.  Над 900 души до момента са се включили в подписка с искане автобус 12 да спира на бул. "Христо Смирненски" срещу блок 22 на  ул. "Евлоги Георгиев", за да се осъществи връзка с линия номер 13 и подрайон 24. Номер 12 е..

публикувано на 20.08.24 в 10:10

Ахмед Доган събира в "Росенец" Централното оперативно бюро на ДПС

Централното оперативно бюро на ДПС се събира в 14 часа днес в "Росенец", съобщава БНР.  За да бъде легитимно заседанието е необходимо да присъстват поне 16 души от 24-те членове на бюрото, защото по устав той заседава при кворум 2/3 от състава и взема решения с обикновено мнозинство от присъстващите членове, съобщава БНТ. Заседанието е свикано от..

публикувано на 20.08.24 в 09:47

8.40 часа, 20 август: Светофарът край кръговото на "Почивка" все още не работи

Светофарът край кръговото кръстовище на "Почивка", чието спиране стана повод за редица протести, все още не е възстановен. Това установи репортерска проверка тази сутрин, 20 минути преди 9 часа. Временно не работи светофарът до кръговото на "Почивка", причината - ремонтни дейности Възстановяват светофара до кръговото на "Почивка" до 20 август..

публикувано на 20.08.24 в 08:40

Избраха строител за новата сграда на варненската библиотека

Община Варна обяви класирането по обществената поръчка за изпълнител на строителството на нова сграда на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“. На първо място комисията класира дружеството „Булстрой груп“ ЕООД. Библиотеката ще се изгражда в пространството между улиците „Братя Миладинови“, „Проф. Марин Дринов“, бул. „Осми приморски полк“ и сградата..

публикувано на 20.08.24 в 08:35

Адресите без ток на 20 август

На 20.08.2024 от 00:30 ч. до 23:00 ч. , поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - карето, заключено между бул. Христо Ботев, бул. Девня, бул. Васил Левски, ул. Д-р Пискюлиев. На 20.08.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради..

публикувано на 20.08.24 в 05:50
Варна

Слънчево и горещо време във вторник

Утрото във вторник ни посреща с лека прохлада и едва доловим полъх на вятъра. Днес отново ще е предимно слънчево и горещо. Следобед от запад ще се развива купеста облачност и на изолирани места не е изключено да превали и прегърми. Ще духа слаб, следобед временно до умерен вятър от източна четвърт. Максимални температури между 32° и 37°, по..

публикувано на 20.08.24 в 05:48

Шофьор самокатастрофира на АМ "Черно море"

Шофьор е самокатастрофирал на автомагистрала "Черно море" в посока Варна. Той е карал в нивата и незнайно как се е блъснал в мантинелата, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР. Водачът на лекия автомобил "Ауди" е без наранявания, отказал е да бъде тестван за алкохол и наркотици, отказал е и лекарска помощ, уточниха от пресцентъра на..

публикувано на 19.08.24 в 20:39